دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
همه فواید دانستن ۲ زبان
اگر دو یا چند زبانه باشید، مغز شما میتواند بگوید ممنونم، thankyou، gracias، merci، arigato. اما منفعتهای دانستن زبان خارجی فقط در همین نکتهها خلاصه نمیشود.دوزبانه بودن مختص به سن خاصی نیست، از خردسالی گرفته تا دوران میانسالی. دانستن زبانهای خارجی میتواند، باعث بالا رفتن توجه، تمرکز، فعالیت مغز و حافظه شود. علاوه بر این، برخی از تحقیقات نشان دادهاند، افراد دوزبانه دیرتر دچار اختلالات مغزی مثل «آلزایمر» میشوند.
● مغزتان را مثل یک کامپیوتر کنید
مغز یک فرد دوزبانه مانند رادیویی است که به طور همزمان ۲ کانال را پخش میکند. ممکن است که در حال صحبت کردن به یک زبان باشید اما مغزتان همیشه آماده است تا از زبان دومتان نیز استفاده کنید.
به لطف این کارایی دوجانبه، مغز در دستهبندی اطلاعات، تمرکز روی مسائل مورد نیاز و اجتناب از مسائل نامربوط بسیار ورزیده خواهد شد. براساس تحقیقات انجام شده دوزبانه بودن قابلیت تمرکز و توجه را در افراد بالا میبرد. همچنین حافظه کوتاهمدت را نیز تقویت میکند (گنجایش نگهداری اطلاعات در مغز برای استفاده لحظهای).
● گوشتان تیزتر میشود
افراد دوزبانه، دوبرابر بیشتر از افراد تکزبانه از شنوایی خود منفعت میبرند. یکی از تحقیقات اخیر در دانشگاه Northwestern نشان داده که دوزبانه بودن، بر واکنش سیستم عصبی نسبت به صدا تأثیر مثبت میگذارد. در این مطالعه، محققان واکنش مغز نسبت به صدای صحبت کردن را در ۵۵ نوجوان دوزبانه مسلط به زبانهای انگلیسی و اسپانیایی و ۲۵ نوجوان تکزبانه مسلط به زبان انگلیسی مورد بررسی قرار دادند. در محیطهای ساکت و آرام، واکنشهای آنها با یکدیگر قابل مقایسه بود، اما زمانی که صدای موسیقی یا همهمه به محیط اضافه شد، افراد دوزبانه بهتر توانستند صدای صحبت یک فرد را دنبال کنند و متوجه شوند او چه میگوید.
● عاقلانهتر تصمیم بگیرید
محققان دانشگاه شیکاگو تحقیقی در زمینه تصمیمگیری افراد هنگام شرطبندیها انجام دادهاند. در این تحقیق مشخص شد، هنگامی که شرطبندی با استفاده از زبان مادری انجام میشود، بیشتر افراد بدون فکر قبلی شرطبندی میکنند. ولی زمانی که شرطبندی با استفاده از یک زبان خارجی انجام میشود، مجبور میشوند که بیشتر راجع به شرایط شرطبندی فکر کنند و تصمیمات عاقلانهتری درباره مسائل مالی بگیرند.
● آلزایمرتان را به تأخیر بیندازید
دوزبانه بودن بر شکلگیری مغز و عملکرد مناسب تأثیر بسزایی میگذارد. برای مثال برخی از محققان پس از انجام مطالعات گسترده اعتقاد دارند، دوزبانه بودن از تقلیل ذهن و آتروفی آن در دوران پیری جلوگیری میکند. دانستن یک یا چند زبان خارجی حتی میتواند با تقویت حافظه شناختی (قابلیت مغز در کنار آمدن با آسیبها) ظهور علائم آلزایمر را به تأخیر بیندازد. برای آزمایش این نظریه، محققان به بررسی سوابق بیماران مبتلا به آلزایمر پرداختند. در گروه مورد بررسی نیمی از آنها دوزبانه و نیمی دیگر تکزبانه بودند. قابلیت ذهنی و سطح فعالیت هر ۲ گروه نیز یکسان بود. اما سطح تحصیلات افراد تکزبانه بالاتر از افراد دوزبانه بود (بالا بودن سطح تحصیلات نیز به تقویت حافظه شناختی کمک میکند). با این حال، افراد دوزبانه به طور متوسط ۴ سال دیرتر از افراد تکزبانه دچار علائم آلزایمر شده بودند.
● سرعت حل مسئلهتان را بالا ببرید
بیشتر تحقیقات انجام شده در زمینه دوزبانه بودن، افرادی را مورد بررسی قرار دادهاند که از زمان کودکی با ۲ زبان بزرگ شدهاند. با این حال، فراگیری زبان دوم در بزرگسالی نیز فواید چشمگیری دارد. یکی از تحقیقات اخیر نشان داده است، افرادی که در تفکرات خود از زبانی به غیر از زبان مادریشان استفاده میکنند، تصمیمات عاقلانهتری میگیرند و مسائل را سریعتر و درست تر حل
میکنند. شرکتکنندگان در این مطالعه، زبان دوم خود را در سنین بزرگسالی آموخته بودند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست