دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

مشکل گاو فرانسوی و تغییر ساعت


مشکل گاو فرانسوی و تغییر ساعت

ببخشید, به هیچ وجه قصد توهین ندارم ولی لطفا گاوی حیران و مشوش را در ذهن خود تصور كنید كه كنار صاحبش ایستاده و می خواهد با زبان بی زبانی بگوید شما آدم ها از من مسئله دارتر پیدا نكردید كه در همه مثال هاتون یه جوری پای منو وسط می كشید

ببخشید، به هیچ وجه قصد توهین ندارم ولی لطفا گاوی حیران و مشوش را در ذهن خود تصور كنید كه كنار صاحبش ایستاده و می خواهد با زبان بی زبانی بگوید: شما آدم ها از من مسئله دارتر پیدا نكردید كه در همه مثال هاتون یه جوری پای منو وسط می كشید؟

این البته احتمالا قیافه همان گاوی است كه پارسال تا حالا گله مند از صاحبش می خواهد ثابت كند كه برای شیردادن نیازمند نگاه كردن به عقربه های ساعت نیست. یعنی جلو و عقب كشیدن ساعت ها برایش فرقی نمی كند و او وظیفه خود را خوب می داند. همان گاوی كه در تلویزیون فرانسه مورد مثال صاحبش قرار گرفته بود و صاحبش گله مند از جلو كشیدن ساعت ها در كشورش خطاب به مسئولین فرانسوی می گفته حالا من هیچی ولی چه جوری به گاوم حالی كنم كه یك ساعت زودتر شیر بده ؟!!! فكر می كنم دیگر وقتش شده كه طرفداران حمایت از حقوق حیوانات برای دفاع از گاو بیچاره اقدامی كنند.

قبلا شنیده بودم بعضی، وقتی استدلال و منطق را كم می آورند به شیوه ها و مثال های غریبی متوسل می شوند ولی تا برنامه گفت و گوی ویژه خبری را در شبكه ۲ سیما دیدم به عمق این پدپده رفتاری اینچنین پی نبرده بودم. مشاهده استدلال های غریب آقای دكتر ایوبی معاون امور اجتماعی و شوراهای وزارت كشور كه با تلاشی وصف ناشدنی در مقابل استدلال های منطقی آقای خادم مطرح می شد، مرا با قضیه آشنا كرد. اینكه چگونه آسمان و ریسمان به هم بافته می شدند تا موضوع سلامت و خواب و مناسبات اجتماعی و نظرسنجی و محاسبات ریاضی و باز بودن زیادی شوفاژها در زمستان و حضور در فرانسه و تدریس در دانشگاه و... به كمك یكدیگر بیایند وبلكه موضوع عدم تغییر ساعت از طرف دولت موجه جلوه كند. تازه دراین میان معلوم شود كه همه مشكلات مردم یك طرف و مشكل تغییر ساعت كه باعث می شود از هم بپرسند ساعت قدیم یا ساعت جدید؟ یك طرف.

این در حالی است كه رقم ۳۵۰ میلیارد تومان صرفه جویی برای همین مردم، رقم قابل چشم پوشی نیست و قادر به حل بسیاری از مشكلات آنهاست. به علاوه اینكه آثار مثبت اقتصادی و زیست محیطی تغییر ساعت آنقدر روشن است كه جای تعجب دارد كسی یا كسانی بر سر آن بحث كنند و وقت نمایندگان مردم، كارشناسان و مسئولین دولتی برای اثبات چنین امر روشنی این گونه تلف شود؛ كه این برود و آن بیاید و جلسه تشكیل شود و این تحقیقات كند و آن پژوهش كند و با هم تطبیق دهند و ... تا برسند به اینكه مثلا روز روشن است و شب تاریك!! تا نهایتا و در مثبت ترین بخش های مصاحبه برسند به اینكه برای ساختمان ها از شیشه های دو جداره استفاده كنند و... یعنی روش كم هزینه و زود بازده را كنار بگذاریم و به روش های دشوارتر، پرهزینه و درازمدت بپردازیم. البته برای امر مهمی مانند صرفه جویی حتما باید این اقدامات را هم انجام داد ولی ابتدا روش های اولیه را به كارگیریم تا بعد.

تازه اگر این روش ها خوب است چرا برنامه دولت سبز كه شامل مدیریت زیست محیطی هزینه های آب و برق و كاغذ در ادارات دولتی می شد و قانون برنامه چهارم توسعه نیز به آن تكلیف كرده است به فراموشی سپرده شده و هیچ نامی از آن نیست؟

حداقل ای كاش یك نفر از وزارت نیرو به جای آقای دكتر ایوبی در این مصاحبه شركت می كرد تا بتواند پاسخ های لازم را بدهد و یا حتی سخنگوی دولت كه از اتخاذ چنین سیاستی برای حفظ اقتدار دولت دفاع كند. درست نبود این بنده خدا را این گونه در مقابل استدلال های منطقی تنها می گذاشتند.

در هر صورت واقعا متاسفم كه برای چنین امری این گونه هزینه می شود و اعتماد مردم این چنین به حراج می رود. اگر چه امیدوارم مشكل گاو مستاصل فرانسوی بالاخره حل شده باشد.

نویسنده : معصومه ابتكار