شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
اولین لغزش اوباما در پرونده خاورمیانه
اقدام باراک اوباما در استفاده از واژه"خلیج"در حکم انتصاب"دنیس راس"، بی اعتنایی به شواهد و اسناد تاریخی معتبر بین المللی که بر نام "خلیج فارس" تأکید دارند، تلقی شده و سرآغاز بی اعتمادی مردم ایران به او محسوب می شود.
باراک اوباما رییس جمهور ایالات متحده در حالی "دنیس راس" دیپلمات باتجربه آمریکایی را به عنوان مشاور ویژه وزارت خارجه این کشور در امور منطقه خلیج فارس از جمله ایران و جنوب غربی آسیا منصوب کرد که در حکم او با بی اعتنایی به شواهد و اسناد تاریخی از "خلیج فارس" با عنوان "خلیج" نام برده است.
خلیج فارس که پس از خلیج مکزیک و خلیج هودسن سومین خلیج بزرگ جهان به شمار میآید، به استناد مدارک تاریخی سده ها پیش از میلاد مسیح با نام پارس از آن یاد می شده و در سفرنامه های یونانیان نیز با عنوان "پرسیکوس سینوس" یا "سینوس پرسیکوس" نام برده شده است.
سازمان ملل متحد نیز در چندین نوبت در بیانیهها، اصلاحیهها و مصوبههای گوناگون و با انتشار نقشههای رسمی، نه تنها بر رسمی بودن نام خلیج فارس تاکید کرده ، بلکه از هیأتهای بینالمللی خواسته که در مکاتبات رسمی به ویژه در اسناد سازمان ملل از نام کامل "خلیج فارس" استفاده نمایند که از این میان ؛ می توان به اسناد شماره ۶۱ نشست بیست و سوم سازمان ملل متحد در وین مورخ ۲۸ مارس تا ۴ آوریل ۲۰۰۶ ، نقشه رسمی غرب آسیا شماره ۳۹۷۸ چاپ سازمان ملل (نوامبر ۱۹۹۸) ، نقشه رسمی ایران شماره ۳۸۹۱ چاپ سازمان ملل (ژانویه ۲۰۰۴) و نقشه رسمی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی غرب آسیا شماره ۳۹۷۸ چاپ سازمان ملل (سپتامبر ۲۰۰۷) اشاره کرد.
اوباما که با شعار "تغییر" توانست به خانه شماره ۱۶۰۰ خیابان پنسیلوانیا قدم گذارد با انتخاب دنیس راس که در دوران بوش پدر و دولت بیل کلینتون از مذاکره کنندگان صلح بین اعراب و اسرائیل و از معماران طرح "حبرون" برای واگذاری شهر الخلیل به فلسطینی ها در دهه ۹۰ میلادی بود به عنوان مشاور ویژه وزیرخارجه در امور خاورمیانه و عدم التفات به شواهد گویای تاریخی ، قدم در مسیری نهاده که بی شک، سرآغاز بی اعتمادی به وی محسوب می شود چه؛ نادیده انگاشتن حقایق تاریخی و بی اعتنایی به کنوانسیون ها و منشورهای بین المللی از سوی فردی که داعیه متفاوت بودن با رؤسای جمهور پیشین ایالات متحده را دارد، نمی تواند مانع از زدودن خاطره تلخ جامعه بشری از رویکرد جورج بوش باشد.
افزون بر اینها ، باراک اوباما باید این نکته را در نظر بگیرد که منطقه خاورمیانه از اهمیت بسیاری در معادلات جهانی برخوردار است و هیچ یک از رؤسای جمهور پیشین نسبت به تحولات این منطقه با بی توجهی عبور نکردند. از این رو ، جلب حس اعتماد مردم در قالب احترام به تاریخ و فرهنگ آنها یکی از مواردی است که شعار "تغییر" را عینیت می بخشد.
دفتر پژوهش و بررسیهای خبری - امیرحسین کبیری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست