سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
زباله های هسته ای, خطرناک تر از سلاح هسته ای
انگلستان بیش از ۳/۲ میلیون متر مکعب زباله هسته ای دارد که در مناطق مختلفی از خاک این کشور دفن شده اند. انتشار مقدار ناچیزی از این زباله های هسته ای بسته به مقدار مواد رادیواکتیو موجود در آن می تواند افراد بالغ را در ۲ دقیقه بکشد و جالب تر اینکه یک میلیون سال خاصیت مرگ آوری خود را حفظ می کنند.
هزینه دفن تمام زباله های هسته ای بالغ بر ۸۵ میلیارد پوند برآورد شده ولی دولت انگلستان ۳۰ سال است که از گرفتن تصمیمی جدی در این خصوص طفره می رود.
این در حالی است که تونی بلر نخست وزیر انگلیس ساخت ۱۰ راکتور هسته ای را در دستور کار خود قرار داده است, اما سوال این است که آیا انگلیس نباید قبل از هر اقدامی برای ساخت نیروگاههای جدیدی که خود به منزله تولید زباله های هسته ای بیشتر است به فکر راه حلی برای زباله های هسته ای از قبل تولید شده بیافتد؟
ساخت نسل جدیدی از نیروگاههای هسته ای نباید تا زمانی که دولت مشکل زباله های هسته ای تولید شده ( در حال تبدیل شدن به کوههای اتمی) قبلی را برطرف نکرده در دستور کار دولت قرار بگیرد.
پیش بینی می شود زباله های نظامی و غیر نظامی هسته ای انگلیس اینقدر بالا باشد که ۵ بار عمارتRoyal Albert Hall را در خود مدفون کند. گروههای حامی محیط زیست ادعا کرده اند که از سرگیری برنامه های هسته ای انگلیس می تواند میزان زباله های فعلی را تا چهار برابر افزایش دهد.
آنها بعد از اینکه آلن جانسون وزیر صنایع و بازرگانی انگلیس گفت " دست رو دست گذاشتن کار درستی نیست" وی را مورد انتقاد قرار دادند او گفت اگر انگلیس می خواهد به تعهد خود برای کاهش گازهای گلخانه ای عمل کند و با وجود کاهش ذخایر نفتی دریای شمال در تامین انرژی مورد نیاز خود به امنیت لازم برسد باید به ساخت نسل جدیدی از نیروگاههای هسته ای اقدام کند.
طرح دولت انگلیس برای ساخت نسل جدیدی از نیروگاههای هسته ای از آنجائی باعث بوجود آمدن نگرانی های گسترده ای در این کشور شده که هیچ برنامه ای برای کنترل زباله های هسته ای تولید شده در این کشور وجود ندارد.
به همین منظور تعدادی از اعضای کمیته مدیریت زباله های هسته ای (CoRWM) خواستار بررسی مجدد موضوع شده و گفته اند اگر بلر تصمیمی در خصوص زباله های هسته ای موجود نگیرد طرح وی را بدون بررسی به دولت بر می گردانند.
در حال حاضر تنها ۸ درصد از ۳/۲ میلیون متر مکعب از زباله های اتمی انگلستان بصورت ایمن دفن شده اند و زباله های باقیمانده در ۳۷ مرکز نگهداری زباله های هسته ای بصورت موقت در سطح زمین نگهداری می شوند.
پیش بینی می شود که ۲۴ مرکز از ۳۴ مرکز موجود که بیشتر آنها در نزدیکی ساحل دریا احداث شده اند در خطر بالا آمدن آب دریا یا انتشار آلودگی به محیط پیرامون خود باشند.
پرفسور گوردون رئیس کمیته مدیریت زباله های هسته ای گفت نظر نهایی او و همکارانش در خصوص ساخت نیروگاههای جدید هسته ای تا رسیدن ماه جولای منتشر نخواهد شد. او گفت مردم انتظار دارند که قبل از تصمیم گیری برای ساخت هرگونه نیروگاههای جدیدی معضل زباله های هسته ای فعلی برطرف شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست