دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
G Flex, گوشی تاشو ال جی
با وجود انواع گوشیهای بسیار خوب و کارآمد که البته همه شبیه یکدیگر هستند، دیدن یک گوشی واقعا انقلابی بسیار هیجانانگیز به نظر میرسد. الجی که در سالهای اخیر بسیار تلاش کرده است تا خود را به صدر رقابت گوشیهای هوشمند برساند، این بار با معرفی و عرضه G Flex همه نگاهها را به سمت خود جذب کرده است. این گوشی هوشمند، صفحهنمایش و باتری قابل انعطاف دارد و قاب پشت آن کاملا منحصربهفرد است.
الجی G Flex، از بالا به پایین بدنه خمیده دارد و این را از نام آن نیز میتوان تشخیص داد. البته تصور نکنید که میتوانید همچون لاستیک آن را خم یا تا کنید اما انعطاف خوبی دارد و با خم کردن گوشی هیچ اشکالی در نمایشگر، شیشه صفحه نمایش یا خود بدنه ایجاد نمیشود. حتی باتری و مادربورد آن نیز خم میشوند. این مساله برای کاربران حتما بسیار هیجان خواهد داشت. با این گوشی میتوانید به دوستان خود فخرفروشی کنید و قابلیت انعطاف آن را به رخ همه بکشید.
الجی برای تولید این هوشمند زیبا و انقلابی، صفحهنمایش پلاستیکی OLED به نام POLED طراحی کرده است. انقلاب دیگر این کمپانی کرهای، باتری لیتیوم پلیمر گوشی است که آن هم قابلیت انعطاف دارد. علیرغم شکل عجیب و ضخامت ۸.۷ میلیمتری، باتری این دستگاه از نوع ۳۵۰۰ میلی آمپرساعتی است.
صفحه نمایش این گوشی ۶ اینچ است و به طور معمولی نیز خمیدگی دارد. رزولوشن این نمایشگر ۷۲۰p است و ۲۴۵ پیکسل در هر اینچ تراکم تصویر دارد. شاید بتوان تقصیر این کیفیت پایین را گردن فناوری جدید نمایشگر پلاستیکی آن انداخت.
البته صفحه نمایش و باتری خمیده را در دیگر فناوریهای پوشیدنی همچون ساعتهای هوشمند دیده بودیم اما در موبایل، نه به این صورت. جذابیت دیگر این بدنه این است که اگر خراشیده بشود، خودش را ترمیم میکند. این دیگر واقعا عجیب و جالب است. این فناوری دوستداشتنی به کابوس خش برداشتن قاب پشت گوشیها پایان داده است و دیگر پس از مدتها استفاده شاهد از ریخت افتادن گوشی نخواهیم بود.
از نظر مشخصات باید بگوییم گوشی هوشمند G Flex، نسخه فبلتی الجی G۲ است که پردازنده اسنپدراگون ۸۰۰، دوربین ۱۳ مگاپیکسل، رابط کاربری اوپتیموس و قابلیت بهروز شده انجام چند کار همزمان دارد. فبلتهایی همچون Optimus G Pro یا الجی Vu ۳ کمی کوچک و قدیمی شده بودند و لازم بود که دیگر الجی آستین بالا بزند و یک فبلت بهروز، زیبا و کارآمد روانه بازار کند.
الجی G Flex، بیشتر از اینکه خودش در بازار جهانی دوام داشته باشد، نامش باقی خواهد ماند. یعنی در سالهای آینده وقتی فناوری موبایلهای خمیده با باتریهای قابل انعطاف و بدنهای که خودشان را ترمیم میکنند، زیاد شد همه به یاد Flex که در سال ۲۰۱۳ میلادی عرضه شده بود خواهند افتاد.
داخل جعبه G Flex الجی
داخل جعبه الجی G Flex همان لوازمی را پیدا خواهید کرد که در جعبه الجی G۲ بود: یک شارژر کامپکت، یک کابل یواسبی و هدست یکپارچه. هدست این موبایل، دو گوشی، کابل ساده و سه کلید کنترلی دارد.
نگاه ۳۶۰ درجه به الجی G Flex
این گوشی هوشمند، ۱۶۰.۵?۸.۶?۸.۷ میلیمتر اندازه دارد که برای یک فبلت ۶ اینچی بسیار خوب به نظر میرسد. وزن آن نیز ۱۷۷ گرم است که در مقایسه با همردیفهای خود سبک است.
طراحی و کیفیت ساخت
طراحی گوشی هوشمند G Flex بسیار مشابه طراحی الجی G۲ با کمی خمیدگی است. البته این گوشی بزرگتر از G۲ است اما خمیدگی بدنه باعث شده است تا راحت در دست بنشیند. این گوشی در جیبهای بزرگ جا میشود و حتی میتوانید به راحتی با آن بنشینید زیرا انعطافپذیر است و مشکلی پیش نمیآید.
در اطراف صفحه نمایش، حاشیه بسیار باریکی تعبیه شده است و در بالای آن فقط یک سوکت هدفون و لوگوی الجی را میتوان مشاهده کرد. الجی بنا بر سیاستهای خود، از کلیدهای مجازی بازگشت، خانه و منو استفاده کرده است.
در بالای صفحهنمایش، دوربین دوم ۲.۱ مگاپیکسل با قابلیت فیلمبرداری با کیفیت ۱۰۸۰p وجود دارد که برای تماسها و چتهای تصویری است. در کنار آن، حسگرهای مجاورت و نوری نیز وجود دارند.
در پشت گوشی، کلیدهای کنترل صدا و پاور در زیر لنز دوربین قرار دارند. پوشش بدنه قاب پشت موبایل، همان طور که قبلا نیز اشاره کردیم از موادی است که میتواند هر نوع خراشیدگی روی خود را ترمیم کند. به این مفهوم که دیگر به خرید قاب محافظ نیازی ندارید. قاب پشت G Flex از نظر براق بودن به نمونه کوچکتر خود یعنی الجی G۲ شباهتی ندارد.
کلید پاور با لامپهای LED آبیرنگ پوشیده شدهاند که همچون لامپ RGB موجود در بالای صفحه نمایش، رویدادهای گوشی را هشدار میدهد.
در اطراف کلیدهای کنترل صدا، پاور و دوربین خط باریکی از مربعهای کوچک وجود دارد که یکی از آنها الایدی و بقیه اینفرارد هستند. این مکانها برای قرار دادن حسگرهای اینفرارد بسیار نامعمول به نظر میرسند اما بسیار بهتر از این است که در بالای نمایشگر قرار داده شوند.
دوربینی که در عقب قرار دارد، ۱۳ مگاپیکسل با لنز f/۲.۴ است و توانایی ضبط ویدئو با کیفیت ۱۰۸۰p و سرعت ۶۰ فریم در ثانیه را دارد. برخلاف دوربین الجی G۲، این گوشی لرزشگیر نوری ندارد. از دیگر کمبودهای آن باید به بلندگو اشاره کرد.
در زیر این فبلت، پورت میکرویواسبی ۲.۰ با قابلیت SlimPort وجود دارد. به این مفهوم که میتوان از آن به عنوان خروجی تلویزیون و هاست یواسبی با آداپتور مناسب استفاده کرد. سوکت صوتی در پایین گوشی است. میکروفون نیز در آنجا قرار دارد. البته باید بدانید میکروفون دومی نیز در بالا و کنار گوشی تعبیه شده است.
سمت چپ و راست این فبلت هیچ نوع کلید یا پورتی ندارد. الجی همه کنترلها را به پشت گوشی برده است. فقط پورت میکرویواسبی را میتوانید در سمت چپ پیدا کنید. برای استفاده از آن نیز باید از سوزن خروج استفاده کنید تا باز شود.
در زیر قاب پشت، یک باتری انعطافپذیر گذاشته شده است که از نوع Li-Po است و ۳۵۰۰ میلیآمپر ساعت ظرفیت دارد. البته این باتری قابل جابهجایی یا تعویض نیست.
همان طور که از نام گوشی پیدا است، G Flex واقعا قابل انعطاف است. میتوانید این گوشی را پشتورو روی سطح صاف قرار دهید و آن را به پایین فشار دهید تا صاف شود. این کار به نمایشگر، قاب یا باتری هیچ آسیبی نمیرساند. این کار هم فقط برای سرگرمی و غافلگیر کردن دوستان جذابیت دارد.
البته، خمیدگی بدنه بسیار ارگونومیک است و انگشتان کاربر به جای فشار کلیدهای صاف در یک ردیف، از کلیدهای خمیده استفاده میکنند. به راحتی نیز در جیب کت یا شلوار قرار میگیرد. خمیده بودن گوشی مزیت دیگری نیز دارد و آن اینکه، صفحه نمایش را از قرار گرفتن روی سطح صاف محافظت میکند و شیشه آن هیچ خراشی بر نمیدارد.
صفحهنمایش
نمایشگر الجی G Flex، نوع جدیدی از OLED است که از پلاستیک ساخته شده است. در OLEDهای معمولی دیودهای نوری در یک صفحه صاف شیشهای قرار گرفته بوند اما الجی با استفاده از پلاستیک به جای شیشه، باعث شده است تا نمایشگر جدیدترین گوشی هوشمندش قابلیت انعطاف داشته باشد.
این صفحهنمایش، ۶ اینچ اندازه دارد اما رزولوشن آن به اندازه بزرگیاش خوب نیست. وضوح این صفحه پلاستیکی فقط ۷۲۰p است و فقط ۲۴۵ پیکسل در هر اینچ تراکم دارد. البته، ماتریکس کامل RGB به جای PenTile دارد که بسیار کمککننده است.
البته باید اعتراف کنیم رابطکاربری و عکسهای نمایشگر نویز دارند. صفحه نمایش در انعکاس نورهای خود کمی مشکل دارد که باعث میشود تصاویر کمی نویزدار دیده شوند. البته تراکم تصویر نسبتا خوب آن باعث شده است تا این ایراد تا حد بسیاری پوشیده شود و خیلی آزار دهنده نباشد. اما وقتی این ایراد را ببینید، دیگر آن را همه جا خواهید دید و نظرتان به آن جلب خواهد شد.
کیفیت عکسها در رابط کاربری G Flex را میتوان به کیفیت N۸ نوکیا تشبیه کرد.
عمر باتری
الجی G Flex، باتری ۳۵۰۰ میلیآمپر ساعتی دارد و با اینکه ضخامت آن ۸.۷ اینچ است، اما به راحتی خم میشود و مشکلی هم در کارکرد آن به وجود نمیآید. میزان شارژدهی این باتری ۹۷ ساعت است و میتوانید با یک بار شارژ، دو تا سه روز استفاده معمولی از آن داشته باشید.
اگر به طور دایم از اینترنت استفاده کنید، عمر باتری به ۹.۵ساعت کاهش پیدا میکند.
بنچمارک
گوشی هوشمند و انقلابی الجی G Flex، تراشه اسنپدراگون ۸۰۰ در خود دارد. پردازنده آن چهارهسته Krait ۴۰۰ دارد که با سرعت ۲.۲۷ گیگاهرتز کار میکنند. پردازنده گرافیکی گوشی نیز از نوع Adreno ۳۳۰ است و دو گیگابایت رم دارد.
با تست تکهستهای G Flex متوجه میشویم که این گوشی مشابه برادر بزرگتر خود یعنی G۲ و البته شبیه فبلت گلکسی نوت ۳ سامسونگ است.
Linpack نیز هر چهار هسته Krait ۴۰۰ دستگاه را تست کرده و G Flex بار دیگر سربلند از آزمایش بیرون آمده است. GeekBench ۳ نیز کارکرد و قدرت پردازنده و حافظه گوشی را برابر با G۲ اعلام کرده است. البته آن را در ردیف پایینتر از پرچمداران سونی و سامسونگ طبقهبندی کرده است.
AnTuTu نیز عملکرد کلی گوشی را مورد بررسی قرار داده است و نتیجه آن، قرار گرفتن الجی G Flex در صدر جدول است. این فبلت در این زمینه در ردیف بالاتر از گلکسی نوت ۳ سامسونگ و G۲ خود الجی قرار گرفته است.
پردازنده گرافیکی Adreno ۳۳۰ این گوشی نیز مورد بررسی و مقایسه با دیگر فبلتها قرار گرفته است. به دلیل داشتن کیفیت ۷۲۰p، بسیار بهتر از دیگر گوشیها با اسنپدراگون ۸۰۰ و کیفین نمایشگر ۱۰۸۰p کار میکند.
الجی G Flex نیز همچون دیگر اعضای گروه S۸۰۰ عملکرد سریع دارد. به لطف پایین بودن رزولوشن صفحه نمایش، این گوشی سریعتر از دیگر همردیفهای خود است.
دوربین ۱۳ مگاپیکسل
دوربین اصلی گوشی هوشمند الجی G Flex، حسگر ۱۳ مگاپیکسل و رزولوشن بسیار بالای ۴۱۶۰?۳۱۲۰ پیکسل دارد. این دوربین قابلیت فیلمبرداری با کیفیت ۱۰۸۰p و سرعت ۶۰ فریم در ثانیه را دارد. همچنین، دوربین دیگری نیز در جلوی گوشی قرار دارد که حسگر آن ۲.۱ مگاپیکسل است و با کیفیت ۱۰۸۰p تصویربرداری میکند.
رابط کاربری دوربین همچون رابط الجی G۲ است. نواری در سمت راست نمایشگر وجود دارد که گزینههای سوئیچ بین حالت عکاسی و فیلمبرداری، شاتر مجازی دوربین و شورتکات گالری عکسها را در اختیار کاربر قرار میدهد. نوار دیگری نیز در سمت چپ قرار دارد که چهار کلید میانبر دارد.
میانبر اول برای خاموش، روشن یا حالت اتوماتیک فلاش دوربین است. کلید دوم برای سوئیچ بین دوربین جلو و عقل دوربین است. کلید سوم برای دسترسی به حالتهای مختلف عکاسی دوربین تعبیه شده است و آخرین گزینه نیز، منوی تنظیمات دوربین است.
کاربر میتواند بین ۱۲ حالت مختلف عکاسی همچون نرمال، Shot and Clear (پاک کردن گزینههای اضافه عکس)، HDR، پانوراما، VR پانوراما، Beauty shot، عکاسی دوگانه، عکاسی در شب، ورزشی، Time Catch و حالت اتوماتیک یکی را به دلخواه انتخاب کند.
کیفیت عکسهای دوربین ۱۳ مگاپیکسل G Flex خوب هستند و میتوان همه جزئیات تصویر را به خوبی در آن دید.
فیلمبرداری
الجی G Flex، همانطور که اشاره کردیم قابلیت فیلمبرداری با کیفیت ۱۰۸۰p با دو سرعت ۳۰ و ۶۰ فریم در ثانیه دارد. ویدئوها در فرمت MP۴ ضبط و ذخیره میشوند. کیفیت صدای تصاویر نیز ۹۶ کیلوبایت در ثانیه است و نرخ سمپلینگ صدا نیز ۴۸ کیلوهرتز است.
در حالت فیلمبرداری دوربین گزینههای جالبی وجود دارد که از جمله میتوان به حالتهای نرمال، ضبط دوگانه، افکت زنده و ردیابی زوم اشاره کرد. الجی G Flex میتواند با کیفیت ۷۲۰p و سرعت ۳۰ فریم در ثانیه نیز با هر دو دوربین خود فیلمبرداری کند که به آن فیلمبرداری دوگانه میگویند. این تصاویر همچون زمانی که تماس تصویری دریافت میکنید یک صورت پنجره کوچکی در پایین صفحه نمایش داده میشود. با کلیک روی پنجره کوچک، میتوانید صفحه آن دوربین را بزرگ کنید.
کیفیت فیلمبرداری
الجی G Flex با کیفیت عالی فیلم میگیرد و همه جزئیات تصویر به خوبی نمایش داده میشوند. دوربین آن را میتوان با گلکسی اس ۴ سامسونگ مقایسه کرد که حتی در محیطهای کمنور نیز با کمترین نویز ممکن تصاویر را ضبط میکند.
کلام آخر
صرفنظر از طراحی انقلابی و متفاوتی که الجی G Flex دارد، این فبلت کارکرد و قابلیتهای بسیار خوبی نیز دارد که دوستداران گوشیهای بزرگ را به سمت خود جذب میکند. البته نباید از این مساله غافل شد که طراحی و فرم باتری این گوشی واقعا منحصربهفرد است و هیچ گوشی دیگری را یارای مقابله با آن نیست.
الجی، از رقبای خود همچون سامسونگ پیشی گرفته است و G Flex را با مشخصات عالی روانه بازار کرده است. این در حالی است که سامسونگ پیش از او، Galaxy Round را معرفی کرده بود. این دو شرکت کرهای در رقابت با یکدیگر دو گوشی منعطف و خمیده ارایه کردهاند تا پیشگام این صنعت باشند اما این مشکل نیز وجود دارد که هر کدام به دیگری بگوید: ?هی رفیق! خمیدگی تو درست نیست? و به یکدیگر طعنه بزنند. احتمالا همان طور که میدانید، خمیدگی گوشی سامسونگ از چپ به راست و خمیدگی گوشی الجی از بالا به پایین است. گوشی الجی برای تماشای فیلم و گوشی سامسونگ برای استفاده راحت از رابطکاربری مناسب هستند.
باید یادآوری کنیم، گوشی هوشمند الجی G Flex، قابلیت ارتقا حافظه و لرزشگیر نوری برای دوربین ندارد. رزولوشن تصویر صفحه نمایش آن نیز پایین است. نمایشگر ۶ اینچ با وضوح ۷۲۰p به هیچ عنوان راضی کننده و قابلقبول نیست. خمیدگی گوشی نیز در واکنشپذیری گوشی و رابطکاربری تاثیری نداشته و تفاوتی ایجاد نکرده است.
اما جذابیتهایی همچون صفحه نمایش و باتری قابل انعطاف و بدنهای که خودش هر نوع خراشیدگی را از بین میبرد و ترمیم میکند، الجی G Flex را در ردیف یکی از گوشیهای خواستنی دنیا قرار داده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست