چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
فهرست موجودی
در این شماره قصد دارم نرمافزاری را به شما معرفی کنم که ناآشنایی با آن در سال ۱۳۸۶ موجب شد یک هفته برای جمعآوری اطلاعات سختافزاری و نرمافزاری رایانههای یک شرکت وقتم را تلف کنم! دقیقا بهخاطر دارم که سال ۸۶ در شرکتی کار خود را شروع کردم اولین خواسته مدیر شرکت از من، جمعآوری اطلاعات کامل از رایانه کارکنان و ثبت جزئیات قطعات و سختافزارهای موجود در آنها بود.
در آن زمان به منظور جمعآوری اطلاعات برای انجام مکانیزه این کار به سایتهای مختلف سر زدم و نرمافزارهای متفاوتی را بررسی کردم، اما در نهایت به نرمافزارهایی رسیدم که فقط قابلیت بررسی دستی اطلاعات شناسنامهای هر رایانه و ثبت آنها در یک بانک اطلاعاتی داشتند. در این شرایط تصمیم گرفتم طبق روال همیشگی که بسیاری از همکارانم در پیش میگیرند، همه رایانهها را باز کرده و به فهرستبرداری از سختافزارها و دیگر متعلقات هر رایانه بپردازم. پیدا کردن مشخصات فنی همچون میزان حافظه، مدل دستگاه و سازنده قطعاتی همچون کارت گرافیک و مودم از دشوارترین مراحل کار به شمار میرفت. با این حال توانستم بعد از یک هفته اطلاعات کاملی از سختافزار رایانههای موجود را فهرست و در نرمافزار مربوط ثبت کنم. هرگاه قطعهای معیوب یا برای افزایش سرعت رایانهها، قطعهای تعویض یا به دستگاه اضافه میشد، آن را در فهرست موردنظر ثبت میکردیم و بهاین ترتیب اطلاعات نسبتا کاملی را از هر دستگاه در اختیار داشتیم. پس از مدتی با مشکلاتی در نرمافزارهای نصب شده روی رایانهها مواجه شدیم و به این نتیجه رسیدیم که به اطلاعات جامعی در خصوص نرمافزارهای نصب شده روی هر رایانه نیز نیاز داریم. در این مرحله باتوجه به کوچک بودن شرکت و بینیازی واحدهای مختلف به نرمافزارهای گوناگون، مجموعه نرمافزارهای از پیش مشخص شدهای را روی همه رایانهها نصب و سعی کردیم کارکنان را نسبت به خطرات امنیتی نرمافزارهای مخرب آگاه کرده و با توضیحات فنی آنها را از نصب نرمافزارهای غیرضروری یا بازی روی رایانهها منصرف کنیم!
بهنظر شما برای مدیریت سختافزارها و نرمافزارهای موجود در یک سازمان نیز میتوان از این روش استفاده کرد؟ آیا میتوان تمام رایانههای موجود در یک سازمان بزرگ را تک به تک بررسی و فهرستی از قطعات و نرمافزارهای نصب شده روی آنها را جمعآوری کرد؟ آیا بروز تغییرات در هریک از این قطعات (حذف یا جابهجایی آنها با قطعات دیگر)، برای مدیر سیستم قابل مشاهده است؟ آیا روشی وجود دارد که بتوانیم مدیریت سختافزار و نرمافزار نصب شده روی هر رایانه را بهطور کاملا مکانیزه و بدون نیاز به صرف زمان طولانی بهانجام برسانیم؟
فهرست موجودی
نرمافزار Network Inventory به همین منظور طراحی شده است. به کمک این نرمافزار میتوانید بهطور کاملا خودکار و بدون نیاز به صرف وقت طولانی، اطلاعات سختافزاری تمام سیستمهای موجود در شبکه سازمان یا شرکت را جمعآوری کرده و آنها را در بانک اطلاعاتی برنامه به ثبت برسانید. همچنین میتوانید فهرست همه نرمافزارهای نصب شده روی هر رایانه را نیز با مشخصات کامل آنها (سیستمعامل، نسخه نرمافزار، مجوز استفاده و...) ثبت کرده و در صورت بروز تغییرات در سختافزار یا نرمافزار مرتبط با هر رایانه، در کوتاهترین زمان ممکن از آن آگاه شوید.
● نظارت نامحسوس
اگر از کارکنان شرکت یا سازمان خود خواستهاید تا نرمافزارهای غیرضروری و بازی روی رایانه خود نصب نکنند و کسی به این توصیه توجه نکرده و نسبت به نصب نرمافزارهای دلخواه خود اقدام میکنند، میتوانید با نظارت نامحسوس و گزارشهای دریافتی از network inventory از وجود این نرمافزارها مطلع شوید. در چنین شرایطی میتوانید براحتی نرمافزار یا بازی مورد نظر را حذف و به کارمندان نیز این نکته را گوشزد کنید که با وجود صدها و حتی هزاران رایانه در سازمان، نظارت همهجانبه شما روی تمام آنها انکارناپذیر است.
● موجودی، تغییرات، امنیت
این نرمافزار امکانات بیشماری را برای مدیریت تجهیزات سختافزاری و نرمافزارهای نصب شده روی رایانههای سازمان در اختیارتان قرار میدهد که برخی از آنها به اختصار عبارت است از:
ـ جستجوی خودکار رایانهها در شبکه و افزودن آنها به بانک اطلاعاتی نرمافزار
ـ مشاهده تجهیزات سختافزاری متعلق به هر رایانه از راه دور
ـ مشاهده جزئیات کامل نرمافزارهای نصب شده روی هر رایانه از راه دور
ـ نظارت بر تمام تغییرات سختافزاری و نرمافزاری روی رایانههای موجود در شبکه (روشی مناسب برای جلوگیری از نصب بازی یا نرمافزارهای مخرب روی رایانهها و تعویض قطعات سختافزاری)
ـ استخراج بانک اطلاعاتی در فرمتهای مختلفی همچون MS Access MS Excel ,CSV, MS SQL ,MySQL ،PostgreSQL
ـ اجرای دستورات و ایجاد گزارشهای مختلف در فرمتهای Ms Word Ms ,Excel ,HTML, text و...
ـ نمایش ممنوعیتهای نرمافزاری به رنگ قرمز
ـ ارسال اطلاعات به سرورهای اف.تی.پی
ـ ذخیره فهرستهای رایانههای دلخواه در یک فایل با پشتیبانی از قابلیت ایجاد گزارش هر یک از فهرستهای موجود در این فایلها
ـ فهرست کردن رایانههای از کار افتاده (بهعنوان مثال شما میتوانید فهرستی از رایانههایی را که به مدت دو هفته مورد بررسی یا سرشماری قرار نگرفتهاند در اختیار بگیرید)
ـ نمایش اطلاعات دقیق سختافزاری همچون حجم حافظه، مدل پردازشگر مرکزی، حافظههای فلش، هارددیسکها، کارتهای گرافیکی، درایوهای دیسک نوری، کارت صدا، چاپگر، ماوس، صفحهکلید و...
ـ ارائه گزارش از نرمافزارهای نصب شده همراه با جزئیاتی همچون نسخه نرمافزار، بهروزرسانیهای آن، باگهای اصلاح شده، گروههای کاربری، کاربران سیستمعامل، کاربر فعلی، سرویسها، نرمافزارهای درحال اجرا و...
چنانچه قصد داریم همین امروز اطلاعات سختافزاری و نرمافزاری رایانههای موجود در شرکت یا سازمانتان را بهصورت مکانیزه مدیریت کنید یا حتی میخواهید اطلاعات مربوط به رایانه شخصیتان را در منزل به ثبت برسانید، میتوانید با مراجعه به این لینک، نسخهای از این نرمافزار منحصربهفرد را دانلود کنید:
http://www.deksoftware.com/dni/ download.html
امیر عصاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست