یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

دستگاه های اجرایی به روایت آمار


دستگاه های اجرایی به روایت آمار

برای بهبود وضعیت مدارس شبانه روزی دخترانه دوره متوسطه و راهنمایی ۱۸۷۰۰۰ بسته فرهنگی برای دانش آموزان ۷۱۱ مرکز شبانه روزی تهیه و توزیع شد

آنچه دستگاه های اجرایی درمأموریتهای ۷۰۰ روزه خود به نتیجه رسانده اند مجموعه عظیمی از فعالیت های سخت افزاری ونرم افزاری رادربرمی گیردکه درگزارش عملکرددولت نهم بخش هایی از آن که قابلیت ارزیابی کمی دارد بدین شرح منتشر شده است :

● وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

▪ بخش مخابرات

- دایر کردن ۴۰۷۸۲۴۸ شماره که بیش از پیش بینی برنامه بوده است (۱۰۱ درصد)

- دایر کردن ۸۶۱۷۵۶۵ شماره تلفن همراه بخش دولتی که دو برابر پیش بینی برنامه بوده است (۲۳۱%)

- دایر کردن ۲۰۰۰۰۰ شماره تلفن همراه بخش خصوصی ( ایرانسل ) که ۱۰% برنامه بوده است .

- دایر کردن ۹۳۲۰۰۰ شماره تلفن همراه تالیا که ۳۷% برنامه بوده است .

- افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه ( رشد ۲۳۶ درصدی ) کاهش متوسط انتظار برای دریافت تلفن همراه (۱۰۶ درصد ) از دیگر توفیقات این بخش بوده است .

- در این مدت روستاهای دارای ارتباط مخابراتی به ۶۱۱۷ رسیده که رشد

۱۲۸ درصدی را نشان می دهد . ایجاد دفاتر ICT روستایی و باجه های تلفن همگانی از دیگر توفیقات مخابرات بوده است .

▪ بخش فناوری اطلاعات

افزایش ظرفیت اینترنت کشور

(۱۴۲ درصد )، افزایش ۱۰۰ درصدی ضریب نفوذ کاربران اینترنت، رشد ۹۳ درصدی روستاهای متصل به اینترنت از مهمترین اقدامات این بخش بوده است .

اقدامات دیگر این بخش اتصال ۲۷۱دانشگاه به اینترنت از طریق فیبر نوری، ارتباط دهی به ۲۵۷۰ شعبه بانک های کشور از طریق فیبر نوری، تدوین واجرای پروژه اتصال مدارس آموزش و پرورش کشور به شبکه ملی اینترنت.

▪ بخش فضا

تأمین نیاز کشور به پهنای باند ماهواره ای استاندارد از طریق ماهواره ملی ، افزایش ایستگاه های زمینی اخذ اطلاعات ماهواره ای (۱۰۰%) و طراحی ماهواره تبلیغاتی (۱۰۰%) از جمله اقدامات این بخش بوده است .

تهیه REP طراحی و تولید نرم افزار آرشیو اطلاعات ماهواره ای ، انجام مطالعات لازم در خصوص تعیین مناطق مصرف، ایجاد مرکز داده ها و خرید تجهیزات مرکز داده های ماهواره ای و تشکیل کمیسیون راهبردی و۴ کارگروه تخصصی شورای عالی فضایی شامل حقوق فضا و منافع ملی ، مدیریت بلایا با استفاده از فناوری فضایی، ارتباطات ماهواره ای و سنجش از دور و استقرار دبیرخانه شورای عالی فضایی از اقدامات اداری این بخش بوده است .

● و زارت امور اقتصاد و دارایی

▪ سازمان امور مالیاتی کشور:

آمارها نشان می دهد که در دو سال اول دوره نهم ریاست جمهوری علی رغم وجود مشکلاتی چون فرهنگ مالیاتی کشور، وجود طیف گسترده ای از معافیتها، ساختار سنتی سازمان وصول مالیات و نوع تعریفی که از مالیات می شود نسبت مالیات اخذ شده به تولید ناخالص داخلی در سال ۱۳۸۴ حدود ۸ درصد بوده که در مقایسه با هدف برنامه چهارم توسعه (۶‎/۷ درصد)، رشد قابل توجهی را نشان می دهد، این نسبت در سال ۱۳۸۵ حدود ۷‎/۸ درصد می باشد.

از میان سه شاخص عمده عملکرد بخش مالیاتی شامل، نسبت مالیات به هزینه های جاری دولت، مالیات به تولید ناخالص داخلی و متوسط رشد دو سال اول فعالیت های رئیس جمهور، دولت فعلی به ترتیب با متوسط ۳۸‎/۶ ، ۷‎/۹ و ۲۷‎/۴ درصد در میان سه رئیس جمهور اخیر به ترتیب مقام اول، اول و دوم را داراست.

▪ گمرک جمهوری اسلامی ایران

از مردادماه ۸۴ تا تیرماه ۸۶ ارزش کالاهای صادراتی غیرنفتی بالغ بر۲۷۳۳۵‎/۴ میلیون دلار بوده است که نسبت به مجموع سال های ۱۳۶۸ و ۱۳۶۹ در حدود ۱۰۸۱ درصد افزایش، و نسبت به مجموع سال های ۱۳۷۶ و ۱۳۷۷ در حدود ۳۶۴ درصد افزایش یافته است.

ارزش کالاهای وارداتی در مدت مورد نظر بالغ بر ۷۹۱۳۴‎/۶ میلیون دلار بوده است که نسبت به مجموع سال های ۱۳۷۶ و ۱۳۷۷ در حدود ۱۷۷‎/۵ درصد افزایش یافته است.

سازمان خصوصی سازی در راستای واگذاری سهام دولتی و متعلق به دولت از ابتدای شروع فعالیت دولت نهم تا پایان سال ۱۳۸۵ سهام ۵۳ شرکت متعلق به ۶ شرکت مادر تخصصی و ۱۴ شرکت در قالب طرح سهام عدالت به ارزش ۲۵‎/۸۹۷ میلیارد ریال به بخش های غیردولتی واگذار گردیده است. از این مبلغ ۱۲‎/۹ درصد معادل ۳۳۲ ۳، میلیارد ریال از طریق بورس و ۳ درصد معادل ۷۷۲ میلیارد ریال از طریق مزایده و ۸۴‎/۲ درصد معادل ۲۱۷۹۳ میلیارد ریال در قالب طرح سهام عدالت به ۴‎/۹۸۱‎/۵۰۷ نفر مشمولین طرح واگذار گردیده است.

● وزارت آموزش و پرورش

گسترده ترین دستگاه اجرایی کشور از نظر کمی که بیش از یک میلیون معلم و دبیر و مدیر در آن مشغول به تعلیم و تربیت قریب به پانزده میلیون دانش آموز هستندکه بخشی از فعالیت هایش بدین شرح است:

▪ ارتقا و بهبود کیفیت آموزشی

ـ نوآموزان پیش دبستانی از ۴۹۲۰۰۰ به ۵۴۰۰۰۰ نفر رسید و تراکم دانش آموز در کلاس دوره ابتدایی از ۲۱‎/۴ به ۲۱‎/۱ نفر کاهش یافت.

ـ آموزشگاه های ویژه دوره آمادگی از ۱۷۲۹۱ به ۱۹۹۱۲ واحد افزایش یافت و تعداد ۷۷۶ دبیرستان جدید در حوزه متوسطه نظری به بهره برداری رسید.

ـ ۵۱۵ واحد پیش دانشگاهی جدید برای آموزش و پرورش فرزندان ایران اسلامی تأسیس گردید.

-تعداد آموزشگاه ها و مدارس کشور با ۴۱۷۶ واحد افزایش از ۱۴۵۴۲۹ به ۱۴۹۶۰۵ واحد رسید.

دانش آموزان ایرانی در المپیادهای علمی جهانی در سال ۸۵ در رشته کامپیوتر رتبه هفتم، فیزیک رتبه هشتم، شیمی رتبه دهم ، ریاضیات رتبه هشتم و زیست شناسی رتبه هشتم را کسب کردند .

ـ المپیاد جهانی فیزیک با میزبانی جمهوری اسلامی ایران و با شرکت بیش از ۷۰ کشور در تابستان سال جاری (۸۶) در اصفهان با شکوه فراوان برگزار شد و دانش آموزان ایرانی موفق شدند رتبه هفتم جهانی را کسب نمایند.

ـ درصد باسوادی افراد ۶ سال و بالاتر کشور از ۸۴‎/۵ درصد به ۸۶ درصد ارتقا پیدا کرده است .

ـ آموزشگاه های ویژه استعداد درخشان حدود ۱۲‎/۱۹ درصد رشد داشته است .

ـ تعداد دانش آموزان مراکز استعدادهای درخشان از ۳۹۷۷۲ نفر به ۴۲۷۵۴ نفر رسیده است (۷‎/۵۰ درصد رشد).

ـ اجرای طرح آموزش قرآن در واحدهای آموزش پیش دبستانی و سوق دادن این فعالیت ها به بخش غیردولتی و غیر انتفاعی ، که هم اکنون بالغ بر ۳۵۰‎/۰۰۰ نفر از کودکان سنین ۶-۴ سال در واحدهای غیر انتفاعی مکتب القرآن قرار دارند.

▪ توسعه عدالت آموزشی

بیش از ۱۷۷۴۸ نفر به دانش آموزان مدارس شبانه روزی (راهنمایی و متوسطه ) افزوده شد و تعداد آن ها از ۴۲۸۴۱۶ به ۴۴۶۱۶۴ نفر رسیده است .

ـ حدود ۹۰۰۰ نفر از دانش آموزان مستعد مناطق محروم در مدارس نمونه دولتی بیش از سال گذشته تحت پوشش قرار گرفتند.

ـ دختران تحت پوشش در مدارس شبانه روزی ۶‎/۶ درصد و در مدارس نمونه دولتی ۷‎/۳ درصد افزایش یافتند.

ـ تعداد ۹۳۴ واحد آموزشگاهی جدید روستایی مورد بهره برداری قرار گرفت.

ـ ۱۸۰۰ نفر از دختران بازمانده از تحصیل از طریق آموزش از راه دور تحت پوشش قرار گرفتند و ۶۱ هزار نفر از کودکان واجب التعلیم نیز تحت پوشش قرار گرفته اند .

ـ تعداد دانش آموزان دختر عشایری در دوره راهنمایی و متوسطه از ۱۶۳۴۶ نفر به ۱۹۲۱۴ نفر افزایش یافت . (۱۸ درصد رشد) .

ـ برای بهبود وضعیت مدارس شبانه روزی دخترانه دوره متوسطه و راهنمایی ۱۸۷۰۰۰ بسته فرهنگی برای دانش آموزان ۷۱۱ مرکز شبانه روزی تهیه و توزیع شد .

▪ توسعه آموزش و پرورش فنی و حرفه ای

ـ تعداد ۱۳۶ واحد فنی و حرفه ای به هنرستان های فنی و حرفه ای کشور اضافه شد و ۱۷۵ واحد کاردانش به مدارس موجود افزوده شد که تعداد آنها به ۴۰۲۸ واحد افزایش یافته است .

ـ تعداد مدارس فنی و حرفه ای روستایی ۱۳ درصد و کاردانش ۵ درصد افزایش یافت .

ـ مسابقات علمی - کاربردی (در

۲۵ رشته)، فرهنگی و هنری (در ۱۰ رشته) و المپیاد ورزشی (در ۸ رشته) برای ۷ هزار دانشجو به تفکیک دختران و پسران در تابستان ۱۳۸۵ برگزار گردید.

ـ فعال سازی ۶۷ مدرسه جوار کارخانه ای و تحت پوشش گرفتن بیش از ۱۰ هزار دانش آموز در این مدارس .

تعداد دانشجویان آموزشکده های فنی و حرفه ای با ۹۵۸۵ نفر افزایش از

۱۵۵۸۰۰ نفر به ۱۶۵۳۶۵ نفر افزایش یافت.

مدارس غیردولتی فنی و حرفه ای با حمایت های وزارتخانه ۱۴‎/۸ درصد افزایش یافت.

▪ معیشت و رفاه فرهنگیان

ـ با وزارت مسکن برای احداث ۱۱۰ هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان توافق شده است.

ـ در ۱۰ استان کشور مراکز مشاوره حقوقی فرهنگیان راه اندازی و به ۲۲۰۰۰ نفر از فرهنگیان ارائه خدمت شد.

۱۲ واحد بیمارستانی، ۶ واحد دندانپزشکی ، ۷ مرکز رفاهی و ۵۰ معلم سرای جدید مورد بهره برداری قرار گرفته است.

ـ با پیگیری های متعدد در سال ،۱۳۸۵ ۹۸ درصد مطالبات سال های قبل معلمان پرداخت شده است.

ـ وام مسکن معلمان از ۳‎/۵ میلیون به ۸ میلیون تومان افزایش یافت.

ـ نرخ حق التدریس معلمان حدوداً۲‎/۵ برابر و فوق العاده شغل آنان ۱۰ درصد افزوده شد.

ـ بیش از ۱۰‎/۰۰۰ واحد مسکونی با کمک شرکت های تعاونی مسکن احداث و دراختیار فرهنگیان قرار گرفت.

ـ سقف فردی وام مسکن در شهرهای کوچک از ۴۰ میلیون ریال به ۶۰ میلیون ریال و در شهرهای بزرگ (دارای جمعیت بیشتر از یک میلیون نفر) به ۸۰ میلیون ریال افزایش یافت .

ـ به منظور افزایش ظرفیت تأمین مسکن فرهنگیان با شرکت های سرمایه گذاری تأمین مسکن و شرکت بین المللی توسعه ساختمان توافقنامه ساخت و عرضه مسکن تنظیم شد.

ـ هشتصد میلیارد ریال وام قرض الحسنه بانک های ملی و ملت بین سازمان آموزش و پرورش استان ها توزیع شد. (هشت برابر سال قبل).

ـ برای تهیه مسکن فرهنگیان تعداد ۱۰۰ هزار واحد مسکونی با پیشرفت فیزیکی بین ۲۰ تا ۷۰ درصد در دست احداث است و تعداد ۱۷۰۸۷ قطعه زمین توسط تعاونی های مسکن و اتحادیه ها آماده ساخت می باشد.

ـ اخذ و پرداخت مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار تعادل بخشی به سرانه دانش آموزان کشور با همکاری مجلس محترم شورای اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی.

ـ میانگین حقوق فرهنگیان درسال ۸۴ معادل ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال، در سال ۸۵ معادل ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال می باشد و در سال ۸۶ به ۴ میلیون و صد هزار ریال رسیده است.

● وزارت دادگستری

عملکرد وزارت دادگستری از ابتدای تشکیل دولت نهم تاکنون در بخش سازمان تعزیرات حکومتی بیانگر آن است که این سازمان رسیدگی به ۹۲ هزار و ۸۸۸ فقره پرونده از مجموع ۱۰۳ هزار ۱۳۳ پرونده وارده را انجام داده است که نشان دهنده رشد عملکرد ۹۰ درصدی سازمان است. (در مقطع مرداد ۸۴ لغایت اردیبهشت ۸۶) .

نتیجه رسیدگی به پرونده های بخش بهداشت، دارو و درمان و نیز قاچاق کالا و ارز (عملکرد به ترتیب ۸۷ و ۸۶ درصدی) جمعاً مبلغ ۱۹۹ میلیارد و ۸۶۶ میلیون ریال وصولی بوده است.از دیگر اقدامات این سازمان می توان به تلاش در جهت کاهش قیمت فرآورده های لبنی در سال ۸۵ و بازگشت قیمت آن به نرخ های سال ،۸۴ نظارت دقیق بر قیمت و نحوه توزیع مرغداری ها و کشتارگاه ها، جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت سیمان، بازگرداندن ۴۰ میلیون لیتر انواع فرآورده های نفتی به ذخایر کشور از طریق مبارزه با عرضه خارج از شبکه فرآورده های نفتی اشاره کرد.همچنین وزارت دادگستری از تضییع مبلغ ۲۴۰ میلیارد و ۶۳۸ میلیون ریال بیت المال از طریق مبارزه با قاچاق و عرضه خارج از شبکه سوخت جلوگیری نموده است.از سایر اقدامات این بخش می توان به تدوین مدل توسعه ای در جهت مبارزه با قاچاق کالا و ارز (با توجه به ورود غیرقانونی کالاهای خارجی به کشور) ، ارایه راهکار جدید در جهت مبارزه با خروج فرآورده های سوختی اشاره کرد.

سازمان تعزیرات با افزایش تعداد شعب ویژه رسیدگی به جرایم قاچاق کالا و ارز به بیش از ۱۸۰ شعبه در مراکز استان ها، شهرستان ها و مبادی ایست و بازرسی و گلوگاه ها گام مهمی در جهت کاهش زمان رسیدگی به پرونده ها برداشته است.

● وزارت رفاه و تأمین اجتماعی

▪ خدمات حمایتی و امدادی

ایجاد بیش از ۱۳۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان دستگاه های حمایتی و سایر اقشار با اعتباری بالغ بر ۳۲۰۰۰ میلیارد ریال

-اختصاص ۸۰۰ میلیارد ریال در راستای سیاست توانمند سازی و کاهش فقر افراد نیازمند و در جهت اجرای مفاد قانون تأمین زنان وکودکان بی سرپرست ( که از طریق کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی در ۱۵ استان محروم و نیازمند کشور با تأکید بر امنیت تغذیه ومفاد آیین نامه چتر ایمنی اجرا می شود)

-معافیت حدود ۵۰۰ هزار نفر از مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی از پرداخت حق انشعاب آب، برق ، گاز ، فاضلاب و نیز هزینه های مربوط به پرداخت ساخت مسکن با رعایت الگوی مسکن و سایر ضوابط و شرایط مقرر در قانون

- اختصاص ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار از محل هدفمند کردن یارانه ها در سال ۸۶ به منظور خدمت رسانی و حمایت ویژه از اقشار نیازمند جامعه و با هدف حمایت از معلولان ، آسیب دیدگان حوادث و سوانح ـ آسیب دیدگان اجتماعی، تأمین هزینه های تحصیلی دانش آموزان مناطق محروم،کاهش فقر غذایی خانواده های کم در آمد و تأمین هزینه ای معیشتی طلاب

- توسعه و راه اندازی ۱۱۸ پایگاه سلامت اجتماعی در سطح کشور

- ایجاد خطوط ارتباط تلفنی ۱۲۳ و استقرار اورژانس اجتماعی

- آغاز عملیات اجرایی ایجاد پایگاه اطلاعات نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی

▪ خدمات بیمه ای

-اختصاص اعتباری بالغ بر ۲۸ هزار میلیارد ریال در سال ۸۵ و ۳۴ هزار میلیارد ریال در سال ۸۶ جهت تأمین هزینه های درمانی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این حوزه پیش بینی و هزینه گردیده است.

- افزایش حداقل حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۸۶ به مبلغ دو میلیون ریال

- افزایش ۶۹ درصدی حقوق پرداختی به بازنشستگان کشوری و لشگری از مبلغ

۱‎/۶ میلیون به ۲‎/۳میلیون ریال

- تدوین قانون بیمه تکمیلی بازنشستگان و اجرای آن در سال ۸۶

- تدوین قانون بیمه اجتماعی همگانی و اجرای آن در سال ۸۶

- رشد سرانه وام به بازنشستگان و موظفین به میزان ۲۰۵ درصد از سرانه ۴‎/۲ میلیون تومان به ۸‎/۶ میلیون تومان

- تبدیل وضعیت ۱۴ هزار نفر از کارکنان شرکتی شاغل در سازمان تأمین اجتماعی به قراردادی

- گسترش پوشش بیمه ای بر گروههای مختلف جامعه از جمله : مددجویان تحت پوشش بخش اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) رزمندگان و بسیجیان فعال، مداحان اهل بیت، پزشکان، صنعتگران صنایع دستی، رانندگان حمل و نقل عمومی بار و مسافر ، خادمین مساجد و باربران

- برقراری مستمری بازنشستگان در خصوص جانبازان جنگ تحمیلی و آزادگان با ارفاق سنوات پرداخت حق بیمه براساس درصد جانبازی

- افزایش ۴۰ درصدی تولیدات شرکت های دارویی سازمان تأمین اجتماعی

- ساخت بیمارستان های بزرگ در شهر های مسجد سلیمان و شوشتر و احداث دی کلینیک ، پلی کلینیک و بخش های جدید دربیمارستا ن های ۱۷ شهر کشور

▪ خدمات توانبخشی

- تعمیم دامنه خدمت رسانی به معلولان از طریق تحت پوشش قرار گرفتن حدود ۴۲ هزار نفر از آنها و نیز گسترش و بهینه سازی امکانات مربوطه و افزایش تا ۱۰۰۰ درصدی برخی اقلام مورد استفاده ایشان

- افزایش ۷۶ درصدی یارانه هزینه های نگهداری معلولین، سالمندان و بیماران روانی مزمن در مراکز غیر دولتی

- ایجاد ۶۰۰ مرکز روستا مهد در روستاهای مناطق مختلف کشور( به ویژه مناطق محروم) جهت بهره مند کردن هرچه بیشتر کودکان محروم از امکانات تحصیل

- رشد ۸۶ درصدی در بخش ساخت مسکن معلولان در سال های ۸۴ و ۸۵ و نیز آغاز ساخت ۸ هزار واحد مسکونی جدید که عمدتاً تاپایان سال ۸۶ به افراد واجد شرایط تحویل خواهد شد.

● وزارت کار و امور اجتماعی

وزارت کار و امور اجتماعی در دولت نهم در بخش تنظیم سیاستهای بازار کار توانسته است تاکنون نرخ بیکاری عمومی را به میزان ۱‎/۲ درصد کاهش دهد همچنین کنترل نرخ بیکاری جوانان تا حدود ۲۲‎/۴ درصد، کنترل نرخ بیکاری زنان تا ۳۰‎/۳ درصد و تعدیل نرخ بیکاری بین استانها (کاهش نرخ بیکاری در غالب استان ها) از اقدامات این بخش می باشد. طراحی و پیاد ه سازی نظام جامع اطلاع رسانی بازار از دیگر اقدامات این وزارتخانه در راستای تنظیم سیاست های بازار کار می باشد.

وزارت کار و امور اجتماعی در بخش شناسایی و رفع موانع تولید اقدام به پژوهش و شناسایی ۲۱ مورد از موانع تولید و سرمایه گذاری، تدوین و ارائه طرح کلان به مجلس در زمینه های مختلف مرتبط با موانع تولید و برگزاری بیش از ۴۰ جلسه پیرامون موانع تولید، سرمایه گذاری و اشتغال نموده است. از سایر اقدامات در این بخش می توان به پیگیری کاهش نرخ سود بانکی از ۱۶ به ۱۲ درصد، تداوم و تمدید معافیت های مالیاتی ۱۰ ساله در مناطق محروم، پیشنهاد کاهش حق بیمه سهم کارفرما و سایر مشوق های بیمه ای و شکل دهی آرایشهای مناسب بنگاهی (شبکه ، خوشه و منظومه سازی) اشاره کرد.وزارت کار همچنین در راستای صیانت از اشتغال مولد اقدام به افزایش تخصیص تسهیلات بانکی از ۷ درصد به بیش از ۱۲ درصد به بنگاه های کوچک اقتصادی و زودبازده نموده است.

همچنین در این راستا، ۲۳ کلینیک اشتغال و مشاوره کارآفرینی تأسیس گردیده است. آموزش کارآفرینی در سطح استان ها در حال پیگیری است و در سال ۱۳۸۵ ، ۴۰ هزار نفر آموزش های لازم را دیده اند. وزارت کار برای حمایت از اشتغال مولد حمایت طرح های بنگاه های زودبازده را در دستور کار خود دارد. تاکنون ۶۸۸ هزار طرح به بانک های عامل معرفی گردیده اند که پتانسیلی برای ایجاد ۲ میلیون فرصت شغلی را دارا می باشد.

از طرح های معرفی شده ۴۰۰ هزار طرح با بانک های عامل قرارداد امضا کرده اند که پیش بینی می شود یک میلیون فرصت شغلی شکل بگیرد. همچنین ۱۶۱ هزار طرح تاکنون به بهره برداری رسیده است که ۴۱۴ هزار فرصت شغلی را در پی داشته است. پیگیری و مساعدت برای ساخت و داخل نمودن بیش از ۸۰ قلم کالای وارداتی از دیگر اقدامات بوده است. در بخش صیانت از نیروی کار نیز پاسخگویی به ارباب رجوع در زمینه حقوق کار ۱۱ درصد افزایش پیدا کرده است. همکاری با تشکل های کارگری و کارفرمایی ۵ درصد و عملکرد سیاست های تشخیص برحسب سازش نیز ۲۲ درصد افزایش نشان می دهد.

● وزارت مسکن و شهرسازی

▪ مسکن و ساختمان:

تهیه و تدوین طرح جامع مسکن کشور برای نخستین بار، تصویب طرح تسهیلات خرید مسکن کوچک جهت کارمندان و کارگران کم درآمد، تصویب آئین نامه حمایت از تولید و عرضه مسکن اجاره ای توسط بخش غیردولتی معادل سالانه ۵۰ هزار واحد مسکونی (شروع ۴۰ هزار واحد در سال ۱۳۸۵)، تصویب طرح پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن تا سقف ۳۰ میلیون ریال، جلب سرمایه خارجی و انعقاد قرارداد جهت ساخت ۲۰هزار واحد مسکونی، اقدامات اجرایی جهت ساخت ۶۸۱ پروژه مسکونی به صورت استیجاری دولتی، انبوه سازی مشارکتی در سطح کشور، پیشنهاد و تصویب اعطای تسهیلات طرح های زودبازده اشتغال زا به بخش مسکن (۵۰۰ هزار واحد مسکونی در سال ۱۳۸۴ و ۸۱۶ هزار واحد در سال ۱۳۸۵)، شاخص بهای مسکن در سال ۱۳۸۵ نسبت به ۱۳۸۴ معادل ۱۴‎/۸ درصد و میزان تورم ۱۳‎/۱ درصد، تسهیلات اعطایی بانک مسکن به بخش مسکن (مبلغ ۲۷۰۴۴ میلیارد ریال در سال ۱۳۸۴ و مبلغ

۴۷۱۱۰میلیارد ریال در سال ۱۳۸۵)

▪ زمین:

آماده سازی ۱۱۹ پروژه با مساحت ۸۸۳۳‎/۵ هکتار و خاتمه ۲۱۳۱‎/۳ هکتار، تملک ۳۳۷‎/۹۵۰‎/۹۸۰ متر مربع اراضی ملی و موات در سال ،۸۵ واگذاری تعداد ۱۹‎/۶۳۲ قطعه زمین مسکونی و غیرمسکونی به مساحت ۴۱‎/۲۱۲‎/۵۸۸ متر مربع به متقاضیان، آماده سازی اراضی تعداد ۶‎/۵۰۰ نفر از خانواده های معزز آزادگان، جانبازان و خانواده های شهدا با صرف مبلغ ۳۱ میلیارد ریال.

▪ بازسازی مناطق آسیب دیده:

از ۶۱۷۶۱ واحد مسکونی و تجاری شهری و روستایی خسارت دیده در بم ۴۳۳۲۹ واحد در شهر و روستا بازسازی گردیده و مابقی در مراحل مختلف ساخت می باشد ـ از ۴۰۹۱۹ واحد روستایی و شهری خسارت دیده در شهر زرند تعداد ۱۰۰۱۵ واحد بازسازی گردیده و مابقی در مراحل مختلف ساخت می باشد، از ۳۵۰۰ واحد خسارت دیده در مناطق روستایی شهر قشم تعداد ۲۴۷۵ واحد بازسازی و مابقی در مراحل مختلف ساخت می باشد، از ۵۵۹۱۵ واحد خسارت دیده شهری و روستایی در لرستان تعداد ۴۶۴۲۳ واحد بهسازی و بازسازی گردیده و مابقی در مراحل مختلف ساخت می باشد.

● دفتری برای رفع محرومیت از مناطق کشور

دفتر امور مناطق محروم کشور تحت نظر مستقیم رئیس جمهور محترم، مسئولیت هماهنگی و نظارت بر فعالیت های عمرانی و اشتغال زایی و برنامه ریزی را در جهت رفع عقب ماندگی و عدم توسعه نقاط دور افتاده در حوزه روستایی کشور برعهده دارد.

پوشش فعالیت های این دفتر شامل همه نقاط دور افتاده کشور در مناطق کوهستانی، کویری، حاشیه دریاها، رودخانه ها و ... بوده که ترکیب جمعیتی، قومی و مذهبی متفاوتی دارند.

در ۲ سال گذشته (تا پایان سال ۱۳۸۵)، مجموع تلاش ها و اقدام های این دفتر را برای هدایت و تخصیص اعتبارات لازم و انجام نظارت های مستمر موجب شده تا علاوه بر سایر طرح ها و اعتبارات عمرانی، با اختصاص ۳‎/۱۵۰ میلیارد ریال و با اجرای ۲‎/۰۲۲ طرح عمرانی و زیر بنایی، بیش از ۱۲۱۴ روستا با جمعیتی حدود ۹۸۹‎/۳۰۰ تن از نعمت امکاناتی نظیر آب آشامیدنی لوله کشی، راه مناسب برای عبور و مرور و انتقال محصولات، فضای آموزشی و غیره بهره مند گردند.

ـ در سال ۱۳۸۶ نیز با اختصاص مبلغ ۲۱۰۰ میلیارد ریال تعداد بی شماری طرح های متنوع محرومیت زدایی در حال اجرا می باشد.

ـ مجموع اعتبار تخصیص یافته معادل ۲۶۹‎/۵ میلیارد ریال بوده که در ۳۰ استان کشور صرف اجرای ۳۹۸ طرح در زمینه های فوق می گردد.

ـ از سال ۸۴ مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال در اختیار صندوق قرار گرفته که توزیع آن در ۲۳۰ روستا تاکنون منجر به ایجاد ۲‎/۰۴۵ نفر شغل جدید در بخش های کشاورزی، خدمات و صنعت شده است.

در سال ۸۵ نیز بعد از ادغام این صندوق در صندوق مهر امام رضا(ع) اعتبار آن به ۹۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت که میان۱۸۳۰ روستا توزیع گردیده و اکنون در حال جذب است.

این واقعیت را باید بپذیریم که یک توجه جدی در مجموعه دولت خدمتگزار برای رسیدگی به مناطق محروم و زدودن غبار محرومیت از چهره نقاط دور افتاده شکل گرفته است. نمونه های بارز آن، توزیع سهام عدالت، ترمیم و مقاوم سازی مسکن روستایی، پزشک خانواده و بیمه روستایی، شکل گیری اردوهای هجرت ۳ و اعتبار ویژه راه روستایی است.

به عنوان مثال در سال گذشته از مجموع منابع اعتبارات وزارت راه و دفتر مناطق محروم کشور جمعاً ۱۰‎/۰۰۰ (ده هزار) کیلومتر از راه های روستایی کشور، با ابنیه، زیرسازی و آسفالت شده است که این امر را از اقدام های کم نظیر و مبارک دولت محترم می باید به حساب آورد.