دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024
مجله ویستا

دانستنی هائی دربارهٔ بیل گیتس


بیل گیتس William Bill H Gates رئیس و مهندس ارشد نرم افزار شرکت مایکروسافت بوده و یکی از پیشروان در امر نرم افزار, خدمات و فن آوری های اینترنت برای کامپیوترهای شخصی و تجاری در کل جهان محسوب می شود

مایکروسافت در پایان سال ۲۰۰۳، درآمدی معادل با ۱۹/۳۲ میلیارد دلار داشته و در هشتاد و پنج کشور و ناحیه، بیش از ۵۴،۰۰۰ کارمند دارد. بیل گیتس در ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵ در شهر سیاتل (Seattle) به دنیا آمد و دوران کودکی خود را به همراه دو خواهر خود در همان ناحیه سپری کرد. پدر او، ویلیام اچ.گیتس دوم (William H.Gates II)، یکی از وکلای شهر سیاتل است. مادر او، مری گیتس (Mary Gates) که در گذشته است، عضو هیئت علمی دانشگاه واشنگتن (Washington)، مدیر شرکت United Way Intermational و همچنین معلم مدرسه بود. بیل، دورهٔ ابتدائی را در یک مدرسهٔ دولتی گذراند و سپس وارد مدرسهٔ خصوصی Lakeside School شد. در این مدرسه، او متوجه علاقهٔ خود به نرم‌افزار شد و در سن ۱۳ سالگی برنامه‌نویسی کامپیوتر را آغاز کرد. در سال ۱۹۷۳، گیتس وارد دانشگاه هاروارد (Harvard) و در آنجا با استیو بالمر (Steve Ballmer) مدیرعامل شرکت مایکروسافت، آشنا شد. او هم‌زمان با تحصیل در دانشگاه هاروارد، نسخه‌ای از زبان برنامه‌نویسی BASIC را برای کاربرد در اولین میکرو کامپیوتر با نام MITS Altair توسعه داد. در سال سوم دانشگاه گیتس به‌منظور صرف تمام وقت و توان خود در شرکت مایکروسافت، هاروارد را رها کرد. او این شرکت را در سال ۱۹۷۵ با همکاری دوست دوران کودکی خود، پل آلن (Paul Alen) پایه‌گذاری کرده بود. گیتس معتقد بود، به زودی کامپیوتر تبدیل به ابزار ارزشمندی می‌شود که بر روی میز کارمندان و همچنین در تمام‌ خانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین، آنها شروع به توسعهٔ نرم‌افزارهای مورد استفادهٔ کامپیوترهای شخصی کردند پیش‌بینی و آینده‌نگری بیل گیتس در مورد کامپیوترهای شخصی، زمینه‌ساز موفقیت‌های مایکروسافت و صنعت نرم‌افزار شد. هدف اصلی شرکت مایکروسافت، گسترش و پیشبرد فن‌آوری نرم‌افزار و همچنین به‌کارگیری روش‌هائی بود که استفاده از کامپیوترهای شخصی را ساده‌تر، مقرون به صرفه‌تر و لذت‌بخش‌تر کند. سرمایه‌گذاری ۸/۶ میلیارد دلاری این شرکت در بخش تحقیق و توسعه در سال مالی گذشته، نشان‌دهندهٔ سیاست‌های بلندمدت آن است. در سال ۱۹۹۹ بیل گیتس کتابی را با عنوان ”تجارت به سرعت تفکر“ (Business@the Speed of Thought) در مورد نحوهٔ حل مشکلات موجود در تجارت از طریق به‌کارگیری روش‌های نوین و فن‌آوری کامپیوتر منتشر کرد که به ۲۵ زبان مختلف در دنیا ترجمه شد و در بیش از ۶۰ کشور جهان در دسترس است. این کتاب مورد توجه بسیاری قرار گرفت و نام آن در روزنامه‌های New york Times، USA Today، مجلهٔ Wall Street Joumal و همچنین وب‌سایت Amazon.com جزو پُرفروش‌ترین کتاب‌ها بود. کتاب قبلی گیتس با عنوان ”راهی به سوی آینده“ (The Road Ahead) در سال ۱۹۹۵ منتشر شده بود که آن نیز به مدت ۷ هفته در بین کتاب‌های پرفروش، رتبهٔ اول را داشت.

گیتس درآمد حاصل از فروش هر دو کتاب خود را به مؤسسات غیرانتفاعی که از کاربرد فن‌آوری در آموزش و توسعهٔ مهارت‌ها حمایت می‌کنند، اهداء کرده است. گیتس علاوه بر کامپیوتر و نرم‌افزار، به مسائل بیوتکنولوژی یا فن‌آوری زیستی نیز علاقه‌مند بوده و یکی از اعضاء هیئت مدیرهٔ شرکت ICOS است. این شرکت در زمینهٔ درمان امراض مختلف براساس بهره‌گیری از پروتئین‌ها تخصص دارد. بیل گیتس علاوه بر شرکت مذکور، در چند شرکت بیوتکنولوژی دیگر نیز سرمایه‌گذاری کرده است. همچنین وب‌سایتی تحت عنوان Corbis تأسیس کرده است که یکی از بزرگترین مراجع اطلاعات تصویری جهان بوده و به‌عبارتی تصاویر بسیاری از کارهای هنری، تابلوهای نقاشی و عکس‌های مختلف متعلق به هنرمندان و عکاسان مشهور و همچنین مجموعه‌های شخصی موجود در سراسر جهان، در این آرشیو دیجیتالی کامل گردآوری شده است.

بیل‌ گیتس به کارهای بشردوستانه نیز اهمیت زیادی می‌دهد. او و همسرش ملیندا (Melinda) با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۲۴ میلیارد دلار به‌منظور حمایت از نوآوری‌های خیرخواهانه در زمینهٔ سلامت و آموزش جهانی مؤسسه‌ای تأسیس کرده‌اند تا در قرن این دو مقولهٔ حیاتی در دسترس تمام مردم دنیا قرار گیرد. تا به امروز، مؤسسهٔ خیریه بیل و ملیندا گیتس بیش از ۲/۳ میلیارد دلار به سازمان‌های فعال در زمینهٔ سلامت جهانی کمک کرده و بیش از ۲ میلیارد دلار، صرف بهبود و افزایش فرصت‌های آموزشی کرده است؛ به‌عنوان نمونه، پروژهٔ Gates Library Initiative اقدام به ایجاد امکان استفاده از کامپیوتر و دسترسی به اینترنت و همچنین آموزش رایگان در کتابخانه‌های نواحی کم‌درآمد آمریکا و کانادا کرده است. مؤسسهٔ مذکور علاوه بر کمک ۴۷۷ میلیون دلاری به پروژه‌های ملی در شمال غرب اقیانوس آرام، هزینه‌ای بالغ بر ۴۸۸ میلیون دلار صرف پروژه‌های خاص و مبارزات سالانه کرده است. گیتس در اول ژانویهٔ سال ۱۹۹۴ با ملیندا فرنچ گیتس (Melinda French Gates) ازدواج کرد. آنها سه فرزند دارند. گیتس علاقهٔ بسیاری به مطالعه داشته و از بازی گلف نیز لذت می‌برد.

مترجم: محمد ناصح