پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
دیدگاه های اصولگرایان مستقل
اصولگرایی ولایت مداری است. اصولگرایان برای پیشبرد منویات خویش از حوزه «ولی امر» هزینه نمی کنند و به شدت پاسدار دین و اخلاق هستند تا در دام سیاست های غیرولایی توجیه گر ابزار به وسیله اهداف نشود. اصولگرایان، اصولگرایی را دارای اصالت می دانند و مومنان به اصولگرایی را اصولگرا می نامند.
مومنانی که به اصول یقین دارند، به آنها اقرار می کنند و به ارکان آن عامل هستند و بدیهی است که اصولگرایی لزوماً در اصولگرایان اصطلاحی مجتمع نمی شود. چه بسا شهره به اصولگرایانی که از اصولگرایی فاصله گرفته اند و چه بسا غیرمشهور به اصولگرایانی که از مشرب اصولگرایی سیراب می شوند.
الفاظ در این معرکه همچون مفاهیم «چپ» و «راست» مایه ابهام و زحمت هستند و بنابراین ما بر آن هستیم که پوسته را شکافته و در هسته اصولگرایی از اصالت و رسالت انقلاب اسلامی پاسداری کنیم. با عنایت به آنچه مورد اشاره قرار گرفت، برخی از محورهای حاکم بر رفتار اصولگرایان و همچنین اصولگرایی مورد نظر ما عبارتند از:
۱) اصولگرایان به دینداری روشن بینانه و التزام عملی به آن و به پرهیز از سطحی نگری و خرافه گرایی و سست اندیشی به نحوی که در هیچ بخشی برافروزنده آتش تعصب های فرقه ای نباشد متعهد و به رشد فضیلت های اخلاقی قائل و بر آن هستند که برای تعمیق آن نباید لحظه ای را از دست داد. نظام های آموزشی و فرهنگی کشور جزء اولین رسالت مداران در تحقق این امور هستند.
۲) اصولگرایان به رشد اقتصادی مستمر و پایدار که فاصله ها را کم و فرصت ها را برای مردم برابر کند و متجاوزان به ثروت ملی را مهار و عدالت را در بدنه و ارکان نظام اقتصادی رواج دهد ملتزم هستند و در این راه به قاطعیت مستظهر به شناخت و آگاهی، ساده زیستی و ارتباطات مردمی از یک طرف و بهره مندی از خودسازی و تهذیب از سوی دیگر باور دارند.
اصولگرایی با فقر سر سازگاری ندارد و در این ارتباط به ارتقای سطح زندگی طبقات محروم برای یافتن امکان فعالیت در فضای اقتصادی کشور می اندیشد. اصولگرایان از رشد اقتصادی غیرمعطوف به توزیع مناسب ثروت و درآمد ابراز بیزاری می کنند و در عین حال که عدالت را صرفاً در حوزه اقتصاد جست وجو نمی کنند قیام به آن را در رسالت دینی و مسوولیت های همیشگی خود می دانند. در اصولگرایی رابطه دوسویه ثروت با قدرت منقطع است.
۳) اصولگرایان تکامل استقلال سیاسی کشور و تعمیق و ترویج مردم سالاری دینی را دوشادوش استقلال اقتصادی و فرهنگی آن جست وجو می کنند و در این ارتباط در همه عرصه ها به پیگیری جهادی عملی و علمی قائل هستند که آنها را نه تنها به مرزهای علوم بشری نزدیک که در پیشبرد و تعالی آن مساعدت کند.
این نهضت تولید علم که محور استقلال مبتنی بر آموز ه های ملی و دینی ما است با تقویت خودباوری و اعتماد به نفس ملی و همراه با تعمیق هویت دینی و ملی و اقتباس نکردن از الگوهای توسعه غیرمعطوف به ارزش های ملی و دینی حاصل می شود.
۴) اصولگرایان به تامین آزادی و آزاداندیشی باور دارند و معتقدند بدون آنها رشد اجتماعی، علمی و فکری و فلسفی امکان ناپذیر است و بر همین مبنا نیز بر تامین و تثبیت و صیانت از آزادی توام فرد و جامعه دفاع و بر ضرورت نگرش جامع به حقوق شهروندی و عدالت تاکید می کنند. ما نقد را گرامی می داریم و نقد و حتی تخطئه را از الطاف خفیه الهی می دانیم و رونق آن را رونق مجاری پیشرفت کشور می شناسیم و در عین حال از تمامی عیب جویی های مستظهر به انگیزه های سیاسی ابراز تاسف می کنیم.
ما در نقد سره را از ناسره بازمی شناسیم و بنابراین ضمن تبیین دستاوردهای نظام، مانع از آن می شویم که تملق و چاپلوسی و منفعت طلبی و همچنین تحجر و خرافه گویی و خودشیفتگی در لباس مصلحت جویی نهادینه شود و در آشفته بازار سیاسی کاری و تخریب و عوام گرایی و چاپلوسی این اصولگرایی باشد که اولین قربانی مسلخ اعمال سلایق و منویاتی باشد که با روح و جوهره انقلاب اسلامی مغایرت دارد.
۵) اصولگرایان مجلس را در راس امور می دانند و معتقدند از کارآمدی مجلس، کارآمدی امور و مجاری کشور نتیجه می شود و بدیهی است عمده نواقص کشور می تواند به نوعی به ناکارآمدی مجلس معطوف شود. مجلس باید به وظایف نظارتی خود بر منتخبان خویش و از جمله وزرا عمل کند و تحت هیچ شرایطی تعاملات قانونی و تکالیف ملی خویش را تحت الشعاع تمایلات و علائق حزبی و گروهی و جناحی قرار ندهد به نحوی که همواره این اصل حاکم باشد که «مماشات» و «مدارا» در اصولگرایی جایی ندارد.
بر اساس آنچه آمد «اصولگرایان مستقل» هویت اسلامی، انقلابی و ایرانی خود را ساماندهی می کنند و مرز تمایل آنان با دیگران هم در رعایت عملی همین منویات و آموزه هاست که به جای نگاهی سطحی و قالبی به مسائل از نگرشی عمیق و محتوایی به آنها برخوردار است. این اصولگرایی می تواند به رسوایی جریانات روشنفکری کاذب سنت گریز، لیبرال و سکولار از یک سو و متحجران و دین به دنیافروشان و وامداران به کانون های ثروت و قدرت از سوی دیگر بینجامد و خیل مشتاقان به اندیشه و چارچوب فکری امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری را به اعماق و لایه های زیرین این اندیشه ها رهنمون شود. به نحوی که در این قالب ها همواره با در معرض اصلاح روش و حفظ اصول بنیادی جامعه اسلامی بودن، اسوه و الگو و نمونه ای برخوردار از هویت اسلامی و ایرانی همراه با رشد فضایل معنوی و متصف به زائل شدن کمبودهای مادی و محرومیت های اقتصادی از جامعه باشیم.
محمدهادی ربانی
مخبر جریان اصولگرایان مستقل و نماینده شیراز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست