دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

کودکان خود را به مدیران اقتصادی بدل کنید


کودکان خود را به مدیران اقتصادی بدل کنید

رابرت کیوفسکی نویسندهء کتاب «پدران پولدار، پدران فقیر» می‌گوید که آموزش مسایل اقتصادی به کودکان را باید از سن کم شروع کرد.
او می‌گوید که تجربه نشان داده که اگر به کودکان اصول …

رابرت کیوفسکی نویسندهء کتاب «پدران پولدار، پدران فقیر» می‌گوید که آموزش مسایل اقتصادی به کودکان را باید از سن کم شروع کرد.

او می‌گوید که تجربه نشان داده که اگر به کودکان اصول سادهء اقتصاد آموخته شود آن‌ها در بزرگسالی بهتر می‌توانند مسایل مالی خود را مدیریت کنند و کم‌تر پول خود را هدر می‌دهند، این‌ها توصیه‌های دکتر رابرت کیوفسکی برای در میان گذاشتن مسایل اقتصادی با کودکان و چگونگی طرح این مسایل است.

استفاده از چک‌های شخصی را به کودکان خود یاد بدهید

پول ماهانهء کودکان خود (پول توجیبی) آن‌ها را به صورت یک جا پرداخت نکنید. به آن‌ها بگویید که در طول یک ماه در آن حدی که شما در نظر گرفته‌اید اعتبار دارند.

هر زمان که به پولی نیاز داشتند باید با یک کاغذ به شکل چک آن مقدار پول را دریافت کنند. در صورتی که در یک ماه مبلغ مورد نظر آن‌ها از مبلغی که شما در نظر گرفتید بیش‌تر شد به آن‌ها توضیح بدهید که این پول را از حساب ماه بعد آن‌ها کسر خواهید کرد.

اگر در این شیوه سخت‌گیری به خرج دهید آن‌ها متوجه معنای واژه‌هایی چون اعتبار داشتن و بدهکار بودن را به خوبی متوجه خواهند شد.

از کودکان خود بخواهید که پس‌انداز کنند

کودکان و نوجوانان معمولا به راحتی پول خرج می‌کنند و علاقه‌ای به پس‌انداز کردن ندارند اما باید این مساله را به آنان آموخت که پس‌انداز کردن یکی از بهترین مسایل زندگی پیش روی آن‌هاست با هدف قرار دادن یک چیز مهم و دوست داشتنی برای کودکان، مثلا یک دوچرخه یا یک بازی کامپیوتری یا یک عروسک می‌توان پس‌انداز کردن را به آن‌ها آموخت.

کافی است به کودک تفهیم شود که برای خرید هر کدام از این موارد باید در هر ماه مبلغ مشخصی از پولش را کنار بگذارد و به آن دست نزند.

برای تشویق کودک می‌توان پس از چند ماه باقی ماندهء پول را به عنوان جایزه به او داد.

آموزش سه شیوهء پس‌انداز

پس از این که به کودکان شیوهء پس‌انداز کردن را آموختید به آن‌ها بگویید که پس‌انداز کردن را می‌توان در سه بخش مجزا تعریف کرد.

بهتر است برای آموزش این سه نوع پس‌انداز به کودکان از سه شیوه استفاده کرد. کیوفسکی این گونه پیشنهاد می‌دهد: «بهتر است که برای کودکان سه فرم را در این گونه تعریف کرد، اول پس‌انداز طولانی مدت که بهتر است در این فرم کودکان پول معینی را در هر سال به شما بسپارند تا برای خرید وسایل مورد نیاز خودشان در آینده از آن استفاده کنند، در فرم کوتاه‌مدت می‌توان قلک یا جعبه‌ای به کودک داد تا پول هفتگی یا ماهانهء خود را در آن نگه دارد و خود مسوول دخل و خرج آن باشد.

در مورد سوم که در نظر گرفتن آن کاملا اختیاری است می‌توان از کودک خواست که پول‌های خرد و بسیار کم را که به نظرش ارزشی ندارند برای مصارف خیریه و اعانه دادن پس‌انداز کند، کودک با تمرین پس‌انداز کردن‌های این گونه مفاهیم اقتصادی زیادی را متوجه خواهد شد.»

منبع: ریدزردایجست