جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

پستچی همیشه دو بار زنگ می زند


پستچی همیشه دو بار زنگ می زند

شالکه و اهدافی عجیب و غریب

سال ۱۹۹۷ که شالکه به فینال جام یوفا رسید و فاتح آن شد، هدایتگر این تیم آلمانی یک هلندی به نام هاب استیونس بود. با رهبری همین هلندی همیشه آراسته، شالکه سال بعد از آن از نو فینالیست آن پیکارها شد، اما آن مرتبه به نایب‌قهرمانی اکتفا کرد. ۱۵ سال بعد از آن وقایع استیونس می‌کوشد با شالکه فاتح یک جام اروپایی تازه شود و نه جام یوفا را که به «لیگ اروپا» تغییر نام داده، بلکه مهم‌ترین و اولین جام باشگاهی این قاره را که البته با توجه به توش و توان این تیم و رقبا خواسته عجیب و غریب و دور از ذهنی به نظر می‌رسد.

اما طبق یک رسم قدیمی و رایج در تمام کشورها پستچی به در هر خانه‌‌ای می‌رسد، با یک زنگ ناامید نمی‌شود و حداقل دو بار زنگ می‌زند و استیونس امیدوار است امسال زنگ دوم قهرمانی برای او و شالکه نواخته شود. البته در این حد فاصل استیونس سال ۲۰۰۲ از شالکه جدا شد و مدتی مربی هامبورگ و هرتابرلین هم بود و در کشور زادگاهش هم مربیگری کرد تا این که اوایل سال ۲۰۱۱ به دلیل خسته‌شدن و نداشتن کشش جسمانی و روحی، رالف رانگ نیک از نو سرمربی شالکه شد و پیراهن آبی‌های این تیم از آن پس یک دوره صعودی تازه را تجربه کرده‌اند.

بازگشت آنها به جمع چهار تیم صدر جدول بوندس‌لیگا و رسیدن به فینال جام حذفی فوتبال آلمان نشانگر همین صعود و پیشرفت است که با قوه رهبری استیونس و استفاده درست این هلندی هوشمند از جوانانی به دست ‌آمده که در دوره رانگ‌نیک و فلیکس ماگات به طور وسیع در شالکه به کار گرفته شدند و معدل سنی این تیم را تا حد ۲۴ سال پایین آوردند. به این ترتیب، جدایی رائول معروف و اسپانیایی از آبی‌های گیلزن‌کرشن و رفتنش به لیگ قطر هم آنها را تضعیف نکرده و این تیم در اوج مانده است.

دو فصل پیش، شالکه به نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان قاره رسید و این را مدیون نمایش‌های عالی مانوئل نویر، دروازه‌بان درخشان وقت خود بود، هرچند در مسابقه رفت فقط کارهای محیرالعقول او بود که شکست شالکه را به نتیجه ۲ بر صفر منحصر و محدود کرد، اما در بازی دوم نویر و همبازیانش از هم پاشیدند و رویای فینالیست‌شدن شالکه محو شد. نویر در پایان آن فصل به بایرن مونیخ پیوست، ولی جوانانی که در سال‌های اخیر در شالکه پرورانده شده‌اند مثل بنه‌دیکت هوه‌دس در خط دفاعی و لوییس هولت‌بی در خط میانی باقی‌مانده‌اند و استیونس به‌ آنها دلگرم است. به جز المپیاکوس یونان که سه‌شنبه شب در شروع رقابت‌های گروه دوم اروپا میزبانی شالکه را بر عهده دارد، آرسنال انگلیس و مون‌پلیه فرانسه سایر تیم‌های این گروه هستند که دومی فصل پیش برای اولین بار در تاریخ حیاتش قهرمان لیگ فرانسه شد و تیمی از قماش خود شالکه است که از امکاناتی متوسط ـ در قیاس با ثروتمندان اروپا ـ‌ بیشترین بهره را گرفته است.

استیونس برای رساندن شالکه به جایگاهی نادیده در مهم‌ترین جام باشگاهی اروپا کارهای متعددی را پیش‌رو دارد، اما مدیران این باشگاه براساس دستاوردهای متنوع استیونس در این باشگاه معتقدند اگر قرار است تغییر تازه‌ای در گیلزن‌کرشن حاصل آید و زنگ پستچی دوباره شنیده شود، این کار فقط کار استیونس خواهد بود ولاغیر.