یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

راز کاسه های آجــیل


راز کاسه های آجــیل

چربی موجود در انواع آجیل اشباع نشده کلسترول خون را پایین می آورد, خطر بیماری های قلبی و عروقی را کم می کند و یک دنیا خاصیت دیگر که با دانستن آن, نه تنها نگران کالری بالای آجیل ها نمی شوید بلکه فرصت خوردن آن ها را هم از دست نمی دهید

چربی موجود در انواع آجیل اشباع‌نشده کلسترول خون را پایین می‌آورد، خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را کم می‌کند و یک دنیا خاصیت دیگر که با دانستن آن، نه تنها نگران کالری بالای آجیل‌ها نمی‌شوید بلکه فرصت خوردن آن‌ها را هم از دست نمی‌دهید.

نوروز برای ما ایرانی‌ها با کاسه‌های آجیل تعریف شده. کاسه‌هایی پر از مغزهای مقوی و خوشمزه که هر کدام از آنهابه تنهایی یک بمب انرژی است. هر کدام از این مغزها یک دنیا خاصیت دارند و در کنار هم گذاشتن این همه خاصیت می‌شود یک کاسه ر از سلامت! البته به شرط این‌که اعتدال را در خوردن این مغزهای مقوی، رعایت کنید. مغزهای کاسه‌های آجیل، سرشار از مواد معدنی و خواصی هستند که هر کدام به تنهایی برای سلامت ما مفیدند. اگر می‌خواهید بدانید چه رازی در این دانه‌های کوچک پنهان شده، این مطلب را از دست ندهید.

● سلامت قلب‌تان را تضمین کنید

آجیل‌ها میان وعده‌های بسیار مناسبی هستند. یک مشت آجیل نه تنها بسیاری از مواد مغذی و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند بلکه سلامت بدن به‌خصوص سلامت قلب را تضمین می‌کند. علاوه بر همه این موارد استفاده از دانه‌های آجیلی فشار خون را کاهش می‌دهد. دانه‌های آجیلی سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌هستند. همچنین آجیل‌ها عموما دانه‌هایی با چربی بالا هستند اما این چربی از نوع اشباع شده است که نه تنها برای بدن ضرری ندارد بلکه برای سلامت هم مفید است. البته بهتر است دانه‌های آجیلی به‌صورت طبیعی مصرف شوند، چرا که آجیل‌های شور، نمک زیادی دارند که برای بدن مضر است.

● چگونه از سرطان پیشگیری کنید؟

فندق، منبع غنی از مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن، روی و پتاسیم است. کلسیم برای تقویت استخوان‌ها و همچنین سلامت دندان‌ها ضروری است. آهن در خون‌سازی‌ نقش دارد، روی نقش بسیاری در ترشح هورمون‌های جنسی دارد و بالاخره پتاسیم که برای تحریک سیستم عصبی و عملکرد مناسب عضلات و ماهیچه‌ها ضروری است.

فندق با داشتن روغن اسید اولئیک، پروتئین، کربوهیدرات، بتاسیتوسترول، ویتامین‌ها و املاح ضروری، یکی از دانه‌های پر‌خاصیت در میان مغزهای آجیلی است. بتاسیتوسترول که مقدار زیادی از آن در فندق وجود دارد، در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان،‌مخصوصا سرطان سینه و پروستات بسیار مؤثر است. بنابراین مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فندق در روز، به سادگی می‌تواند از بدن ما، در برابر بیماری‌‌های قلبی و سرطان محافظت‌کند. فندق یک منبع خوب از ویتامین‌هایB۱، B۲ وB۶نیز هست. مصرف این ویتامین‌ها برای حفظ سلامت مغز و خون‌سازی ضروری است.

● مفصل‌ها را تقویت کنید

بادام هندی، مقادیر زیادی چربی‌های سالم دارد. این چربی‌ها عموما از ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی جلوگیری می‌کند. بادام هندی همچنین منبع ارزشمند مس است. مس عنصری ارزشمند است که مصرف آن از ابتلا به بیماری‌هایی مثل اختلال حواس همچنین بیماری‌های مفصلی جلوگیری می‌کند. مس یکی از اجزای مهم آنزیم‌های بدن است که در بیشتر فرایندهای فیزیولوژیکی شرکت می‌کند ضمن اینکه برای حذف رادیکال‌های آزاد مُضر در بدن و استفاده بهینه ازآهن کمک بزرگی است. در کنار همه این موارد، مس برای تولید ملانین و پرورش استخوان‌ها و بافت‌های ارتباطی بدن، عنصری کاملا ضروری است. بادام هندی منبع خوبی از ویتامین K است که به تنظیم انعقاد خون و شرایط ناشی از آن کمک می‌کند. بادام هندی فشار خون بالا را کاهش می‌دهد چون می‌تواند به‌عنوان یک مدر خوب عمل ‌کند. علاوه بر این در بادام زمینی منیزیم هم وجود دارد که از عوامل تنظیم‌کننده فشار خون است.

هشدار:

اگر به بیماری‌های کلیوی یا بیماری مرتبط با کیسه صفرا مبتلا هستید، از مصرف بادام هندی صرف‌نظر کنید. همچنین اگر مکمل‌های کلسیم مصرف می‌کنید، مصرف بادام هندی ممکن است در جذب کلسیم اختلال ایجاد کند.

● کلسترول خون را کنترل کنید

مغز پسته دارای مقدار زیادی پروتئین گیاهی و مواد نشاسته‌ای است. این دانه کوچک سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، روی و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تامین می‌کند. روی موجود در آن، در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن بسیار مؤثر است. وجود کلسیم و آهن در پسته به استحکام بخشیدن به استخوان و دندان‌ها همچنین درمان بیماری‌هایی مثل کم خونی‌های ناشی از فقرآهن کمک می‌کند. علاوه بر همه این موارد پسته دارای مقدار زیادی پروتئین است آن‌قدر که می‌توان آن را در کنار گوشت و حبوبات به‌عنوان یکی از منابع غنی پروتئین به شمار آورد. یادتان باشد خوردن پسته برای بالابردن حافظه و تقویت ذهن هم مفید است. پسته سرشار از ماده‌ای به نام فیتوسترول است که سطح کلسترول خون را پایین می‌آورد. پسته همچنین منبع غنی فیبر و ویتامین B۶ هم هست. البته بد نیست بدانید میزان پتاسیم موجود در هر ۳۰ گرم پسته با پتاسیم موجود در یک عدد پرتقال برابر است.

وجود کلسیم و آهن در پسته به استحکام بخشیدن به استخوان و دندان‌ها همچنین درمان بیماری‌هایی مثل کم خونی‌های ناشی از فقرآهن کمک می‌کند.

● چگونه می‌توان از سکته مغزی جلوگیری کرد؟

بادام زمینی، یک منبع خوب انرژی است. ۱۰۰ گرم بادام زمینی داری ۵۰ گرم چربی و۱۶ گرم کربوهیدرات است. در بین همه مغزهای آجیلی، بادام زمینی بیشترین مقدار پروتئین را دارد. چربی‌های بادام زمینی هم از نوع چربی‌های مفید برای بدن یعنی چربی‌های غیراشباع هستند. به‌طور کلی مصرف بادام زمینی برای سلامت عمومی بدن به‌خصوص مغز، بسیار مفید است. بادام زمینی موجب گشاد شدن رگ‌های بدن و تسهیل جریان خون می‌شود ضمن اینکه از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می‌کند. بادام زمینی همچنین در حفظ سلامت بیماران دیابتی موثر است؛ خوردن حدود ۵۰ تا ۱۰۰ گرم بادام زمینی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد و مصرف حدود ۵ قاشق چای‌خوری کره بادام زمینی خطر ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

هشدار:

اگر حساسیت غذایی دارید در مصرف بادام زمینی زیاده روی نکنید. همچنین اگر سابقه تیروئید کم کار یا پرکار در خانواده شما وجود دارد باید در مصرف بادام زمینی دقت کنید چون این دانه آجیلی دارای ماده‌ای است که غده تیروئید را تحریک می‌کند. افت ناگهانی فشار خون و سرگیجه از نشانه‌های بارز حساسیت به بادام زمینی هستند.

● نگران فشار خون نباشید

گردو دارای مقادیر زیادی اسید چرب امگا ۳ است. اسیدهای چرب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را کاهش می‌دهند. همچنین وجود این اسیدها در بدن، سطح فشار خون را پایین می‌آورند.‌ ۳۰ گرم گردو تمام نیاز روزانه بدن را به اسیدهای چرب امگا ۳ بر طرف می‌کند.

گردو همچنین سرشار از ویتامین‌های گروه B،E و مواد معدنی از جمله مس، آهن و روی است. مواد معدنی، خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و از بدن در برابر تاثیرات مخرب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

● آلزایمر را فراموش کنید

بادام، سرشار از ویتامین E است؛ این ویتامین از ابتلا به بیماری‌های مرتبط با کهولت سن مثل آلزایمر جلوگیری می‌کند. ۳۰ گرم بادام، ۳۵ درصد از نیاز روزانه بدن را به ویتامین‌ E تامین می‌کند.

بادام همچنین سرشار از منیزیم است که برای تنظیم فشار در رگ‌ها ضروری است. منیزیم همچنین آزاد‌سازی‌ اکسیژن در بدن را تسهیل می‌کند. جالب اینجاست که بادام بسیار بیشتر از جو یا حتی اسفناج، منیزیم دارد. بادام منبع غنی فیبر و پروتئین است یک چهارم فنجان بادام بیش از ۴ گرم فیبر دارد که برای عملکرد مناسب دستگاه گوارش ضروری است. همین میزان بادام ۸ گرم از نیاز روزانه بدن ما را به پروتئین تامین می‌کند.

منبع : مجله سیب سبز