پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
استفاده از پول در فرآیند اجتماعیکردن کودکان
کودکان شاهد فرآیند هزینه کردن از سوی والدین برای رفع نیازها هستند. آنها هرچند در این روند با کارکرد پول آشنا میشوند، اما تا زمانی که خود منابع مالی را در اختیار نگیرند و به هزینه کردن اقدام نکنند نخواهند توانست به عنوان یک عضو جامعه، نقش اقتصادی و اجتماعی خود را ایفا کنند.
پدر و مادر در این موارد نقش راهنمای عملی کودکان را خواهند داشت، به طور مثال کودکان می توانند کرایه تاکسی را بپردازند . کودکان به این گونه مهارت برقراری ارتباط را عملا می آموزند و اعتماد به نفس می یابند. در غیر این صورت او را از یک تجربه اجتماعی مهم محروم کرده اید.
به پرسش های ساده کودکان خود پاسخ عملی بدهید. آیا پول بی پایان است؟ آیا با پول می توان هر نیازی را برآورده ساخت؟ و... او باید بیاموزد با پول تنها می توان کالا و برخی خدمات را خرید، آن هم به میزان پول. چون منابع مالی به رغم تمایلات، محدودیت دارد. کودک باید فرابگیرد که مهر و عاطفه را نمی توان با پول خرید و والدینی که به جای صرف وقت و اظهار مهر، صرفا نیازهای کودکان خود را با پول رفع و رجوع می کنند خیلی سریع به مشکل برخواهند خورد.
با توجه به اهمیت و نقش پول و حتی کادو در فرآیند اجتماعی کردن کودکان، باید منابع مالی همچون پول توجیبی و کادو را به صورت تعریف شده و به میزان قابل قبول در اختیار آنها قرار داد. کودکان باید بیاموزند با همان مقدار پول توی جیب خود برخی نیازهای ابتدایی و اولیه خود را برآورده سازند و برخی نیازها را نسبت به برخی دیگر در اولویت قرار دهند. برخی کارشناسان سپردن برخی وظایف را در سنین خاص به کودکان توصیه کرده اند. به طور مثال می توان برای یک کودک کلاس سوم ابتدایی ماموریت نظارت و خرید مواد شوینده مورد نیاز خانه را واگذار کرد و برای این کار به اصطلاح اداری «تنخواه» در اختیار آنها قرار داد.
علاوه بر موارد فوق، کودکان باید از پول توجیبی یا کادوهای نقدی خود عمل پس اندازکردن را به روش عملی تجربه کنند تا از اندوخته خود، برخی خواسته ها یا نیازها را با مشورت والدین شان، در زمان معین تهیه کنند و دست آخر این که نقدینگی بچه ها تنها وسیله رفع نیازهای شخصی خود آنها نیست، مساله بسیار مهم دیگر مسئولیت اجتماعی افراد است که کودکان نیز باید با این نوع مفاهیم آشنا شوند، عملی همچون بخشش؛ آموختن این که ما بخشی هرچند اندک از درآمد خود را با رضایت درونی به مستمندان بپردازیم، از یک سو حس مشارکت اجتماعی او را تقویت می کند و از سوی دیگر روحیه گذشت را در امور مالی تقویت خواهد کرد و البته از آن لذت هم خواهند برد.
فاطمه حامدی خواه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست