پنجشنبه, ۱۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 6 June, 2024
مجله ویستا

چقدر در فضای مجازی راستگو هستیم؟


چقدر در فضای مجازی راستگو هستیم؟

بسیاری از ما می توانیم بدون نگرانی از فاش شدن هویت خود در فضای مجازی اقدام به دروغگویی، تهدید، فریب دادن دیگران، سرقت اطلاعات شخصی و بسیاری کارهای غیرقانونی دیگر کنیم. حتی …

بسیاری از ما می توانیم بدون نگرانی از فاش شدن هویت خود در فضای مجازی اقدام به دروغگویی، تهدید، فریب دادن دیگران، سرقت اطلاعات شخصی و بسیاری کارهای غیرقانونی دیگر کنیم. حتی در برخی موارد مردم چند حساب کاربری مجزا در یک سایت مانند فیس بوک تولید می کنند تا بتوانند چند زندگی آنلاین متفاوت داشته باشند و ازطریق آنها اهداف مجرمانه خود را در پیش بگیرند.

بیش از یک چهارم افراد درفضای مجازی در مورد نام خود دروغ می گویند و بیش ازیک پنجم نیز کاری را درفضای مجازی انجام داده اند که از آن احساس پشیمانی می کنند.

شرکت امنیتی نورتون این بار تاثیرات روانشناسی و رفتاری زندگی آنلاین کاربران را مورد توجه قرار داده و در مورد آن تحقیقاتی را انجام داده است.

دراین تحقیقات آمده است که بیش از دوم سوم کاربران وب مورد حمله مجرمان اینترنتی قرار گرفته اند که هزینه و زمان لازم برای برطرف کردن اثرات و تخریب های ناشی از این حملات درنقاط مختلف جهان متفاوت بوده است.

این شرکت امنیتی تاکید می کند: بیش از یک چهارم افراد درفضای مجازی در مورد نام خود دروغ می گویند و بیش از یک پنجم نیز کاری را درفضای مجازی انجام داده اند که از آن احساس پشیمانی می کنند.

در این مطالعات همچنین آمده است بخش مهمی از عدم صداقت و دروغگویی از فضای آنلاین به دلیل تمایل خود استفاده کنندگان درپیش گرفتن این روش است. در حقیقت بسیاری از مردم خودشان ترجیح می دهند شخصیت و واقعیت خود را پنهان کنند و از حقیقت واقعی خود فرار می کنند.

به طور متوسط نزدیک به ۱۷ درصد از شرکت کنندگان در تحقیق آنلاین شرکت نورتون در مورد سن و محل زندگی خود دروغ گفته اند همچنین ۹ درصد نیز در مورد وضعیت مالی و تاهل خود حقیقت را پنهان کرده اند و ۷ درصد نیز در مورد ظاهر خود اطلاعات نادرست به دیگران داده اند.درمجموع هنوز هم در مورد بحث اخلاق در فضای آنلاین بحث های زیادی مطرح است. هنوز هم بسیاری تصور می کنند دانلودکردن یک آهنگ، فیلم یا یک آلبوم بدون پرداخت کردن هزینه آن کار درستی است. به طور متوسط نزدیک به ۱۵درصد از مردم این کار را بدون اشکال و کاملا قانونی می دانند. در عین حال نیز بیش از ۱۷ درصد دزدی ادبی و سرقت اطلاعات علمی از فضای مجازی را کاملا مجاز می شمارند.

تقریبا نزدیک به یک سوم از افراد مورد تحقیق تصاویر شخص دیگری را بدون اجازه او ایمیل کرده یا روی سایت آپلود کرده اند. همچنین بیش از یک چهارم از پاسخ دهندگان هم اقرار کرده اند بدون اجازه اشخاص تاریخچه وبگردی های او را چک کرده اند.

اورلا کاکس مدیر عملیات امنیتی در سمانتک دراین باره به بی بی سی گفت: نتیجه این تحقیقات چندان باعث شگفتی من نشد. بی صداقتی در فضای مجازی کاملا معمول است. بسیاری از مردم به شدت علاقه دارند در مورد افراد دیگر در فضای مجازی اطلاعات کسب کنند. این درحالی است که آن ها خودشان می خواهند کاملا ناشناخته بمانند. به همین دلیل انسان ها معمولا اطلاعات خود را مخفی می کنند.

ناشناخته بودن درفضای مجازی این امکان را به ما می دهد تا بدون نگرانی از فاش شدن هویت خود فعالیت هایی انجام دهیم که در دنیای واقعی جرم محسوب می شوند و حتی ممکن است به واسطه انجام آنها محکوم و زندانی شوید.

بسیاری از ما می توانیم بدون نگرانی از فاش شدن هویت خود در فضای مجازی اقدام به دروغگویی، تهدید، فریب دادن دیگران، سرقت اطلاعات شخصی و بسیاری کارهای غیرقانونی دیگری کنیم. حتی در برخی موارد مردم چند حساب کاربری مجزا در یک سایت مانند فیس بوک تولید می کنند تا بتوانند چند زندگی آنلاین متفاوت داشته باشند و از طریق آن ها اهداف محرمانه خود را در پیش بگیرند.

به این ترتیب عجیب نیست که یکی از بهترین دوستان شما در دنیای حقیقی، یکی از مزاحمان شما در فضای مجازی باشد و برای شما مشکلات زیادی به وجود بیاورد.

یکی دیگر از نگرانی ها دراین زمینه سایت های دوستیابی هستند. تحقیقات نشان می دهد بیش از یک سوم افراد در این سایت ها هویتی جعلی دارند. ۴۵ درصد در مورد اطلاعات خصوصی خود مانند سن، جنسیت، میزان درآمد و مانند آن دروغ می گویند. برای مثال آلمانی ها بیش از کشورهای دیگر دروغ می گویند به طوری که ۵۳ درصد از حساب های کاربری جعلی دارند و بیش از ۵۱ درصد از آن ها در مورد اطلاعات شخصی خود دروغ می گویند. این آمار حتی از کشورهایی مانند چین، برزیل و هندوستان که منشا بسیاری از تهدیدهای اینترنتی هستند نیز بیش تر است. از سوی دیگر مردم کشورهایی مانند انگلستان کم تر در فضای مجازی دروغ می گویند. بررسی ها نشان می دهد فقط ۱۸ درصد از آن ها دارای هویت جعلی هستند و فقط ۳۳ درصد در مورد اطلاعات شخصی خود دروغ می گویند.