چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

چگونه فرزندمان را شاد کنیم


چگونه فرزندمان را شاد کنیم

امیدوارم با به کارگیری راهبردهای جامع برای مدیریت خشم توانسته باشید مهارت های غلبه بر این هیجان و مدیریت آن را به دست بیاورید این هفته به یک هیجان دیگر و راه های ایجاد آن می پردازیم «شادی» و اینکه چگونه کودکانی شاد داشته باشیم

امیدوارم با به کارگیری راهبردهای جامع برای مدیریت خشم توانسته باشید مهارت‌های غلبه بر این هیجان و مدیریت آن را به دست بیاورید. این هفته به یک هیجان دیگر و راه‌های ایجاد آن می‌پردازیم؛ «شادی» و اینکه چگونه کودکانی شاد داشته باشیم...

هر روزه هزاران نفر هیجان پدر و مادر شدن و داشتن کودکی سالم را تجربه می‌کنند و این تجربه نشاط بی‌پایانی را به زندگی‌شان می‌بخشد. البته همه پدر و مادر‌ها هم می‌خواهند کودکشان سالم و شاد بماند و در محیطی پرورش یابد که فرصت‌های بیشماری برای بازی و یادگیری داشته باشد. پس روش‌هایی را مرور می‌کنیم که با آنها می‌توان کودکان نوپا و فرزندان خردسال را شاد نگه‌داشت و از شادی آنها لذت برد.

● بیدارشدن و طلوع خورشید

روحیه کودک در صبح، نشان می‌دهد بقیه روز را چگونه می‌گذراند بنابراین تا جایی که ممکن است، شرایطی فراهم کنید که آرام‌آرام و بدون تنش و ناراحتی از خواب بیدار شود. شاید به نظر مهم نیاید یا برای شما که هرروز مجبورید در اولین ساعت‌های روز و قبل از ساعت ۷ همراه فرزندتان از خانه خارج شوید، این راهکار خیلی عملی به نظر نرسد اما اگر اهمیت این کار را درک و برای اجرای آن برنامه‌ریزی کنید، حتما موفق خواهیدشد. تلاش کنید فرزندتان شب به‌موقع و بدون تنش به رختخواب برود. کودک به حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت خواب شبانه نیاز دارد و زمان مناسب برای خواب او زمانی است که تا روز بعد بتواند این مقدار بخوابد.

در آغاز خواب، ذهن در وضعیت آلفا قرار می‌گیرد و ناخودآگاه، شرایط فکری و هیجانی که در این موقعیت دارد، تا زمان بیدار شدن تکرار و تثبیت می‌کند. یعنی اگر شب کودک خود را با تندی، بغض و گریه یا تهدید و ترس به رختخواب بفرستید، توقع صبح دل‌انگیزی را نداشته باشید. خودتان هم از تماشای تلویزیون صرف‌نظر کنید و شب‌ها زود‌تر به رختخواب بروید. این فرصت را به جسم و جانتان بدهید که خستگی به در کنند و نیروی تازه بگیرند. صبح‌ها کمی زودتر بیدار شوید. شاید ۱۰دقیقه زودتر بیدار شدن، کافی باشد تا نتیجه بهتری بگیرید. در این وقت اضافی می‌توانید کودک را نوازش کنید، با او حرف بزنید و با کمک عروسک او را بیدار کنید. به او زمان بدهید تا بعد از بیدار شدن، هوشیار شود سپس او را برای شروع روز آماده کنید. یک شروع آرامبخش و خوشایند باعث می‌شود هر دو در دیگر ساعت‌های روز روحیه خوبی داشته باشید.

● بگذارید کارهایش را خودش انجام دهد

کودک نوپا دوست دارد خودش کارهایش را انجام دهد بنابراین در روزهایی که برای بیرون رفتن خیلی عجله ندارید، اجازه دهید لباس‌هایش را خودش بپوشد. مهم نیست که لباسش را پشت رو بپوشد یا کف جوراب‌هایش روی پاهایش باشد، وقتی دستش را از آستین یا سرش را از یقه بیرون می‌آورد، او را تشویق کنید و در شادی او شریک شوید. لباس پوشیدن در ابتدای روز، می‌تواند به یک بازی جانانه همراه خنده فرزند شما تبدیل شود یا به یک جنگ تمام عیار که طعم تلخ آن کام شما و کودک دلبندتان را تا انتهای روز تلخ خواهد کرد پس این شما هستید که انتخاب می‌کنید فرزندتان را چگونه آماده کنید! یک حسن دیگر این تلاش،‌ افزایش حس اعتماد به نفس و تجربه لذت موفقیتی است که کودک آن را تجربه خواهد کرد. به یاد داشته باشید که مشکلات و تجربه‌های کوچک و به دست آوردن موفقیت‌هایی که شاید به نظر ما بسیار ناچیز باشد، کودک را برای به‌دست آوردن موفقیت‌های بزرگ آماده می‌کند. یک شروع موفق حتما روز خوبی برای شما و فرزندتان به ارمغان خواهد آورد.

نرگس خداخانی پژوهشگر حوزه خانواده



همچنین مشاهده کنید