جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

۲۳ تیر : در شهر چه گذشت؟!


۲۳ تیر : در شهر چه گذشت؟!

همین چند روز پیش بود که در مورد درپوش‌های فلزی خیابان‌های شهر و اینکه برخی از آنها سکوی پرش خودرو‌ها می‌شوند، نوشتیم.
اما امروز باید از چاهی بنویسیم که گاهی با خم شدن ورقه‌های …

همین چند روز پیش بود که در مورد درپوش‌های فلزی خیابان‌های شهر و اینکه برخی از آنها سکوی پرش خودرو‌ها می‌شوند، نوشتیم.

اما امروز باید از چاهی بنویسیم که گاهی با خم شدن ورقه‌های آهنی روی آن دهان باز می‌کند. جالب اینجاست که این فرایند درست وسط خیابان‌های پرترددی صورت می‌گیرد که هر لحظه ممکن است علاوه بر سقوط یک خودرو عامل تصادف خودرو‌های دیگر نیز بشود.

برای نمونه همانطور که در تصویری که دو روز پیش از زیر بزرگراه شهید چمران گرفته شده مشاهده می‌کنید، خم شدن ورقه آهنی باعث شده هر لحظه امکان سقوط خودرو‌ها وجود داشته باشد.

با اینکه ماموران اداره راهنمایی و رانندگی به سرعت در محل حاضر شدند و به راهنمایی خودرو‌ها پرداختند اما به طور حتم چنین معضلاتی برای چند ثانیه نیز صبر نمی‌کنند و می‌توانند ظرف مدت کوتاهی حادثه بیافرینند.

در نگاه نخست آنچه ذهن رهگذران و راننده‌ها را به خود مشغول می‌کرد این بود که آیا اندازه و ضخامت ورقه‌های آهنی با مساحت گودال مطابقت دارد و آیا محاسبه دقیقی پشت این نوع درپوش‌ها هست یا خیر.

برخلاف جهت خیابان

مزیت خیابان‌های کلانشهر‌هایی مانند تهران این است که به هیچ‌وجه در آنها حوصله رهگذر و راننده سر نمی‌رود و به قول معروف هر لحظه آبستن حادثه است. برای نمونه علاوه بر تک‌چرخ‌ زدن برخی موتور‌سواران که در نوع خود دیدنی و گاهی عبرت‌آموز است،‌گاهی نیز آنها یکباره هر راننده‌ای را در جا میخکوب می‌کنند؛

به این معنی که برای‌ نمونه راننده‌ای که در حال طی مسیر عادی خود است، یکباره با موتور سواری رو به رو می‌شود که از سمت مخالف خیابان و به قول معروف در حالت شاخ به شاخ به وی نزدیک می‌شود. این قبیل موتورسواران کم نیستند و به نظر می‌رسد ابعاد وسیله نقلیه آنها به علاوه کمی سهل‌انگاری راکب و تسامح احتمالی ماموران راهنمایی و رانندگی باعث به وجود آمدن چنین تخلفاتی می‌‌شود.

تهویه نامناسب

یکی از مهم‌ترین نکات در سالن‌های ورزشی تهویه این سالن‌هاست زیرا به طور مستقیم با تنفس ورزشکاران سر و کار دارد. این در حالی است که در برخی از سالن‌های ورزشی که به‌خصوص در زیر زمین احداث شده‌اند، این نکته مورد توجه قرار نگرفته است و هوای این سالن‌ها به شدت گرفته و سنگین است؛ به همین دلیل برخی از ورزشکاران دچار مشکلات تنفسی می‌شوند. از سوی دیگر با توجه به گرمای هوا برخی از سالن‌ها هم به تعداد کافی دستگاه‌های خنک کننده در اختیار ندارند و ورزشکاران باید در گرمای طاقت‌فرسا ورزش کنند که از بازده آنها می‌کاهد.

این در حالی است که می‌توان با یک بار هزینه کردن تجهیزات مناسبی را برای تهویه سالن‌ها فراهم کرد و یا اینکه نواقص آنها را بر طرف کرد تا برای مدت قابل توجهی رفاه حال استفاده کنندگان از سالن‌های ورزشی را تامین کند.

چهارپایه در اتوبوس

کمبود جای نشستن در اتوبوس‌ها و ازدحام مسافران مشکلی است که با وجود تلاش‌های صورت گرفته در جهت افزایش تعداد اتوبوس‌های ناوگان حمل و نقل شهری همچنان پا برجاست. در همین راستا برخی از رانندگان اتوبوس دست به ابتکار‌هایی برای افزایش تعداد صندلی‌ها زده‌اند.

برای مثال فاصله بین صندلی‌ها را کاهش داده‌ و یک ردیف به ردیف صندلی‌ها اضافه کرده‌اند. در این بین برخی از اتوبوس‌ها هم علاوه بر صندلی، چهارپایه هم دارند. به این معنی که چند چهارپایه کوچک در اتوبوس گذاشته شده است و افرادی که قدرت ایستادن روی پا را ندارند، روی این چهارپایه‌ها می‌نشینند.

هرچند این اقدام در جهت رفاه حال مسافران انجام شده است اما باید توجه داشت که این چهارپایه‌ها به جایی اتصال ندارند و با کوچک‌ترین حرکت اتوبوس امکان پرتاب شدن مسافر از روی این صندلی‌ها یا واژگون شدن آنها وجود دارد.