چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
نگران لکنت کودکتان نباشید
لکنت یک اختلال سیالی بیان لفظی است که بر اساس تکرارها و تطویل های غیر ارادی، صدادار یا بی صدا، به هنگام انتشار واحدهای کوچک سخن یعنی اصوات، هجاهای مجزا یا هجاهای کلمات مشخص می شود .
لکنت از جمله مشکلاتی است که با درمان به موقع می تواند یک عمر آسودگی فرزند شما را به همراه داشته باشد؛ این در حالی است که در صورت عدم توجه، در آینده ضربه های شدیدی را به افراد وارد می کند. برای درمان این کار باید از سنین پایین و در همان ابتدای پیدایش آن اقدام کرد؛ البته به این نکته توجه داشته باشید که بهتر است تا پایان سن ۵ سالگی منتظر بمانید و سپس اگر این مشکل رفع نشد به درمان آن بپردازید؛ در این راه نکات بسیار زیادی هستند که باید رعایت شوند که در ادامه برخی از آنها را برای شما آورده ایم :
۱ ـ اولین نکته برخوردی صمیمانه، آرام و عادی با کودک است؛ هیچ وقت برای مشکلش دلسوزی نکنید؛ با این کار به اعتماد به نفس اش آسیب زده اید؛ مهم ترین نکته وجود اعتماد به نفس در کودکان است .
۲ ـ هرگز از نحوه صحبت کردن او تقلید نکنید؛ حتی زمانی که می خواهید مشکلش را برایش توضیح دهید؛ این کار هم به ذهن او دستور می دهد تا بار دیگر به همان نحوه سخن بگوید و هم در برخی مواقع باعث می شود تا ضربه های عاطفی سختی به کودک وارد شود .
۳ ـ با او نحوه تنفس صحیح را تمرین کنید؛ ورود هوا از بینی و خروج آن از دهان را به فرزندتان یاد بدهید؛ ممکن است این آموزش مدتی به طول انجامد اما می تواند در روند بهبود بسیار مؤثر باشد .
۴ ـ به او آموزش دهید که شمرده و آرام صحبت کند و مراقب وضعیت تنفسی خودش باشد؛ این کار را با او تمرین کنید؛ در تمرینات از کلمات و جملات ساده شروع کنید و بعد به تدریج بر دشواری آن بیفزایید .
۵ ـ اگر فرصت کافی ای برای تمرین ندارید، از او بخواهید خودش هر روز روبه روی آینه تمرین هایی را انجام دهد .
۶ ـ به او یاد دهید که در زمان صحبت، ابتدا جملات را در ذهنش مرتب کند و بعد از نظم دادن، به آرامی آنها را بیان کند .
۷ ـ هیچ وقت به جای او صحبت نکنید؛ مشوق او برای حرف زدن باشید؛ از جمع بچه ها یا افراد آشنا شروع کنید و بعد در بیرون از خانه برای او موقعیت هایی را فراهم کنید که شروع کننده صحبت باشد تا ترس او از صحبت کردن نیز کاهش یابد .
۸ ـ حس مشارکت و همکاری را در او تقویت کرده و او را تشویق به شرکت در کارهای گروهی کنید؛ این کار می تواند اعتماد به نفس او را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد .
۹ ـ مهم ترین و تأثیرگذارترین عاملی که باعث تداوم لکنت می شود، پایین بودن اعتماد به نفس است؛ برای حل این مشکل مسئولیت هایی را که می دانید فرزندتان از عهده آنها برمی آید، به او بسپارید .
۱۰ ـ توجه داشته باشید در صورتی که مشکل کودک شدید است، بهتر است از متخصصان گفتار درمانی کمک بگیرید .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست