دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
گوشهای پر سروصدا
![گوشهای پر سروصدا](/web/imgs/16/18/h1g661.jpeg)
با اینکه کسی در خانه نیست و هیچ صدایی نمیآید، اما زنگی درون گوشش حس میکند که دیگر توان تحملش را ندارد. صدایی آزاردهنده که صبح و شب هم نمیشناسد و همیشه بلند و شدید ادامه پیدا میکند؛ گاهی صدای زنگ است، گاهی همهمه یا سوت. اما چندان تفاوتی هم ندارد، چون به هر شکلی باشد آزاردهنده است. به این سر و صداها یا شنیدن صدای زنگ در گوش، وزوز گوش میگویند. البته این مشکل چنان شایع است که از هر پنج نفر یکی را درگیر میکند، ولی باید بدانید وزوز گوش خودش به تنهایی بیماری نیست و میتواند نشانهای از یک بیماری زمینهای مانند کمشنوایی یا آسیب وارد شدن به گوش باشد.
هرچند که این حالت بسیار آزاردهنده است، اما معمولا مشکلی جدی نیست. همچنین با اینکه با افزایش سن شدت این صداها بیشتر میشود، ولی اغلب با درمانهای مناسب بهبود مییابد؛ گاهی درمان بیماری زمینهای که سبب ایجاد این حالت شده است، در رفع وزوز موثر است. گاهی نیز درمانهای دیگری وجود دارد که صدای وزوز را کاهش میدهد یا مخفی میکند تا فرد کمتر متوجه آن شود.
نشانههای وزوز گوش
وزوز گوش معمولا با شنیده شدن صداهایی آزاردهنده که واقعا در محیط خارجی وجود ندارد، نمایان میشود. البته نوع صداهایی که شنیده میشود متفاوت است و گاهی ممکن است صدای زنگی در گوش احساس شود، گاهی وزوز، همهمه، صدای تیکتیک، سوت یا صدایی مانند وزش باد.
شدت این صدا نیز متفاوت است و میتواند بسیار ضعیف یا بسیار پر سر و صدا باشد. در حقیقت گاهی این صداها تا حدی بلند است که با زندگی روزانه و تمرکز فرد تداخل پیدا میکند و باعث میشود صداهای واقعی که در محیط بیرون وجود دارد، براحتی شنیده نشود.
یکی از انواع وزوز گوش، موردی است که فقط خود فرد صدای مزاحم را میشنود. البته این نوع شایعترین حالت است که میتواند به علت بروز مشکل در گوش خارجی، میانی یا داخلی ایجاد شود. اما در نوع دیگر، پزشک هنگام انجام معاینات متوجه این مشکل میشود و صدا را میشنود. این نوع نادر از وزوز گوش در اثر اختلالات عروقی، وضعیت استخوانی گوش یا انقباضات عضلانی بروز میکند.
در هر صورت چنانچه وزوز گوش باعث آزار و اذیت شماست، مراجعه به پزشک را فراموش نکنید.
چرا گوش وزوز میکند؟
بعضی از بیماریها و مشکلات سلامتی میتواند سبب ایجاد یا بدتر شدن وزوز گوش شود. البته در بسیاری از موارد هم علت اصلی بروز چنین حالتی هیچ وقت مشخص نمیشود. در هر صورت یکی از علل شایع وزوز گوش، آسیبدیدن سلولهای گوش داخلی است. اما در مورد اغلب افراد، وزوز گوش به دلیل افزایش سن، قرار گرفتن در معرض صداهای بلند برای مدتی طولانی، تجمع جرم در گوش و مشکلات استخوانی گوش ایجاد میشود.هر فردی ممکن است در طول زندگی با وزوز گوش روبهرو شود، ولی در شرایطی که بدون استفاده از محافظهای گوش در معرض صداهای بلند قرار گیرد، احتمال بروز این حالت نیز افزایش مییابد. همچنین افراد بالای ۶۵ سال یا کسانی که سابقه اختلالات شنوایی مربوط به افزایش سن دارند بیشتر با چنین شرایطی روبهرو هستند.
وزوز گوش چه عوارضی دارد؟
زندگی کردن با وزوز گوش، به طور حتم کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. البته افراد مختلف، واکنشهای متفاوتی نسبت به این وضعیت نشان میدهند، ولی خستگی، استرس، اختلالات خواب، عدم تمرکز، مشکلات حافظه، افسردگی، اضطراب و تحریکپذیری ازجمله مشکلاتی است که اغلب افراد در چنین شرایطی تجربه خواهند کرد. همچنین با اینکه درمان این عوارض در بهبود وزوز گوش بیتاثیر است، اما باعث میشود فرد حس بهتری داشته باشد. در ضمن به خاطر داشته باشیم وزوز گوش اغلب به طور کامل درمان نمیشود، ولی برخی افراد کمکم به آن عادت میکنند و در نتیجه کمتر اذیت میشوند. پس بهتر است با شیوههایی به کاهش این صداها یا مخفی شدنشان کمک کنیم؛ مثلا میتوان با اجتناب از عوامل محرک مانند صداهای بلند به بهبود شرایط کمک کرد یا با شنیدن موسیقی ملایمی با صدای کم و کاهش استرس، وضعیت را بهبود بخشید.
Mayoclinic
مترجم: نیلوفر اسعدیبیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست