سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
دستهای من گواه اند
بسیاری از جوانان كه به دلایل گوناگون و بیشتر از سر اضطرار به ورطه جرم ورزی سقوط می كنند، از اینكه مجرم معرفی شوند شرم دارند و راه بازگشت را می جویند.
آیا شما هم به این نكته مهم دقت كرده اید؛ صفحه حوادث روزنامه ها را می گویم و عكس متهمان را، بیشتر آنها جوان هایی هستند كه مقابل دوربین عكاسی، با دست چهره شان را می پوشانند و یا سر به زیر می افكنند تا شناخته نشوند. مجرمان حرفه ای این رفتار را ندارند. به دوربین عكاسی زل می زنند و از رفتار خود شرمگین نیستند. حتی در نمونه های خارجی هم دیدیم، پدرخوانده یعنی سردسته شبكه های مافیایی در ایتالیا پس از سالها جنگ و گریز با پلیس، وقتی دستگیر شد مقابل دوربین های عكاسی و فیلمبرداری، با چهره ای متبسم ظاهر شد! این همان نوع حرفه ای اش است. اما بسیاری از جوانان ما كه به دلایل مختلف و بیشتر از سر اضطرار به ورطه جرم ورزی سقوط می كنند، از اینكه به عنوان مجرم معرفی شوند، شرم دارند، چون هنوز راه بازگشت را می جویند. آیا به این واقعیت تلخ توجه كرده ایم؟ وقتی در روزنامه های روز شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه از قول آیت ا.... هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضاییه خواندم كه باید علت افزایش جرایم اجتماعی و ناامنی ها كشف شود، دیدم، نكته ای كه توجه مرا جلب كرده، مورد توجه یك مقام بلندپایه كشور آن هم در مسند قضا قرار گرفته است. این گشایش بابی است كه قدری به ریشه ها بپردازیم و علت روی آوری جوانان به انواع جرایم را عمیقا بررسی نماییم. در اواخر سال ۱۳۶۰ وقتی آخرین شیرازه برنامه های تنظیم خانواده گسسته شد و در آستانه رشد تصاعدی جمعیت ایران، یكی از كارشناسان به درستی هشدار داده بود كه جمعیت آینده به مثابه باران شدید است و سیل آسا،اگر به درستی مورد بهره برداری واقع شود، نعمت است و اگر مورد غفلت قرار بگیرد، سیلی ویرانگر خواهد شد. ما در مقطعی از تاریخ كشور در دهه های اخیر شاهد تجلی روح فداكاری و جان فشانی جوانان این مرزوبوم در جبهه های نبرد علیه دشمن بعثی بودیم و در مقاطعی نیز، متاسفانه سیاست ها و برنامه های نادرست اقتصادی و اجتماعی، منجر به شكاف عظیم طبقاتی، گسترش فقر و بیكاری و سپس رشد انواع بزهكاری ها و ارتكاب جرایم توسط جوانان گردید. جوان به طور طبیعی، نیازهایی دارد و هنگامی كه به علت فقر و تنگدستی خانواده اش یا بیكاری به هر دلیل موفق به كسب آنها نمی شود، لاجرم به راههای خلاف روی می آورد، بخصوص وقتی می بیند، شماری از همسالان او برخوردار از یك زندگی مرفه و امكانات مثال زدنی شده اند!
جامعه شناسان، بیكاری و فقر را مادر بسیاری از جرایم و بزهكاری ها می دانند. برای یافتن علت افزایش جرایم اجتماعی و ناامنی ها، باید به سراغ این عوامل كلیدی رفت. آمار بیكاران از هر قشر را استخراج كرد و علت بیكاری را كاوید و با همكاری كارشناسان دلسوز و با اجرای برنامه های دقیق و موثر، زمینه كار پایدار و مولد را برای نسل جوان كشور فراهم نمود.
این یك واقعیت هشداردهنده است كه ۹۰ درصد جوانانی كه در تله خلاف و بزهكاری و جرایم گوناگون می افتند، برخلاف تمایلشان و از سر اضطرار در این دام ها گرفتار می شوند. از این منظر نیز مسئله قابل تامل و تعمق است.
ابوطالب جلیلی كومه سرا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست