دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

اما و اگر های سفر به خارج


اما و اگر های سفر به خارج

سفر به خارج از مرزهای کشوری که در آن زندگی می کنیم, حساسیت های خاص به خود را دارد ناآشنایی با قوانین, هنجارها و فرهنگ متفاوت مردمان دیگر کشورها سبب می شود, بسیاری هنگام سفرهای خارجی دچار اضطراب و تشویش خاطر شوند

سفر به خارج از مرزهای کشوری که در آن زندگی می‌کنیم، حساسیت‌های خاص به خود را دارد. ناآشنایی با قوانین، هنجارها و فرهنگ متفاوت مردمان دیگر کشورها سبب می‌شود، بسیاری هنگام سفرهای خارجی دچار اضطراب و تشویش خاطر شوند.

اغلب افراد در مواجهه با چنین موقعیتی ترجیح می دهند، تمامی کارهای خود را به آژانس های مسافرتی واگذار کرده و به واسطه آنها سفر کنند. این راهکار مناسبی است که گاه امکان بهره بردن از راهنمای فارسی زبان را نیز ایجاد می کند، اما از آنجا که تمامی سفرها محدود به سفرهای تفریحی نیستند و گاه دلایلی چون آموزش، سلامتی، بازرگانی و کار هدف از سفر هستند، بهتر است پیش از این سفرها با چگونگی پروسه آن آشنا شده و کمتر نگرانی به خود راه داد.

اخذ ویزا (روادید): پیش از اقدام برای اخذ روادید بهتر است درباره کشور مقصد خود اطلاعات لازم را کسب کنید تا فرآیند اخذ روادید در کوتاه ترین زمان ممکن و با بروز کمترین مشکلات صورت پذیرد. معمولا برای دریافت روادید باید هزینه هایی پرداخت شود که این هزینه ها با توجه به نوع روادید، ملیت مسافر، تعداد دفعات ورود و خروج و مدت زمان اقامت متفاوت خواهند بود. مهم ترین نکته درخصوص روادید تاریخ خروج درج شده روی گذرنامه است که فرد را مکلف می کند تحت هر شرایطی در زمان مشخص شده نسبت به خروج از کشور مقصد اقدام کند.

آشنایی با مسائل قانونی و ایمنی: پیش از سفر بهتر است کمی درخصوص مقصد مورد نظر خویش اطلاعات کسب کنید و از قوانین آن کشور خاصه درخصوص اتباع بیگانه آگاهی یابید. در بسیاری از کشورها قوانینی وجود دارد که ممکن است برای دیگر فرهنگ ها ناآشنا، عجیب و حتی یک عادت رایج باشد. پس بهتر است درباره اصول و قوانین رایج مقصدتان کمی مطالعه کنید و در صورت لزوم از آنها فهرست برداری کنید. نوع پوشش و لباس از مهم ترین نکاتی است که باید مدنظر قرار گیرد. آگاهی از کیفیت سیستم حمل و نقل عمومی و میزان امنیت آن از دیگر موارد مهم است. شناسایی محله های ناایمن، آگاهی از وضع امنیت در ساعات پایانی روز و دسترسی به شماره های تماس اضطراری، از دیگر اطلاعات مورد نیاز گردشگران انفرادی است.

مراقبت از مدارک شناسایی: گذرنامه ها به دلیل ارزش بین المللی که دارند، مهم ترین مدرک شناسایی هر فرد محسوب می شوند و در صورت مفقود شدن طی مراحلی خاص دوباره صادر می گردند. بر این اساس بهتر است زمانی که در داخل کشور هستید، از گذرنامه خود به عنوان مدرک شناسایی استفاده نکنید و جز در موارد ضروری، آن را به همراه خود حمل نکنید. در طول سفر بهتر است برای حفظ گذرنامه خود از کیف های گردنی بهره برید و در مراکز اقامتی نامطمئن از گذاشتن گذرنامه خود در اتاق خودداری کنید. در هنگام مراجعه به آژانس های مسافرتی دقت کنید تا مدارک خود را به افراد مطمئن تحویل دهید و از ارائه گذرنامه خود به شرکت های ناشناسی که اقدام به گرفتن ویزا می کنند، خودداری کنید. از تمامی صفحات گذرنامه و ویزا دو سری فتوکپی تهیه کرده و یک سری را در منزل گذاشته و یک سری را همراه خود ببرید تا در صورت سرقت یا مفقود شدن گذرنامه از آن استفاده کنید.

چگونگی انتخاب محل اقامت: در عصر تکنولوژی و ارتباطات بیشتر کسب و کارها بویژه مشاغل خدماتی دارای وب سایت هستند. با یک جستجوی ساده در موتورهای جستجو می توان براحتی به شبکه گسترده ای از هتل ها در سراسر جهان دست یافت. علاوه بر این که هر هتل دارای وب سایت مخصوص به خود است که می توان به واسطه آن با امکانات و شرایط هتل آشنا شد؛ بسیاری از وب سایت ها نیز با ارائه مشخصات کاملی از انواع هتل ها در درجه بندی و قیمت های متنوع، اقدام به رزرو اینترنتی می کنند. با استفاده از این سایت های خدمات دهنده می توانید از تخفیف های مختلف دوره ای و فصلی باخبر شده و حتی تاریخ سفر خود را متناسب با این تخفیف ها تعیین کنید.

هستی یزدان پناه