شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
پاسداشت فرهنگبانی پارسا
بعضی از اندیشمندان جهان که از کتابخانه عظیم او بازدید کردهاند، جمعآوری این گنجینه را چیزی جز معجزه نمیدانند. گنجینهای که ریشه در تاریخ علمی، دینی کهن مسلمانان دارد و عظمت، بزرگی، قدمت تاریخی، دانشپژوهی و فرهیختگی مسلمانان را در دستیابی به دانشهایی در علوم عقلی و نقلی به رخ جهانیان میکشد.
کتابخانه ای عظیم و بی نظیر که حاصل تلاش مرجع تقلیدی در جهان تشیع، فرهنگبان میراث اسلامی، عالمی اصولی، محدث رجالی، شخصیتی تبارشناس و محقق و مورخی همچون مرحوم آیت الله العظمی سید شهاب الدین مرعشی نجفی است، عالمی که نزد علمایی بزرگ در حوزه علمیه نجف کسب فیض کرد و به اخذ درجه اجتهاد نایل آمد.
مردی که نیاکان او عالمانی دین پژوه یا پزشکانی حاذق یا حاکمانی صالح و با تدبیر بودند، خاندانی که بیش از ۲۰۰ سال بر طبرستان آن روز و مازندران و گلستان امروز به درستی حکومت داشتند.
هفتم صفر یادآور رحلت این عالم فرهیخته است؛ عالمی که هزاران شاگرد را تربیت کرد و در حوزه درسی او مشاهیر و بزرگانی تربیت شدند که امروز استادان حوزه و دانشگاه اند و پست های کلیدی فرهنگ و ادب را در دست دارند.
عالمی که دل میلیون ها مسلمان شیعی مذهب را در کشورهای مختلف از جمله ایران، عراق، لبنان، کویت، احساء و طیف عربستان، امارات متحده عربی، بحرین، پاکستان، هند، ترکیه و بخش هایی از کشورهای آفریقایی را به سوی خود معطوف داشت و این نتیجه خلوص، تقوا و پرهیزگاری، ساده زیستی و اتکای او به درگاه ایزد متعال بود.
موقعیت علمی و اطلاعات فراگیر و گسترده نبوغ این عالم ربانی را می توان از آثار بر جای مانده، تالیفات، شاگردان و آثار علمی و فرهنگی او جست. عالمی که خود در وضع نامساعد مالی و تنگدستی و ساده زیستی روزگار گذراند و سالیان سال اجاره نشین بود و به دلیل نداشتن استطاعت مالی، تا آخر دوران زندگی مستطیع نشد و به حج نرفت. عالمی که گنجینه عظیم کتاب های خطی اش با خواندن نماز و روزه استیجاری و کار خریداری کرد.
مردی که خود فرموده بود: «من شب که می خوابم نباید هیچ پولی و هیچ اندوخته ای در جیب من باشد، چون ما عامل هستیم. ما باید از این دست بگیریم و با دست دیگر به فقرا بدهیم. به ایتام و نیازمندان کمک کنیم، به مراکز علمی، دینی و فرهنگی کمک کنیم، اینها مال ما نیست!» و تا آخر عمر نیز چنین بود.
عالمی که نزدیک به یک قرن در جهت اشاعه فرهنگ اسلامی، احیای تفکر و اندیشه های شیعی و خدمات علمی و اجتماعی سر از پا نشناخت. عالمی که علاوه بر فقه و اصول، علم انساب را آموخته و خبره آن شد.
در علوم ریاضی و هیئت، در علم طب و علم رجال، درایه و حدیث تبحری خاص داشت، فقه و اصول استدلالی را از بزرگ ترین استاد اصول در نجف آموخته بود. عالمی که در علم کلام زبردست بود.
هفتم صفر سالگشت غروب این گوهر پرورش یافته مکتب هدایت است، مردی که با صفا و راستی، پاکدلی زیست و راه عشق به کمال را خوب یافته بود.
محمد خامه یار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست