شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
۴ توصیه تغذیهای به بیماران قلبی
![۴ توصیه تغذیهای به بیماران قلبی](/web/imgs/16/22/gy0ru1.jpeg)
آیا میدانید بیماریهای قلبیعروقی نخستین علت مرگ و میر در کشور ما هستند؟ آیا عوامل خطرساز و به وجود آورنده آن را میشناسید؟ یادتان باشد که با کمی تغییر در برنامه غذاییتان و البته پایبندی به آن میتوانید احتمال ابتلا به این گروه از بیماریهای شایع را برای همیشه در خود و خانوادهتان کاهش دهید. قبل از هر چیز باید بگوییم که پرفشاری خون، افزایش چربیهای خون، بیماری دیابت، اضافه وزن، چاقی و کمتحرکی از عوامل ایجادکننده این بیماریها به شمار میروند.شما میتوانید با تغذیه مناسب و متعادل از بسیاری از این عوامل خطر پیشگیری کنید...
برای این منظور در انتخاب غذایی که میخورید دقت داشته و برای کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی، توصیههای زیر را جدی بگیرید:
ـ کمتر چربی بخورید: بعضی چربیها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهند. این چربیها شامل روغنهای نباتی جامد و چربیهای حیوانی از قبیل پیه، دنبه و کره است. چربیهای حیوانی، همچنین در مواد غذایی نظیر گوشت، دل، جگر، قلوه، مغز، کلهپاچه، سرشیر، خامه، شیر، ماست و پنیر پرچرب وجود دارند. برای مصرف کمتر چربیها سعی کنید در تهیه غذا، میزان روغن را کاهش دهید و مصرف غذاها، شیرینیها و تنقلاتی را که حاوی چربی زیادی هستند به حداقل برسانید.
ـ کمتر نمک بخورید: مصرف کمتر نمک احتمال ابتلا به افزایش فشارخون را کاهش میدهد. افزایش فشار خون از مهمترین عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی است. بدن ما به نمک به مقدار کم نیاز دارد ولی بیشتر ما بیش از مقدار مورد نیاز آن را مصرف میکنیم. نمک از راههای اضافه کردن به هنگام پخت، نمک سرسفره و نمک موجود در انواع چاشنیها و محصولات غذایی آماده و کنسروی به بدن ما میرسد بنابراین از افزودن آن به غذا در سر سفره اجتناب کنید.
ـ کالری دریافتی خود را کاهش دهید: دریافت کالری بیش از حد نیاز موجب چاقی میشود. افزایش وزن و چاقی از عوامل مهم ابتلا به بیماریهای قلبی است بنابراین، مواظب باشید بیش از حد نیاز غذا نخورید. مصرف غذاها، نوشیدنیها، شیرینیها و تنقلاتی را که دارای کالری زیادی هستند، کاهش دهید. با فعالیت بدنی منظم و روزانه، کالری مصرفی را افزایش دهید و وزن خود را در محدوده طبیعی نگه دارید. در ضمن، از کاهش و افزایش وزن به طور متناوب بپرهیزید زیرا این نوسانات وزنی نیز خطر بروز این بیماریها را در شما افزایش خواهد داد.
ـ فیبر بیشتر بخورید: فیبرها در میوهها، سبزیها و دانه کامل غلات و حبوبات وجود دارند. مصرف این مواد غذایی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. برای دریافت بیشتر فیبر، مصرف میوهها و سبزیها را افزایش دهید. حبوبات را در برنامه غذایی خود بگنجانید و از نان و ماکارونی سبوسدار استفاده کنید که نه تنها موجب کنترل وزنتان میشوند بلکه اثرات قابل توجهی در کاهش چربی و فشار خون از خود نشان میدهند.
مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 پزشکیان سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ایران انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 دولت چهاردهم ستاد انتخابات کشور
تهران شهرداری تهران قتل هواشناسی سرقت پلیس راهور پلیس قوه قضاییه سلامت سازمان هواشناسی محیط زیست آموزش و پرورش
خودرو قیمت دلار واردات خودرو بورس بانک مرکزی دلار حقوق بازنشستگان قیمت خودرو بازار خودرو دولت سیزدهم قیمت سکه اربعین
ماه محرم سینمای ایران سریال تئاتر الناز شاکردوست سینما هنرمندان تلویزیون بهاره رهنما کتاب فیلم ازدواج
کنکور ۱۴۰۳
رژیم صهیونیستی روسیه آمریکا جنگ غزه جو بایدن غزه انگلیس اسرائیل فلسطین دونالد ترامپ چین حماس
استقلال فوتبال پرسپولیس یورو 2024 تیم ملی آلمان تیم ملی اسپانیا علیرضا بیرانوند باشگاه پرسپولیس لیگ برتر کریستیانو رونالدو ترکیه نقل و انتقالات
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ هواپیما ناسا ایلان ماسک امنیت سایبری آیفون
مواد غذایی سرطان کاهش وزن کمردرد خواب فشار خون