پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

سبزیجات دریایی و آلاینده‌ها


سبزیجات دریایی و آلاینده‌ها

تأثیر سبزیجات دریایی در درمان مسمومیت ناشی از اشعه و فلزات سنگین و سموم محیطی در سراسر جهان شناخته شده و به اثبات رسیده است. اولین مطالعات در این زمینه از ۳۰ سال پیش و در دانشگاه …

تأثیر سبزیجات دریایی در درمان مسمومیت ناشی از اشعه و فلزات سنگین و سموم محیطی در سراسر جهان شناخته شده و به اثبات رسیده است. اولین مطالعات در این زمینه از ۳۰ سال پیش و در دانشگاه مونت ریل در کانادا انجام گرفت و محققان دریافتند آلگینیک اسید که یکی از پلی ساکاریدهای مهم درون سلولی موجود در سبزیجات دریایی قهوه‌ای و بزرگ است، جذب استرونیتوم ۹۰ را از دیواره‌های سلولی کاهش می‌دهد.

تحقیقات دیگر نیز مؤید این مطلب بوده و نشان داده است الگینات، رادیونوکلئیدهایی مانند استرونیتوم ۹۰ و فلزات سنگین مانند کادمیوم را محدود می‌کند. علاوه بر این الگینات‌ها، استرونیتوم ذخیره شده در استخوان‌ها را پس از آزاد شدن در برگرفته و از طریق روده‌ها خارج می‌کنند. از جمله عملکردهای مهم سبزیجات دریایی، مبارزه با مسمومیت اشعه است که در غده تیروئید اتفاق می‌افتد. بنابر گفته پزشکان قرار داشتن در معرض ایزوتوپ‌های رادیواکتیو موجود در جهان از جمله عوامل بروز این مشکل است.

اگر نیاز تیروئید به ید بخوبی تأمین شود هرگز مواد رادیواکتیو را جذب نمی‌کند. از این رو تأمین ید مورد نیاز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. سبزیجات دریایی منبع غنی و بهترین منبع برای دریافت ید هستند.