چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
آزمون بارداری
به نظر شما بارزترین نشانه زودهنگام بارداری کدام است؟ افزایش اشتها؟ خستگی؟ التهاب سینهها؟ یا عقبافتادن عادت ماهانه؟ درست حدس زده?اید؛ عقبافتادن عادت ماهانه...
عقبافتادن عادت ماهانه یکی از روشنترین علایم اولیه بارداری است. بعضی از خانمها متوجه هیچ یک از علایم اولیه بارداری نمیشوند و فقط این نشانه بارز میتواند به آنها کمک کند تا بفهمند باردار هستند. حالا اگر دوست دارید کمی بیشتر با نشانههای بارداری آشنا شوید، همین حالا یک قلم و کاغذ بردارید و به سوالهای این آزمون پاسخ دهید.
● پـرسـشهـا
۱. در ۳ ماهه اول بارداری بهندرت تغییری در خلقوخوی مادر دیده میشود.
الف. درست ب. غلط
۲. خیلی از علایم اولیه بارداری همان نشانههایی هستند که هنگام شروع عادت ماهانه با آنها مواجه میشوید.
الف. درست ب. غلط
۳. در طول دوران بارداری، احساس التهاب در سینهها چه مدت طول میکشد؟
الف. فقط در هفتههای اول بارداری
ب. در ۳ ماهه اول بارداری
ج. در ۳ ماهه دوم بارداری
د. در کل دوره بارداری
۴. هر نوع لکهبینی در زمان قاعدگی، دلیل روشنی بر باردار نبودن شما است.
الف. درست ب. غلط
۵. بعضی از خانمها ممکن است در ۳ ماهه اول بارداری دچار کاهش وزن شوند.
الف. درست ب. غلط
۶. تهوع صبحگاهی میتواند در هر زمان از روز رخ دهد.
الف. درست ب. غلط
۷. کدام یک از موارد زیر میتواند در پیشگیری یا بهبود تهوع صبحگاهی مؤثر باشد؟
الف. مصرف مولتیویتامین، درست زمانی که احساس تهوع دارید.
ب. مصرف ویتامین ۶ B بعد از شروع علایم تهوع
ج. مصرف زنجبیل بعد از شروع علایم تهوع
د. تمام موارد بالا
۸. در اولین مراحل بارداری، یک خانم باردار ممکن است به دفعات دچار تکرر ادرار شود.
الف. درست ب. غلط
۹. چه چیزی باعث خستگی در اوایل دوران بارداری میشود؟
الف. افزایش میزان تقسیمات سلولی
ب. کاهش سرعت سوخت و ساز بدن
ج. افزایش گردش خون
د. کسی علت دقیق آن را نمیداند
۱۰ تیرگی اطراف نوک سینه معمولا طی ۳ ماهه اول بارداری رخ میدهد.
الف. درست ب. غلط
۱۱ بعضی از مادران میتوانند حرکت جنین خود را حتی در ......... هفتگی هم حس کنند.
الف. ۸ ب. ۱۰
ج. ۱۳ د. ۱۸
● پـاسـخهـا
۱. غلط. تغییر در خلقوخو از رایجترین علایم اولیه بارداری است.
۲. درست. ورم، التهاب سینه و بیحوصلگی همه از علایم اولیه بارداری هستند که در زمان پیش از عادت ماهانه هم بروز میکنند.
۳. فقط در هفتههای آغازین بارداری. این علایم که حتی ممکن است با احساس سنگینی یا پری در سینهها نیز همراه باشند، همزمان با سازگاری بدن با تغییرات هورمونی مربوط به بارداری کاهش مییابند.
۴. غلط. برخی از زنان باردار ممکن است نزدیک زمان قاعدگی خود، کمی لکهبینی داشته باشند که از آن به عنوان «خونریزی کاشت» یاد میکنند. این اتفاق وقتی میافتد که رویان به دیواره رحم میچسبد و ربطی هم به نابارور شدن خانمها در آینده ندارد.
۵. درست. برخی از زنان ممکن است در ۳ ماهه اول بارداری به علت تهوع صبحگاهی کمی کاهش وزن پیدا کنند. بیشتر خانمها نیز حتی اگر تهوع صبحگاهی هم نداشته باشند، در ۳ ماهه اول بارداری اضافه وزن چشمگیری ندارند. بیشترین میزان افزایش وزن در بارداری به ۳ ماهه دوم و سوم مربوط میشود.
۶. درست. تهوع صبحگاهی که با دل بههمخوردگی و استفراغ مشخص میشود، در طول دوران بارداری مخصوصا در اوایل بارداری بسیار رایج است و در هر زمان از روز میتواند رخ دهد. تهوع صبحگاهی برای بیشتر خانمها هیچ ضرری ندارد و پس از حدود ۲۰ هفته از بین میرود. البته حالت تهوع و استفراغ شدید میتواند برای سلامت ضرر داشته باشد؛ پس بهتر است در این صورت به پزشک مراجعه شود.
۷. تمام موارد. به گفته متخصصان زنان و زایمان، مصرف یک عدد مولتیویتامین، درست زمانی که متوجه علایم شدید تهوع هستید، میتواند از شدت تهوع صبحگاهی کم کند. همچنین مصرف ویتامین ۶ B یا ۶ B همراه آنتیهیستامینی به نام «دوکسیلامین» میتواند یک راه درمان دیگر برای تهوع صبحگاهی باشد. شواهدی موجود است که نشان میدهد مصرف زنجبیل هم میتواند در تسکین این حالت مؤثر باشد. علاوه بر این، متخصصان خوردن بیسکویت ترد و نان برشته خشک را صبحها قبل از بلندشدن از رختخواب، نوشیدن مقدار زیادی مایعات، دوری از بوهای آزاردهنده و خوردن ۵ یا ۶ وعده غذایی سبک در طی روز را به خانمهای بارداری که از تهوع صبحگاهی رنج میبرند، توصیه میکنند.
۸. درست. یک خانم ممکن است در مراحل اولیه بارداری به دفعات احساس نیاز به دستشویی داشته باشد زیرا بارداری میزان خون و دیگر مایعات را در بدن افزایش میدهد که این امر باعث افزایش میزان مایعات در مثانه میشود. این احساس نیاز دائم به دستشویی، معمولا در تمام دوران بارداری وجود دارد.
۹. کسی علت دقیق آن را نمیداند! ممکن است افزایش سریع سطح هورمون پروژسترون علت خستگی در روزهای اولیه بارداری باشد؛ اما واقعا هیچکس دلیل اصلی بروز این مشکل را نمیداند. این علت هر چه که باشد، معمولا در ۳ ماهه دوم بارداری از بین میرود ولی دوباره در اواخر بارداری ظاهر میشود. یعنی زمانی که مادر باری اضافی حمل و سختی بارداری، خوابیدن را برایش دشوار میکند.
۱۰. غلط. برخی خانمها متوجه تیرهتر شدن رنگ اطراف نوک سینهشان میشوند اما معمولا این اتفاق تا ۳ ماهه دوم بارداری نمیافتد. در ۳ ماهه اول، ممکن است سینهها حساستر، ملتهبتر و نوک سینهها هم برآمدهتر شوند که تمام این علایم طبیعی است و جای نگرانی ندارند.
۱۱. ۱۳ هفتگی. البته برخی از مادران، مخصوصا آنهایی که اولین بارداری را تجربه میکنند، ممکن است حرکات جنینی را تا ۱۸ یا ۲۰ هفتگی حس نکنند اما برخی دیگر میتوانند این حرکات را حتی در ۱۳ هفتگی هم حس کنند. البته این حرکات اغلب مانند حرکت ماهی در آب توصیف میشوند و تمایز آنها از گاز روده دشوار است.
منبع: WebMD
ترجمه: راضیه فیضی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست