شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

۷ قانون کباب


۷ قانون کباب

با آمدن فصل تابستان و تعطیل شدن مدارس, پیک نیک رفتن به یکی از سرگرمی های مردم در آخر هفته تبدیل می شود و خیلی ها انواع کباب را به عنوان غذای پیک نیک انتخاب می کنند یا در نهایت مقداری گوشت را روی منقل یا کباب پز می پزند, غافل از آنکه کباب کردن هم اصولی دارد که اگر توجهی به آن نشود, غذای آماده شده ارزش غذایی لازم را نخواهد داشت

با آمدن فصل تابستان و تعطیل شدن مدارس، پیک‌نیک رفتن به یکی از سرگرمی‌های مردم در آخر هفته تبدیل می‌شود و خیلی‌ها انواع کباب را به‌عنوان غذای پیک‌نیک انتخاب می‌کنند یا در نهایت مقداری گوشت را روی منقل یا کباب‌پز می‌پزند، غافل از آنکه کباب کردن هم اصولی دارد که اگر توجهی به آن نشود، غذای آماده شده ارزش غذایی لازم را نخواهد داشت...

۷ اصل از اصولی که برای کباب کردن موادغذایی باید رعایت شود را در این مقاله خواهیدخواند.

● قبل از هر چیز، چربی‌های گوشت را بگیرید:

گوشت‌های لخم‌تر را برای کباب کردن انتخاب کنید زیرا چربی‌های گوشت حین کباب شدن ایجاد دودی می‌کند که سرشار از ترکیبات سرطان‌زا نظیر HCA (هتروسیلیک آمین‌ها) است و بررسی‌ها نشان داده‌اند احتمال ابتلا به سرطان پانکراس با دریافت این ترکیب‌ها افزایش پیدا می‌کند.

● گوشت را مزه‌دار کنید:

بررسی‌ها نشان داده‌اند حداقل ۳۰ دقیقه مزه‌دار کردن گوشت، از تشکیل HCA به میزان قابل ملاحظه‌ای پیشگیری می‌کند. ترکیب‌های مختلف برای مزه‌دار کردن به نسبت‌های گوناگونی باعث کاهش تشکیل این ترکیب سرطان‌زا می‌شود مثلا اگر گوشت را با سبزی‌های معطر مزه‌دار کنید، در مقایسه با مزه‌دار کردن گوشت با ادویه‌ها کمتر HCA تشکیل می‌شود.

● روی تکه‌های گوشت برش بدهید:

بررسی‌ها نشان داده‌اند هرچه گوشت در زمان طولانی‌تری در معرض حرارت قرار بگیرد، ترکیب‌های سرطان‌زا بیشتر تشکیل خواهد شد. برای کوتاه کردن زمان کباب‌کردن، بهتر است ابتدا گوشت‌ را در مایکروفر نیم‌پز، سپس روی آنها برش‌هایی ایجاد کنید و بعد آنها را روی کباب‌پز بگذارید. به این ترتیب، زمان پخت کوتاه‌تر می‌شود و تشکیل ترکیب‌های سرطان‌زا تا ۹۰ درصد کمتر خواهد شد.

● فرآورده‌های گوشتی را کباب نکنید:

برخی افراد سوسیس یا ‌هات‌داگ را روی کباب‌پز می‌گذارند و کباب می‌کنند در حالی که این کار اصلا درست نیست زیرا ترکیب‌های سرطان‌زای بیشتری در آنها ایجاد خواهد شد و بررسی‌ها نشان داده‌اند که خوردن مداوم این خوراکی‌ها احتمال بروز سرطان روده را افزایش می‌دهد.

● شعله آتش را تنظیم کنید:

قبل از هر چیز مطمئن شوید شعله آتش قرمز است و یکنواخت می‌سوزد. به این ترتیب حرارت پخت نیز یکنواخت خواهد بود. تکه‌های گوشت و سبزی‌هایی که می‌خواهید کباب کنید را نزدیک شعله قرار ندهید زیرا در این صورت می‌سوزند و ترکیب‌های سرطان‌زا در غذا بیشتر تشکیل می‌شوند.

● سبزی‌های تازه را نیز کباب کنید:

برای آنکه از طعم کباب گوشت لذت ببرید، سبزی‌های مختلف فصل را نیز کباب کنید. سبزی‌هایی مانند قارچ، سیب زمینی، فلفل، کدو سبز، بادمجان و گوجه‌فرنگی. شما حتی می‌توانید بنا بر ذائقه‌تان، میوه‌هایی مانند سیب و گلابی نیز کباب کنید. به این ترتیب میزان ترکیب‌های سرطان‌زایی که ممکن است بر اثر خوردن کباب وارد بدنتان شود به حداقل ممکن می‌رسد.

● کباب‌پز را تمیز کنید:

هر بار که از کباب‌پز استفاده می‌کنید، تمام وسایل آن و سطوحی که تکه‌های گوشت را روی آن می‌گذارید، کاملا با کاردک تمیز کنید و آنها را با دقت بشویید. به این ترتیب ترکیب‌های سرطان‌زایی که روی سطوح مانده‌اند، پاک می‌شود و میزان تشکیل و دریافت این ترکیب‌های زیانبار به حداقل ممکن می‌رسد.