پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

درمان‌های اورژانس کودکان


درمان‌های اورژانس کودکان

اورژانس های دندانپزشکی کدامند ؟ زمانی که ضربه ،خونریزی،درد وتورم غیر معمول درناحیه دهان دیده می شود ،به عنوان اورژانس دندانپزشکی تلقی می گردد. دراین صورت باید هر چه زودتر …

اورژانس های دندانپزشکی کدامند ؟ زمانی که ضربه ،خونریزی،درد وتورم غیر معمول درناحیه دهان دیده می شود ،به عنوان اورژانس دندانپزشکی تلقی می گردد. دراین صورت باید هر چه زودتر به دندانپزشک خود یا بیمارستان مراجعه کنید.

ضربه های دندانی

بیشترین گروه سنی که درگیر ضربه های دندانی می شوند .سنین یک تادو سالگی ،زمانی که کودک راه رفتن را می آموزد ونیز ۷تا ۱۰سالگی می باشد . کودکانی که دندانهای جلو آمده دارند ،همچنین افرادی که درورزش های تماسی مانند فوتبال ،هندبال ،بسکتبال،... شرکت می کنند ،احتمال ضربه دندانهایشان بیشتر است .دراین گونه موارد کاربرد محافظهای دهانی بهنگام ورزش پیشنهاد می شود.

کمک های اولیه برای دندانهای شیری ضربه دیده

۱) ضربه دراین سنین عمدتاً بافت نرم رادرگیر می کند که بهتر است بافت آسیب دیده با آب شسته شود.

۲) جهت جلوگیری از خونریزی ،ناحیه صدمه دیده راباگاز یا پنبه به مدت ۵دقیقه فشار دهید .

۳) جهت درمان اورژانس هر چه سریعتر به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

کمک های اولیه برای دندانهای دائمی ضربه دیده شایع ترین نوع ضربه به دندانهای دائمی شامل شکستگی های تاج دندانی ،جابجایی ها بطرف لب یا زبان به همراه لقی دندان وخارج شدن دندان از حفره می باشد .

۱) درموارد شکستگی تاج با قطعه شکسته دندانی باقیمانده ،می توان آن را بوسیله موادی به دندان چسباند . بنابراین بهتر است قطعه شکسته شده راپیدا کرده ، دریک لیوان آب نگهداری کنید . سپس بلافاصله به دندانپزشک خود مراجعه نمایید درمورد شکستگی تاج دائمی حتی اگر علامتی نبود باید به دندانپزشک مراجعه کرد .

۲) زمانی که دندان کاملاً از حفره خود خارج شده است ، با نگه داشتن تاج دندان،آن را از زمین بردارید . اگر دندان آلوده شده است به مدت ۱۰ثانیه زیرآب به آرامی شستشو دهید وبه داخل حفره خود برگردانید . اگر چنین کاری ممکن نیست بهتر است دندان را دریک لیوان شیر قرار دهید . درغیر اینصورت دندان رادرداخل دهان بین دندانها وگونه کودک قرار داده وبلافاصله به دندانپزشک مراجعه نمایید .

زمان رسیدن به دندانپزشک بسیار مهم است .

اگر بتوانید در عرض ۳۰دقیقه پس از ضربه ،کودک خود را به دندانپزشک برسانید ،شانس موفقیت دردرمان حدود ۹۰درصد افزایش می یابد.

۳) حتی در مواردی که دندان ضربه دیده است وهیچکدام از موارد فوق دیده نمی شود نیز مراجعه به دندانپزشک ضروری است صدمه به عصب دندان در عرض چند روز یا چند هفته می تواند سبب تغییر رنگ آن گردد .

دردهای شبانه

یکی دیگر از شایعترین اورژانس های دندانپزشکی، درد شبانه است ؛دردی که در هنگام خواب به سراغ کودکتان می آید. دراین هنگام بهتر است کودک از حالت خوابیده به وضعیت نشسته درآید وسر کودک بالاتر قرار گیرد . پیش از مراجعه به دندانپزشک ،شستشوی دهان با آب گرم ونیز کاربرد قرص مسکن جهت کاهش موقت درد پیشنهاد می شود. اگر سؤالی دارید درقسمت سؤالات کاربران می توانید بپرسید.

دکتر علیرضا فیروزه

جراح - دندانپزشک

www.drfiroozeh.com