جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

علامت کوچک، اخطاری برای بیماری


علامت کوچک، اخطاری برای بیماری

بدن دستگاه پیچیده و منظمی است که با مختل شدن کار بخشی از آن علایم کوچکی می فرستد تا ما را از مشکل مطلع کند. در این مطلب از سایت «Prevention» به چند اختلال، علت و راه حل آن اشاره می کنیم.
● قرمز …

بدن دستگاه پیچیده و منظمی است که با مختل شدن کار بخشی از آن علایم کوچکی می فرستد تا ما را از مشکل مطلع کند. در این مطلب از سایت «Prevention» به چند اختلال، علت و راه حل آن اشاره می کنیم.

قرمز شدن چشم

بی خوابی یا ساعت های طولانی کار با رایانه باعث گشادی رگ های خون در چشم می شود. قرار گرفتن در معرض ماده تحریک کننده مانند دود یا حساسیت داشتن به آن نیز می تواند باعث قرمزی چشم شود.

هم چنین دلیل دیگر عفونت در داخل چشم بر اثر زخم یا ماده محرک است. قرمز بودن مداوم چشم می تواند نشانه ناراحتی مانند بیماری خود ایمنی باشد.

راه حل:

- هنگام کار با رایانه، به طور منظم استراحت کنید. چشم ها را برای یک دقیقه روی هم قرار دهید تا مرطوب شوند.

- برای مرطوب کردن و تخلیه ماده محرک، از اشک های مصنوعی چشم استفاده کنید.

- اگرچه استفاده از قطره های کاهش دهنده قرمزی چشم، موقت است اما مصرف بیش از حد می تواند باعث بیشتر شدن قرمزی شود.

سرد بودن دست ها

استرس و یا دلهره می تواند سیستم عصبی را فعال تر کند و باعث انقباض و مانع گردش خون به دست ها شود. بعضی افراد نیز نسبت به دیگران گردش خون کندتری دارند.

- اگر انگشتان شما دچار انقباض عضلانی و بی حسی می شود و رنگ آن تغییر پیدا می کند، شاید دچار پدیده راینودز (Raynauds) شده اید. این پدیده روی جریان خون به قسمت تحتانی بدن تاثیر می گذارد. احتمال دیگر نیز می تواند اختلال بافت پیوندی، انسداد رگ ها یا تاثیر برخی داروها باشد.

راه حل:

- اگر دچار استرس شده اید، سعی کنید تنفس عمیق یا تکنیک آرامش را تمرین کنید تا گردش خون بهبود پیدا کند. سعی کنید دست های خود را گرم نگه دارید.

- اگر بدون هیچ دلیل خاصی دست های شما سرد می شود از پزشک بخواهید شما را برای بیماری راینودز و یا دیگری مورد آزمایش قرار دهد.

عرق کردن به هنگام شب

نوسان هورمونی می تواند تغییری در دمای داخلی بدن ایجاد کند و باعث تعریق کردن به هنگام خواب شود. اختلال تیروئیدی نیز می تواند علت دیگر عرق کردن به هنگام شب باشد.بعضی داروها از جمله ضدافسردگی دارای عارضه جانبی می باشد. بعضی از بیماری ها مانند سرطان، لوپوس و یا عفونت مانند سل نیز باعث عرق کردن هنگام شب می شود.

راه حل:

- با باز کردن پنجره ای یا با استفاده از وسیله تهویه، دمای اتاق را کاهش دهید.

- لباس خواب و ملحفه های عرق گیر می تواند این ناراحتی را کمی قابل تحمل کند.

- اگر مشکل ادامه داشت و به قاعدگی ارتباط نداشت، با پزشک خود مشورتی داشته باشید.

ترک های گوشه لب

خیس کردن بیش از حد لب با آب دهان و یا قرار گرفتن در معرض باد، سرما و هوای خشک می تواند باعث خشکی و ترک در پوست شود. علت دیگر می تواند کمبود ویتامین C، B، A و یا آهن باشد.

ترک ها می تواند علایم عفونت قارچی مانند برفک باشد که در ترک ها قرمزی ایجاد می کند یا این که ترک ها بر اثر حساسیت خفیف به مواد لوازم آرایشی باشد.

راه حل:

- لب ها را با استفاده از پماد بدون بو مرطوب نگه دارید.

- اگر به تازگی محصولات آرایشی جدیدی مصرف می کنید، آن ها را کنار بگذارید.

- در صورت وخیم تر شدن و یا عفونی شدن ترک ها، به پزشک مراجعه کنید.

خون ریزی لثه

باکتری ها که شاید بین دندان ها و لثه ها گیر می کنند، اسیدی در دهان رها می کند که با تحریک لثه ها باعث خون ریزی می شود. استرس و یا تغییرات هورمونی به هنگام حاملگی، قاعدگی و ... نقش مهمی در رشد باکتری دارد. افزایش هورمون ها توانایی سیستم ایمنی در مقابله با باکتری را از بین می برد.

در موارد نادری نیز خون ریزی می تواند علایم سرطان دهان باشد.

راه حل:

- روزی ۲ بار مسواک بزنید و حداقل روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنید. دهان شویه های ضدباکتریایی نیز می تواند مقدار باکتری را در دهان کاهش دهد و باقی مانده غذا را نیز از بین ببرد.

- به طور منظم برای تمیزی دندان به دندان پزشک مراجعه کنید. در صورتی که در دهان زخمی دارید که بهبود پیدا نمی کند، از عفونی و یا سرطانی نبودن آن مطمئن شوید.

تیره بودن ادرار

نخوردن آب کافی باعث می شود رنگ دانه های موجود در ادرار غلیظ تر و زرد پررنگ باشد. تیره بودن ادرار می تواند به علت عفونت مجرای ادراری باشد که دفع مقدار کم خون در ادرار باعث تیرگی آن می شود. عفونت مثانه و کلیه و سنگ کلیه می تواند علت تیرگی ادرار باشد.

راه حل:

- مصرف روزانه آب را افزایش دهید. اگر رنگ ادرار به حالت عادی برنگشت و همراه تب بود و به هنگام ادرار کردن احساس درد می کنید و یا به طور غیرعادی به تکرر ادرار دچار شده اید، به پزشک مراجعه کنید.

صدا کردن فک

بعضی مواقع مفصلی که فک را به جمجمه وصل می کند به راحتی باز و بسته نمی شود. علت آن می تواند ردیف قرار نگرفتن دندان ها و یا دندان قروچه باشد. استرس می تواند این ناراحتی را تشدید کند به خصوص اگر به هنگام مضطرب بودن و یا به هنگام خواب، دندان ها را محکم به هم فشار می دهید و این حالت اگر همراه با درد است می تواند نشانه آرتریت مفصل باشد.

خروپف کردن

اضافه وزن و یا ناراحتی تنفسی مانند سینوزیت، آلرژی و ... می تواند باعث متورم شدن و انسداد جزئی مجرای تنفسی شود. این امر می تواند احتمال تکان خوردن بافت ها در انتهای گلو و ایجاد صدا به هنگام خواب باشد، شاید دچار بیماری وقفه ناگهانی به هنگام خواب شده باشید که با خروپف همراه می شود.

راه حل:

- به پهلو بخوابید.

- از چسب های مخصوص بینی که مجرای تنفسی را باز می کند استفاده کنید.

- در صورت موفق نشدن به پزشک مراجعه کنید.

مترجم: علیرضا