شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

بایستگی های زندگی سالم


بایستگی های زندگی سالم

مولفه های زندگی سالم فقط به تغذیه سالم و ورزش کردن خلاصه نمی شود. البته اگر ورزش می کنید، رژیم غذایی متعادلی دارید و به زندگی خوش بین هستید باید به شما تبریک گفت و از شما خواست …

مولفه های زندگی سالم فقط به تغذیه سالم و ورزش کردن خلاصه نمی شود. البته اگر ورزش می کنید، رژیم غذایی متعادلی دارید و به زندگی خوش بین هستید باید به شما تبریک گفت و از شما خواست تا این مطلب را که به تقویت سلامت جسمی و روحی شما کمک شایانی می کند از سایت «Parade» بخوانید.

۱) خون بدهید؛ تخمین زده می شود در بسیاری از کشورهای جهان کمتر از ۱۰ درصد کسانی که باید سالانه یک بار خون بدهند، به این کار مبادرت می کنند. در حالی که ضرورت آن را همگی ما می دانیم.

خوب است بدانید اهدای خون در کاهش ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان کبد، ریه، روده، معده و گلو و کاهش ابتلا به عوارض قلبی- عروقی در مردان نقش بسیار مهمی دارد.

۲) از شستن دست ها غافل نشوید؛ شستن دست ها به نظر کار ساده ای می آید اما شاید به همین دلیل است که هیچ کس آن را جدی نمی گیرد.

شستن مرتب دست ها یکی از بهترین راه های پیش گیری از بیماری های عفونی است.

بسیاری از میکروب ها از طریق تماس با دستگیره در، دست دادن با دیگران، تلفن، میز، صندلی و غیره منتقل می شود.

شستن دست در تمام سنین ضروری است و طبق تحقیقات مشخص شده است که خطر ابتلای کودکان را به ذات الریه و اسهال تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

۳) کمتر رانندگی کنید؛ افزایش قیمت بنزین و عواقب و تبعات سوانح رانندگی رغبت عده ای را به رانندگی کمتر می کند، تحقیقات انجام شده در آمریکا نشان می دهد که با افزایش قیمت بنزین، تلفات سوانح رانندگی کمتر از گذشته شده و به ازای هر ۴ دلار افزایش قیمت بنزین، ماهانه از هزار مورد مرگ ناشی از سوانح رانندگی پیش گیری می شود. رانندگی نکردن باعث می شود شما وقت بیشتری برای پیاده روی و سایر تفریحات سالم داشته باشید.

خود را عادت دهید که هفته ای یک بار بیشتر از اتومبیل شخصی خود استفاده نکنید و مسیری را که قصد دارید با اتومبیل طی کنید پیاده بروید.

۴) خوب بخوابید؛ بسیاری از مردم در دنیای ماشینی امروز یا مبتلا به بی خوابی مزمن می باشند و یا از یکی از اختلالات خواب رنج می برند. اختلالات خواب اغلب با یکی از مشکلات جسمی مانند فشار خون بالا و حملات قلبی در ارتباط است. کمبود خواب یکی از مهم ترین عوامل اضافه وزن و چاقی مفرط در جوامع صنعتی است. شما روزانه باید ۷ تا ۸ ساعت خوب بخوابید و برای جبران کمبود خواب خود از چرت بعدازظهر و یا خواب زودهنگام شبانه غافل نشوید.

۵) ماهی بخورید؛ آیا می خواهید یکی از ساده ترین راه های کاهش ابتلا را به بیماری های قلبی و سکته بدانید؟ ماهی بخورید. مواد غذایی بسیار کمی وجود دارند که این همه خاصیت را یک جا داشته باشند. اما خوردن هفته ای ۲ بار ماهی خطر ابتلا را به حمله قلبی و عوارض قلبی کاهش می دهد. محققان آمریکایی گفته اند که خوردن روغن ماهی ۳ بار در هفته به سلامت جسمی کمک شایانی می کند. بهتر است ماهی هایی نظیر ساردین و یا خاویار مصرف کنید و ماهی را تازه بخورید، نه منجمد شده.

۶) سراغ آنتی بیوتیک نروید؛ اگر دچار سردرد شده اید، عفونت سینوسی دارید، گوش درد شده اید یا آنفلوآنزا و برونشیت گرفته اید، گمان نکنید که پزشک بلافاصله آنتی بیوتیک تجویز می کند.

در واقع آنتی بیوتیک در بسیاری از مواقع، کارها را بدتر می کند. این داروها کمکی به درمان بسیاری از بیماری ها مثل آنفلوآنزا و برونشیت نمی کنند. استفاده مکرر و بدون تجویز پزشک آنتی بیوتیک، بدن را در مقابل باکتری ها مقاوم می کند.

۷) از واکسن زدن غافل نشوید؛ به طور مرتب از واکسن های جدید و ضروری استفاده کنید. واکسن آنفلوآنزا و ذات الریه بسیار ضروری است.

طبق تحقیقات مشخص شده کسانی که واکسن آنفلوآنزا می زنند، کمتر از دیگران به بیماری های عفونی مبتلا می شوند. از پزشک درباره واکسن ها بپرسید و در صورت نیاز استفاده کنید.

۸) چکاپ سالانه را فراموش نکنید؛ پیش گیری همیشه بهتر از درمان است.

چکاپ سالانه به شما کمک می کند پیش از این که درگیر یک بیماری سخت شوید، آن را شناسایی و درمان کنید. ماموگرافی برای خانم ها، تست حجم توده استخوانی، فشار خون، کلسترول و قند خون بسیار حیاتی اند.

با این کار در سال وقت و هزینه بسیار کمی را برای سلامت خود اختصاص دهید تا مجبور نباشید با به وجود آمدن مشکل و یا بیماری پول زیاد و مدت طولانی تری را صرف به دست آوردن سلامت از دست رفته خود کنید.

ترجمه - هوشمند