چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۲۱ آذر ـ ۱۲ دسامبر ـ ایرادهای وارده به اعلامیه ۵۶ ساله حقوق بشر
به مناسبت دهم دسامبر و ۵۶ ساله شدن اعلامیه حقوق بشر، رسانه ها عموما درباره این حقوق و تاریخچه نظرات مربوط و مفاهیم آن پرداخته و از جمله نگاهی تازه به محتوای كتاب « توماس پین » انداخته اند. « پین » اندیشمند قرن ۱۸ نظرات خود درباره « حقوق انسان » را در سال ۱۷۹۱ و در جریان انقلاب فرانسه در كتابی تحت همین عنوان منتشر ساخت و كمك بزرگی كرد تا این موضوع مهم و اساسی مورد توجه قرار گیرد. نظریه های او كه در این كتاب آمده در اعلامیه حقوق بشر مصوب مجلس انقلاب فرانسه منعكس است .
« پین » زندگی كردن بدون دغدغه ، آزادی اندیشه و عمل داشتن ، تملك كردن و انتظار مصون بودن اموال از تعرض را داشتن؛ حقوقی طبیعی برای انسان دانسته كه به استدلال او بدون رعایت آنها تامین سعادت ، پیشرفت ، صلح و امنیت میسر نخواهد بود. به نظر او حقوق طبیعی اندكی پس از تولد در یك انسان به وجود می آیند و دولتها نباید اجازه دهند كه این حقوق محدود شوند و به علاوه، احترام به حیثیت و رعایت شئون از انسان گرفته شود.
حقوقدان فرانسوی مامور تنظیم اعلامیه جهانی حقوق بشر مصوب دهم دسامبر ۱۹۴۸ مجمع عمومی سازمان ملل از عبارات « پین » كه در شرایط دنیای دو قرن و اندی پیش نوشته شده اند وسیعا استفاده كرده ولی هنگام تنظیم و انشاء اعلامیه، وضعیت جهان بیش از شش میلیارد نفری امروز را پیش بینی نكرده است. یكی از ایرادهای وارده به مفاد اعلامیه ۱۹۴۸ این است كه در آن به عبارت « زندگی كردن بدون دغدغه » توماس پین؛ از دیدگاه «معیشت» دقیقا توجه نشده است ، زیرا برای انسان گرسنه و انسانی كه احساس اسثتمار شدن كند «سراسر زندگانی دغدغه است و آزادی و اصولی از این دست مفهوم واقعی نخواهد داشت» .
نفوس كره زمین اینك دو میلیارد و نیم بیش از ظرفیت منابع آن است و دست كم دو سوم نفوس زمین ، آگاه به حقوق واقعی خود هستند و استفاده متناسب و عادلانه از منابع كره زمین را كه میراث عمومی و مشترك همه است مصرا مطالبه ، و تصاحب آن را توسط شماری كم تحمل نمی كنند كه عصیانها و ... و نیز انواع جرائم نتیجه همین حق شكنی است. آژانس بین المللی كشاورزی و غذا دو روز پیش اعلام كرده بود كه كره زمین دارای ۸۱۵ میلیون انسان گرسنه است و هر سال ۵ میلیون نوزاد به دلیل همین فقر غذایی می میرند و ....
حق دیگر انسانها، به ویژه انسان امروز، دریافت اخبار و اطلاعات درست از تحولات و نظرات است ( حق دانستن ) كه در اعلامیه به آن توجه نشده است. این حق، تا زمانی كه رسانه ها و به ویژه خبرگزاری های بزرگ و «سرچ انجین ها كه اخبار را گزینشی! و عمدتا به یك زبان جمع آوری و در دسترس قرار می دهند» از دایره نفوذ دولتها و كمپانی های معین خارج نشوند تامین نخواهد شد.
در سالهای اخیر برخی از قدرتها از حربه « حقوق بشر » برای كوبیدن قدرتهای رقیب و دولتهای مخالف سوء استفاده فراوان كرده اند. آنها قبلا از حربه دمكراسی كه اینك روشن شده هنوز در مرحله آرزوست سوء استفاده می كردند . حقوق اساسی بشر كه دمكراسی واقعی یكی از موارد آن است با انسان متولد می شود و برای او به منزله نان و آب است. بنا بر این، اگر اصلاحی در اعلامیه ۱۹۴۸ صورت نگیرد و با توجه به شرایط دنیای امروز و دشواری ها و تنگناهای آن؛ عبارات تازه بر آن اضافه نشود ، ضمانت اجرایی پیدا نكند و در توزیع ثروت، مشاغل ، حرفه ها، اختیارات و قدرت تعدیلی روی ندهد نمی توان انتظار امنیت و صلح را داشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست