چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

دنی (Dani) و دیمه ‌دَنی ( Deime Dani)


دنی (Dani) و دیمه ‌دَنی ( Deime Dani)

" دنی" و " دیمه دنی" دوغذای بجنوردی است. " دنی" به عنوان آش دندونی مرسوم است و موقع دندان درآوردن بچه‌ها می‌پزند و " دیمه دنی" که به امام آشِه ( آش امام) معروف است، در روز عاشورا می‌پزند.
این …

" دنی" و " دیمه دنی" دوغذای بجنوردی است. " دنی" به عنوان آش دندونی مرسوم است و موقع دندان درآوردن بچه‌ها می‌پزند و " دیمه دنی" که به امام آشِه ( آش امام) معروف است، در روز عاشورا می‌پزند.

این غذا که ترکیبی از مجموع حبوبات است یک غذای سالم و خوش‌مزه است.

فرق "دنی" و "دیمه دنی" در نوع گندم آن است. در" دنی " گندم کامل و در" دیمه دنی" از گندم نیم‌کوب پوست کنده استفاده می‌شود. " دیمه دنی" در واقع نوعی "شُله " است.

مواد لازم:

- نخود ۱۰۰ گرم

- لوبیا چیتی ۱۰۰ گرم

- عدس ۱۰۰ گرم

- گندم ۲۰۰ گرم

- کره ۵۰ گرم

- پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری

- مرزه خشک دو قاشق غذاخوری

- زردچوبه و نمک به مقدار کافی

- فلفل ۱ قاشق غذاخوری ( این غذا تند است و مقدار فلفل آن‌را بسته به ذائقه تان کم یا زیادتر کنید)

طرز تهیه:

حبوبات را بجز عدس, جداگانه خیس کنید و بپزید. عدس نیاز به خیساندن ندارد.

وقتی حبوبات پخت در ظرف بزرگ‌تری ابتدا کره ریخته و پیاز داغ را به آن اضافه می‌کنیم و نمک و زردچوبه و مرزه را ریخته و سر تفت می‌دهیم و حبوبات را داخل آن می‌ریزیم و فلفل هم به آن اضافه می‌کنیم. اگر آب حبوبات کم بود مقداری آب اضافه کرده و می‌گذاریم روی حرارت ملایم تا همه حبوبات با هم مخلوط شوند و جا بیفتد.

غلظت این غذا مانند سوپ جا افتاده است.

سپس آن‌را در ظرف کشیده و با روغن زیتون و آب لیمو سرو می‌کنیم.

برای درست کردن "دیمه دنی" به همین روش عمل می‌کنیم و فقط به جای گندم کامل از گندم نیم کوب پوست کنده استفاده می‌کنیم و در انتها که حبوبات را مخلوط کردیم دم کنی می‌گذارم و با حرارت خیلی ملایم آن‌را دم می‌کنیم تا به سفتی شله شود.