دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

روش مطالعه ی سازمان های فرهنگ ساز مطالعه ی موردی سازمان های جمهوری اسلامی ایران


روش مطالعه ی سازمان های فرهنگ ساز مطالعه ی موردی سازمان های جمهوری اسلامی ایران

سازمان های فرهنگ ساز موجودیت های فرهنگی هستند که قادرند بر محتوای فرهنگ در جامعه تأثیر بگذارند و فرهنگ حاکم بر جامعه را حفظ و تقویت, یا آن که در آن تغییر و تحول ایجاد کنند

سازمان های فرهنگ ساز موجودیت های فرهنگی هستند که قادرند بر محتوای فرهنگ در جامعه تأثیر بگذارند و فرهنگ حاکم بر جامعه را حفظ و تقویت، یا آن که در آن تغییر و تحول ایجاد کنند. بدون تردید همان گونه که سازمان ها از فرهنگ اجتماع و محیط خود اثر می پذیرند، فرهنگ حاکم بر سازمان ها نیز بر افراد جامعه اثر می گذارد. سازمان ها، باورها، ارزش ها و هنجارهای خود را به اجتماع منتقل می کنند. این تعامل دوطرفه میان موجودیت های فرهنگی به نام سازمان ها و عناصر و محتوای فرهنگ اجتماعی، مفهوم تازه ای به عنوان سازمان های فرهنگ ساز را به ذهن متبادر می سازد. هدف تحقیق تبیین شاخص ها و روش شناسایی این سازمان ها است.

الگویی که بر اساس آن سازمان ها دسته بندی، و سپس به عنوان سازمان فرهنگ ساز شناسایی می شوند الگوی سه بعدی است که دارای ماهیت، انتشار و نفوذ می باشد.روش انجام کار به این صورت است که برای تعیین ضریب نفوذ هر یک از سازمان ها در فرهنگ سازی، از روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی که مبتنی بر کمی سازی نظرهای کیفی خبرگان است استفاده می شود.نتایج به دست آمده حاکی از آن است که سازمان صدا و سیما دارای بیشترین تأثیر در فرهنگ سازی است و پس از آن حوزه ی علمیه و سپس نیروی انتظامی در مراتب بعدی قرار دارند.

عنوان فایل
روش مطالعه ی سازمان های فرهنگ ساز مطالعه ی موردی سازمان های جمهوری اسلامی ایران application/pdf
sazmanhaie farhang saz.pdf
257 KB
دانلود

مجتبی اسکندری