یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مراقبت از لثه
دندانها توسط لثه و الیاف نگهدارنده دندان در درون استخوان نگه داشته میشوند و با کمک همین الیاف نگهدارنده است که به صورت طبیعی یا با نیروهای ارتودنسی حرکت داده میشوند. لثهای که در ظاهر میبینیم از ۳ بخش لثه آزاد مجاور دندان، لثه چسبنده به استخوان زیرین و مخاط متحرک تشکیل شده است.
لثه آزاد که به صورت کنگرهای در کنار دندانها قرار گرفته است با حرکت ملایم مسواک با زاویه ۴۵ درجه از روی دندان کنار میرود. در صورتی که مسواک زدن دندانها صحیح نباشد این ناحیه تمیز نشده و به مرور فقط طی چند روز تعداد میکروبها زیاد شده و با ترشح سموم میکروبی ملتهب میشود. ملتهب شدن لثه در این ناحیه فرم کنگرهای، لبه چاقویی و صورتی رنگ لثه را تغییر میدهد و حساس و شکننده شده و سلامتی آن به خطر میافتد. در این شرایط، اگر فرد مسواک بزند، لثهها دچار خونریزی میشوند. در صورتی که مسواک زدن به صورت جدی پیگیری شود این مرحله از بیماری قابل برگشت است و مجددا بعد از چند روز لثه میتواند به حالت طبیعی برگردد.
بعضی از افراد عنوان میکنند که من همیشه دندانهایم را مسواک میزنم و به دندانهایم بیشتر از دیگران توجه میکنم ولی نمیدانم چرا دندانهایم مشکل پیدا میکنند؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که صرفا مسواک و نخ زدن دندانها امکان داشتن لثه سالم را تامین نمیکند. این اقدامات لازم بوده ولی کافی نیستند. گاهی اوقات نحوه قرارگیری دندانها طوری است که باعث عدم دسترسی کامل جهت انجام اقدامات بهداشتی میشود یا قرارگیری دندان باعث تغییر شکل و ضخامت لثه میشود. مثلا اگر دندانی بیرونتر از بقیه دندانها قرار گرفته باشد فرم کنگرهای آن کم شده، ضخامت آن کاهش پیدا کرده و در معرض تحلیل زیادتری قرار میگیرد. با ایجاد این تغییرات سلامتی و زیبایی آن به هم خورده و آن را مستعد بیماریهای بیشتر میکند که در این موارد موقعیت و ردیف دندانی صحیح توسط متخصص ارتودنسی اصلاح میشود تا فرد با راحتی زیادتری بتواند اقدامات بهداشتی را انجام دهد.
لثه چسبنده نیز در سلامتی دندان و زیبایی آن تاثیر دارد بطوری که یک لثه سالم با خصوصیات صورتی روشن و نمای پوست پرتقالی توجه فرد را جلب میکند. اگر این قسمت از لثه ضخامت و ارتفاع کافی نداشته باشد در صورت پیشرفت بیماری لثه و رسیدن آن به این بخش از لثه، سرعت پیشرفت بیماری زیاد شده و تخریب زیادتری ایجاد میکند و به سرعت به بخش سوم که لثه متحرک میباشد، میرسد. بیماریهای لثهای که به این بخش رسیدهاند درمان پیچیدهتر و پرهزینهتری دارند. هر چند این بخش از لثه مستقیما در دید افراد نیست ولی بیماری آن سلامت دندانها را به شدت در معرض خطر قرار میدهد.
دکتر محمدامین نریمانی
متخصص ارتودنسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست