جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

اکشن اسکریپت کنترل در زمان اجرا


اکشن اسکریپت کنترل در زمان اجرا

وقتی شما یک اکشن اسکریپت مینویسد ,از پنل Actions برای ضمیمه کردن کد ها به فریم یا دکمه یا مووی کلیپ ها استفاده میکنید اسکریپت هایی که به فریم ها ضمیمه میکنید زمانی اجرا میشوند که هد اجرایی فلش وارد آن فریم شود اما فریم اول فیلم فلش بگونه ای متفاوت از سایر فریم ها عمل میکند

وقتی شما یک اکشن اسکریپت مینویسد ،از پنل Actions برای ضمیمه کردن کد ها به فریم یا دکمه یا مووی کلیپ ها استفاده میکنید . اسکریپت هایی که به فریم ها ضمیمه میکنید زمانی اجرا میشوند که هد اجرایی فلش وارد آن فریم شود . اما فریم اول فیلم فلش بگونه ای متفاوت از سایر فریم ها عمل میکند . چون اولین فریم فیلم فلش کم کم لود میشود و اشیاء در آن همینطور که دانلود میشوند نمایش داده میشوند و این موضوع بر روی اجرای اسکریپت ها اثر میگذارد . اما فریم های بعد از فریم اول تا وقتی تمام اشیاء داخل آن فریم لود نشوند نمایش داده نمیشوند .

اسکریپت هایی که به مووی کلیپ یا دکمه ها نسبت داده شده اند زمانی اجرا میشوند که رویداد (event) خواسته شده اتفاق افتد . یک رویداد یک اتفاقی است که توسط کاربر یا گاهی توسط فیلم فلش شما اتفاق می افتد ، مانند کلیک کردن موس ، فشردن یک دکمه از کیبورد ، و یا لود شدن یک مووی کلیپ ( این آخری توسط فیلم اتفاق افتاده) . شما میتوانید بر اساس رویداد هایی که رخ میدهد کد های متفاوتی بنویسید تا در هنگام رخ دادن هر رویداد یک کد خاص اجرا گردد .

اکشن هایی که به دکمه ها یا مووی کلیپ ها نسبت میدهید در اکشن های خاصی بنام Handler حبث میشوند .on و onClipEvent دوHandler هستند . شما میتوانید یک یا بیش از یک Event را در یک Handler قرار دهید و همچنین میتوانید بیش از یک Handler برای هر شیئ قرار دهید . هندلر onClipEvent برای مووی کلیپ و هندلر on برای دکمه هاست . همچنین شما میتوانید از on برای خلق مووی کلیپ دکمه ای استفاده کنید که رویداد های دکمه را دریافت میکند .

رویداد های مووی کلیپ و دکمه ها میتوانند توسط متد های خود شیئ نیز بکار گرفته شوند . شما باید یک فانکشن تعریف کنید و آن را به متد Event Hadler ارجاع دهید . این فانکشن وقتی که رویداد اتفاق بیافتد اجرا میشود .

با اکشن اسکریپت همچنین میتوانید رویداد های TEXTbox و دیگر اشیاء اکشن اسکریپت را کنترل کنید.

اکشن اسکریپت : استفاده از عملگرها برای دستکاری مقادیر عبارت ها

یک عبارت (معمولا عبارت ریاضی)جمله ایست که فلش میتواند مقدارش را محاسبه کند و یک مقدار برگرداند .شما میتوانید با ترکیب فانکشن ها ، عملگر ها و استفاده از و مقدار های داده شده یک عبارت بسازید . وقتی در پنل اکشن در حالت نرمال یک عبارت بنویسید باید گزینه Expression را در کنار جعبه متنی ای که عبارت را در داخل آن مینویسید تیک بزنید تا فلش آن را بعنوان یک عبارت در نظر بگیرد و هنگام استفاده از آن ، آن را محاسبه کند ، نه اینکه آن را مستقیم استفاده کنید . در صورت تیک نزدن گزینه Expression فلش آن را بعنوان یک رشته در نظر میگیرد .

● انواع عملگر ها در فلش :

۱) عملگر های عددی

۲) عملگر های مقایسه ای

۳) عملگر های رشته ای

۴) عملگر های منطقی

۵) عملگر های Bitwise برای اعداد شناور

۶) عملگر های تساوی

۷) عملگر های انتقالی

۸) عملگر های دسترسی آرایه و نقطه

۱) عملگر های عددی :

کارشان جمع و تفریق و ضرب و تقسیم است ، بیشترین کاربرد عملگر افزایشگر ، استفاده i++ بجای i = i+۱ است . عملگر افزایشگر هم قبل و هم بعد از متغیر ها میتواند بیاید . با یک مثال فرق آنها را متوجه میشوید :

if (++age >= ۳۰)

در مثال فوق ابتدا Age افزایش یافته و سپس مقایسه صورت میگیرد .

if (age++ >= ۳۰)

در مثال دوم ابتدا مقایسه صورت میگیرد و سپس Age افزایش میابد .

عملگر کار عملگر

+ جمع

* ضرب

/ تقسیم

% Mod (باقیمانده تقسیم)

- تفریق

++ افزایش

-- کاهش

۲) عملگر های مقایسه ای :

این عملگر ها مقادیر عبارات را بررسی کرده و یک مقدار بولین بر میگردانند . و اکثرا در اکشن های if دار و در حلقه ها استفاده میشوند .

عملگر کار عملگر

< کوچک تر از

> بزرگتر از

<= کوچکتر مساوی

>= بزرگتر مساوی

۳) عملگر های رشته ای :

عملگر + یک حالت خاص را روی رشته ها انجام میدهد و آن متصل کردن رشته ها به یکدیگر میباشد . مثالی برای جمع دو رشته :

"Congratulations, " + "Donna!"

نتیجه بصورت زیر در می آید :

"Congratulations, Donna!"

۴) عملگر های منطقی:

این عملگر ها مقادیر بولین را با هم مقایسه میکنند و یک مقدار بولین بعنوان جواب پس میدهند .

بطور مثال اگر هر دو مقدار داده شده به عملگر and مقدار true باشد جواب نهایی and مقدار true خواهد بود ،عملگر OR زمانی مقدارش true میشود که حداقل یکی از مقادیر داده شده به آن true باشد . عملگر not یک مقدار را میگیرد و اگر آن مقدار درست نباشد (یعنی false باشد ) آنگاه مقدار not برابر با true میشود . به مثال زیر توجه کنید :

if (i > ۱۰ && _framesloaded > ۵۰){

play();}

جدول زیر نمونه های عملگر منطقی را نشان میدهد .

Operator Operation performed

&& Logical AND

|| Logical OR

! Logical NOT

نویسنده : حسین شرفی