جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
بیت تورنت به زبان ساده
بیت تورنت نام یک پروتکل اشتراک فایل در شبکه های نظیر به نظیر است که برای توزیع حجم وسیعی از اطلاعات استفاده می شود. بیت تورنت یکی از رایج ترین پروتکل ها برای انتقال فایلهای بزرگ است و تخمین زده می شود که ۳۵ درصد از ترافیک اینترنت را بخود اختصاص داده است.
قبل از اینکه بیشتر به این موضوع بپردازیم اول به اختصار دو اصطلاح مهم در این تعریف را شرح می دهیم.
پروتکل چیست؟ منظور از پروتکل در این تعریف، پروتکل های ارتباطات می باشد که شامل دسته ای از قوانین استاندارد برای نمایش اطلاعات ، علامت دهی، تشخیص و تصحیح خطا که جهت فرستادن اطلاعات در یک کانال اطلاعاتی لازم است.
شبکه نظیربه نظیر چیست؟ شبکه نظیربه نظیر به اصطلاح peer to peer نام گونه ای از معماری شبکه های رایانه است. در این نوع شبکه رایانه های سرور و کلاینت هر دو در یک سطح کار می کنند به این مفهوم که هر رایانه می تواند از اطلاعات رایانه دیگر استفاده کند یا به دیگری اطلاعات بفرستد. این نوع شبکه ها برای اهداف مختلفی از قبیل اشتراک گذاری فایل ها شامل صوت، تصویر، ویدئو، اطلاعات یا دیگر فرمت های دیجیتالی معمول استفاده می شود.
بیت تورنت زمانی فعال می شود که یک کامپیوتر فایل یا گروهی از فایل هایش را در دسترس شبکه قرار می دهد. این کار seed نامیده می شود که همانند دانه پاشی است و به دیگر رایانه ها اجازه می دهد که به او متصل شوند و فایل را دانلود کنند. دیگران در اصطلاح peers یا همتایان خوانده می شوند. هر همتا که بخشی از فایل را دانلود کرد، آن را برای دانلود بقیه همتایان در دسترس قرار می دهد.
شبکه نظیربه نظیر به اصطلاح peer to peer نام گونه ای از معماری شبکه های رایانه است وقتی فایل بطور کامل برای یک همتا دانلود شد، همتایان بیشتری در شبکه قرار گرفته و سیدها (بذرپاش) در شبکه بیشتر می شوند. بر اساس استاندارد میزبانی در اینترنت، این امر کاهش قابل توجهی در هزینه منابع سخت افزاری و پهنای باند توزیع کننده اولیه به وجود می آورد و وابستگی به او به مرور بسیار کاهش می یابد.
شایان ذکر است که اولین بار پروتکل بیت تورنت در آوریل سال ۲۰۰۱ توسط برام کوهن نوشته شد و هم اکنون توسط شرکت او به نام BitTorrent به کار خود ادامه می دهد.
هم اکنون تعداد بسیار زیادی کلاینت برای بیت تورنت وجود دارد که بر روی انواع کامپیوترها با پلت فورم های متفاوت قابل اجراست. (ویندوز، مکینتاش، لینوکس و ...). بر طبق یک آمار مقدار اطلاعات به اشتراک گذاشته شده در کلاینت های تورنت بیش از ۱.۱ پتابایت است (پتابایت واحد اطلاعات معادل ۱۰۲۴ ترابایت است.)
در اینجا باید بدانید که بیت تورنت شامل نرم افزاری به همین نام نیز می شود که برای آپلود و دانلود فایل از طریق تورنت مورد استفاده قرار می گیرد واولین کلاینت این پروتکل بود. دانلود نرم افزار رایگان و از سایت http://www.bittorrent.com/ قابل دسترسی است. از طریق نصب آن می توانید با موتور جستجو تعبیه شده فایل مورد نظر را جستجو کنید و نتایج در مرورگر شما نمایش داده می شود که از طریق لینک های ارائه شده به فایل اشتراکی دسترسی پیدا می کنید.
تعدادی از کلاینت های مشهور تورنت: BitComet, LimeWire, FlashGet, FDM….
گفتنی است با گسترش استفاده مردم کشور ما از اینترنت پرسرعت ADSL، کم کم استفاده از تورنت نیز جای خود را در میان راه های قدیمی جستجو و دانلود فایل خواهد یافت.
en.wikipedia.org
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست