چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

آشنایی با خطوط اینترنت


آشنایی با خطوط اینترنت

▪ خطوط آنالوگ معمولی: منظور از این خطوط همان خطوط تلفنی معمولی است که نرخ انتقال Data توسط این خطوط حداکثر ۶/۳۳ Kb/s است.
استفاده از این خطوط برای اتصال به اینترنت در کشورمان بسیار رایج …

خطوط آنالوگ معمولی:

منظور از این خطوط همان خطوط تلفنی معمولی است که نرخ انتقال Data توسط این خطوط حداکثر ۶/۳۳ Kb/s است.

استفاده از این خطوط برای اتصال به اینترنت در کشورمان بسیار رایج است.

T۱ :

نام خطوط مخابراتی خاصی است که در آمریکا و کانادا ارائه می شود. روی هر خطT۱ ، ۲۴ خط تلفن معمولی شبیه سازی می شود. هر خط T۱ می تواند ۵/۱ MB/s پهنای باند را حمل کند.

E۱ :

نام خطوط مخابراتی مخصوصی است که در اروپا و هم چنین ایران ارائه می شود. روی هر خط E۱ تعداد ۳۰ خط تلفن معمولی شبیه سازی می شود. هر خط E۱ می تواند حامل ۲ MB/s پهنای باند باشد.

نرخ انتقال Data توسط این خطوط برای مودم های ارائه شده در ایران حداکثر ۵۶ Kb/s است. مشخصه این سیستم پیش شماره متفاوت آن ها نسبت به خطوط عادی است.

ISDN :

اساس طراحی فناوری ISDN به اواسط دهه ۸۰ میلادی باز می گردد که در حقیقت تلاشی برای جایگزینی سیستم تلفنی آنالوگ به دیجیتال بود که علاوه بر داده های صوتی، داده های دیجیتال را به خوبی پشتیبانی کند.

ISDN به ۲ شاخه اصلی N-ISDN و B-ISDN تقسیم می شود:

۱) B-Isdn بر فناوری ATM استوار است که شبکه ای با پهنای باند بالا برای انتقال داده است که اغلب BACKBONE های جهان از این نوع شبکه برای انتقال داده استفاده می کنند که از جمله می توان به شبکه دیتا ایران اشاره کرد.

۲) خطوط DSL ( Digital Subscriber Line) یا Leased Line : خطوطی که به صورت نقطه به نقطه ۲ محل را به یکدیگر متصل می کند و از آن برای تبادل Data استفاده می شود.

این خط دارای سرعت بالایی برای انتقال Data است. نکته قابل توجه این که در ۲ سر خط Leased باید مودم های مخصوص قرار داده شود. خطوط ADSL یا (Asynchronous Digital Subscriber Line): همانند خطوط DSL است با این تفاوت که سرعت انتقال اطلاعات آن بیشتر است.

خطوط Wireless:

یک روش بی سیم برای تبادل اطلاعات است. در این روش از آنتن های فرستنده و گیرنده در مبدأ و مقصد استفاده می شود. این آنتن ها باید رو در روی هم قرار بگیرد. برد مفید آنتن های بی سیم بین ۲ تا ۵ کیلومتر و در صورت استفاده از تقویت کننده تا ۲۰ کیلومتر هم قابل افزایش است.

از نظر سرعت انتقال Data این روش مطلوب است اما به دلیل ارتباط مستقیم با اوضاع جوی و آب و هوایی از ضریب اطمینان بالایی برخوردار نیست.

Leased Modem :

به مودم هایی گفته می شود که در ۲ طرف خط Leased قرار می گیرد. از جمله این مودم ها می توان به Patton Paradyne WAF PairGain Watson اشاره کرد.استفاده از مودم های Leased مدل Patton در کشورمان رایج تر است.