پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

درایور قطعات نصب کنید، لطفاً


درایور قطعات نصب کنید، لطفاً

خب بدیهی است که سیستم عامل بینوای دستگاه شما نخواهد توانست باب رفاقت را با قطعات یا تجهیزاتی که شناختی از آنها ندارد، باز کند. هر موجودی که تازه پا بر این جهان مادی نهاده باشد …

خب بدیهی است که سیستم عامل بینوای دستگاه شما نخواهد توانست باب رفاقت را با قطعات یا تجهیزاتی که شناختی از آنها ندارد، باز کند. هر موجودی که تازه پا بر این جهان مادی نهاده باشد برای آشنایی و برقراری ارتباط پایدار با دیگر موجودات اطراف خود به زبان کافی نیاز دارد. برخی را خود می شناسد، برخی دیگر را معرفی می کنند و برخی نیز خود اقدام به معرفی خود می کنند و شما هستید که تصمیم نهایی را گرفته و رابطه ایجاد شده را پایدار کرده یا از آن صرف نظر می کنید. سیستم عامل دستگاه شما نیز از شیوه ای مشابه برای شناسایی و کار با قطعات ناشناخته استفاده می کند. به طور معمول یک عامل واسطه که برنامه درایور نام دارد همراه با قطعات و تجهیزات عرضه می شود. هنگامی که قطعه یا دستگاه جدید را به کامپیوتر محترم متصل می کنیم سه حالت ممکن رخ خواهد داد.

اول؛ سلام رفیق

در این حالت سیستم عامل به حافظه خود مراجعه کرده و سعی می کند تا موجود جدیدالورود را شناسایی کند. به عنوان مثال نمایشگر، کارت مودم، حافظه فلش USB و غیره به محض اتصال به کامپیوتر به صورت حداقلی شناسایی می شوند. می گویم حداقلی چرا که سیستم عامل براساس داشته های خود می تواند کلیت قطعه را شناسایی کرده و امکان استفاده از آن را برای کاربر فراهم سازد. اما امکانات موجود جدید ممکن است (به طور معمول) فراتر از چیزی باشد که سیستم عامل شناسایی کرده باشد، از این رو نصب برنامه درایور قطعه امری ضروری خواهد بود تا به سیستم عامل اعلام کند که این قطعه چه امکاناتی دارد و چگونه قابل استفاده است.

دوم؛ بگو کیستی؟

در این حالت سیستم عامل برای دقیقه های متمادی بر سلول های خاکستری اش فشار خواهد آورد و ره به جایی نخواهد برد و در نهایت استدعا خواهد کرد که خود را معرفی کن عموجان. در این حالت چاره کار همان نصب برنامه درایور است. در این حالت یعنی قبل از نصب برنامه درایور استفاده از قطعه امکان پذیر نیست.

سوم؛ قهر قهر تا روز قیامت

در این حالت نصب برنامه درایو هیچ سودی ندارد. یعنی سیستم عامل با موجود جدید حال نمی کند یا موجود جدید به هیچ صراطی مستقیم نیست و حاضر به پذیرش قوانین سیستم عامل نخواهد بود. دلایل متعددی را برای گرفتاری در این حالت می توان برشمرد. استفاده از دستگاه های بی اصل و نسب، استفاده از برنامه درایور اشتباهی، نصب ناقص برنامه درایور یا عدم پیروی از دستورات صریح سیستم عامل، به عنوان مثال در بسیاری از مواقع لازم است که دستگاه را پس از نصب برنامه درایور دوباره راه اندازی کنید.

کلام پایانی

به سادگی می توان مشکلات کامپیوترها را به سخت افزار نسبت داد اما در موارد بسیار پس از موشکافی مشخص خواهد شد که مشکل از محلی دیگر نشات گرفته است.

عدم نصب صحیح نرم افزارهای مناسب، نگهداری نامناسب و امثالهم می تواند باعث بروز مشکلات عجیب و غریبی شود که برای افراد کاربلد هم تازگی دارد.

جواد زارعی