جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
کدام غذاها استرس را کم می کنند؟
![کدام غذاها استرس را کم می کنند؟](/web/imgs/16/22/fccsm1.jpeg)
چگونگی کنترل استرس یکی از بهترین شیوه ها برای حفظ سلامت بدن است. شواهد نشان می دهد فشار بیش از حدی که در زندگی بر ما وارد می شود، فقط باعث از بین رفتن حال و حوصله، و تغییر خلق و خو نمی شود. افرادی که همیشه تحت استرس هستند نسبت به انواع بیماری های جسمی، از سرماخوردگی ساده گرفته تا فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیز آسیب پذیرترند. راه های زیادی برای مقابله با استرس وجود دارد که یکی از آنها خوردن مواد غذایی مناسب است. مواد غذایی به شیوه های مختلف می توانند با استرس مقابله کنند. غذاهای آرامش بخش سطح سروتونین بدن را افزایش می دهند. سروتونین در کاهش فشارهای روانی موثر است. غذاهای دیگر سطح کورتیزول و آدرنالین (هورمون های استرس زا که در دراز مدت عوارضی برای بدن دارند) را کاهش می دهند. در نهایت نیز، یک برنامه غذایی مناسب با کاهش فشار خون و تاثیر مثبت بر سیستم ایمنی بدن می تواند استرس را کاهش دهد.
تمامی کربوهیدرات ها، مغز را تحریک می کنند تا سروتونین بیشتری تولید کند. برای تنظیم میزان سروتونین بهتر است کربوهیدرات های پیچیده بخورید که آرام تر هضم می شوند. بهترین منابع این مواد، غلات و نان های سبوس دار است.
مرکبات مثل پرتقال، سرشار از ویتامینC هستند. مطالعات نشان می دهد این ویتامین می تواند سطح هورمون های استرس زا را کاهش دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
اسفناج به دلیل داشتن منیزیم در کاهش استرس موثر است. منیزیم کمک می کند سطح کورتیزول در بدن تنظیم شود. علاوه بر این کمبود منیزیم باعث سردرد و خستگی می شود که از علائم استرس هستند.
برای کنترل کورتیزول و آدرنالین، ماهی های چرب بخورید. اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهی ها یافت می شوند، از بروز بیماری های قلبی پیشگیری کرده و با هجوم هورمون های استرس زا مقابله می کنند.
تحقیقات نشان می دهد، مصرف چای سیاه (ترجیحا کمرنگ) به شما کمک می کند خیلی سریع تر از شرایط استرس زا دور شوید. اما قهوه می تواند میزان استرس را افزایش دهد.
پسته می تواند تاثیر هورمون های استرس زا را بر بدن کاهش دهد. آدرنالین فشار خون را افزایش می دهد و باعث می شود زمانی که تحت استرس هستید، ضربان قلب شما افزایش یابد. خوردن یک مشت پسته در هر روز می تواند فشار خون را کاهش دهد و در نتیجه اثر ترشح آدرنالین را نیز کم کند.
بادام سرشار از ویتامین های مفید است; از جمله ویتامین E که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و ویتامین های گروه B که بدن را در برابر حملات استرس زا انعطاف پذیر و آماده می کند. برای این که از فواید این ماده غذایی بهره مند شوید، هر روز مقداری بادام بخورید.
مصرف سبزیجات ترد و خام می تواند با اثرات منفی استرس مقابله کند. جویدن کرفس یا هویج خام به رها شدن گرفتگی فک ها در مواقع استرس کمک می کند و در نتیجه سردردهای عصبی را کاهش می دهد.
یکی دیگر از راه های کاهش استرس، خوردن یک لیوان شیر ولرم قبل از خواب است. محققان می گویند کلسیم موجود در شیر می تواند گرفتگی های عضلانی را کاهش دهد و باعث تسکین تنش شود.
علاوه بر رژیم غذایی مناسب، یکی از بهترین شیوه های مبارزه با استرس، ورزش کردن است. ورزش های هوازی در این باره بسیار موثرند، زیرا این ورزش ها اکسیژن دریافتی توسط بدن را افزایش می دهند و باعث تولید آندورفین (ماده شیمیایی آرامش بخش) می شوند. برای این که نتایج مثبت ورزش را در خودتان ببینید، ۳ تا ۴ بار در هفته و هر بار ۳۰ دقیقه ورزش کنید.
نویسنده : مترجم نیلوفر اسعدی بیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست