سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

زمینه و زمانه پدیدار شناسی


«زمینه و زمانه پدیدار شناسی» جستاری در زندگی و اندیشه های هوسرل و هیدگر تالیف سیاوش جمادی در شمارگان ۱۶۵۰ نسخه و ۱۰۱۴ صفحه منتشر شد.
مولف این كتاب همانگونه كه عنوان آن نشان می …

«زمینه و زمانه پدیدار شناسی» جستاری در زندگی و اندیشه های هوسرل و هیدگر تالیف سیاوش جمادی در شمارگان ۱۶۵۰ نسخه و ۱۰۱۴ صفحه منتشر شد.

مولف این كتاب همانگونه كه عنوان آن نشان می دهد، كوشیده است تا زمینه های تاریخی فرهنگی و زندگینامه ای پیدایش و قوام یافتن پدیدارشناسی را از فرانتس برنتانو و حتی از مباحث حكمت مسیحی و اسلامی قرون وسطی پی گیرد و جهان پدیدارشناسان را در مناسبت با متن و زمینه تاریخی و زندگینامه ای آنها را در بستر چالش های فلسفی و غایات روشنفكران اروپایی موضوع پژوهش خویش قرار دهد.

هوسرل و هایدگر در واقع بنیانگذاران دو جریان اصلی پدیدارشناسی هستند كه این پژوهش به شرح زندگی و اندیشه های آنها اختصاص دارد.

سیاوش جمادی نویسنده این كتاب بر این اعتقاد است برحسب طرحی كه در نظر داشته است، این پژوهش باید خشت اول و گام آغازین در راه پژوهشی جامع تر و گسترده باشد كه زندگی و اندیشه پدیدارشناسان دیگر از جمله امانوئل لویناس، ژان پل سارتر، موریس مرلوپونتی، پل ریكور و رهیافت های پدیدارشناختی متفكرانی چون گادامر، هانا آرنت، ژاك دریدا، موریس بلانشو و خوسه ارتگا را نیز در بر گیرد.

او ترجمه یكی از تاریخچه های پدیدارشناسی را امری سهل می داند اما چرا وی در این رابطه به پژوهشی وسیع روی آورده، خود بر این باور است كه باید مقوله ترجمه را بیشتر به آثار اصلی پدیدارشناسان همچون ایده هایی راجع به پدیدارشناسی محض و فلسفه پدیدارشناختی هوسرل، هستی و زمان هایدگر، هستی و نیستی ژان پل سارتر و... معطوف كرده و شخصا پژوهش تحلیل و نقادی را بر عهده بگیریم چرا كه آن هنگام تماس ما با این جنبش فلسفی جدی تر و زنده تر خواهد بود.

كتاب حاضر از ده بخش تشكیل شده است: تمهیدات، مبانی و نتایج پدیدارشناسی هوسرل، پدیدارشناسی بعد از هوسرل، هوسرل و درخشش شاگرد سركش، پدیدارشناسی هرمنوتیكی و هستی شناسی بنیادین بنیادهای هستی انسان گسترش پدیدارشناسی هرمنوتیكی و نقد آن، هیدگر و مساله عمل: از نازیسم تا وارستگی، زندگی و اندیشه هایدگر بعد از جنگ و پایان یك آغاز.

سیاوش جمادی محقق و پژوهشگری است كه پیش از این كتاب های فراوانی در حوزه اندیشه از او منتشر شده است. آثاری چون نیچه از كارل یاسپرس (سال ۸۳) متافیزیك چیست (هایدگر) سال ۸۴ و. . . .

كتاب «سیری در جهان كافكا»ی این نویسنده در بیست و دومین دوره كتاب سال ادبیات جمهوری اسلامی (بهمن ۸۳) جایزه این بخش را از آن خود كرد.