شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

روش های تقویت حافظه


روش های تقویت حافظه

اصلی ترین ترکیب تشکیل دهنده پوسته سلول های مغزی, اسید امگا ۳ است که در ماهی یافت می شود مصرف زیاد امگا ۳ نه تنها باعث افزایش قدرت یادگیری و حافظه می شود بلکه در تعادل خلق وخو نیز تاثیر زیادی دارد

هر فردی ممکن است بسیاری از مطالبی را که فراگرفته است، فراموش کند، هر چند که مغز انسان همچون کامپیوتری پیشرفته می تواند همه چیز را ثبت و ضبط کند. به هر حال هنگامی که سعی نکنیم اطلاعات دریافتی را به یاد آوریم با مشکل حافظه مواجه خواهیم شد و در نهایت به تدریج آن را از دست خواهیم داد. مغز هم مانند اعضای دیگر بدن به تمرینات روانی، جسمی و مواد غذایی نیازمند است. اگر مایل هستید که هرگز حافظه خود را از دست ندهید به نکات زیر توجه کنید.

● تمرینات ذهنی انجام دهید

بررسی ها نشان داده است که محرک های مفید ذهنی و فکری باعث سلامتی مغز و تقویت حافظه می شوند. به طور طبیعی و با افزایش سن، تغییراتی در حافظه ایجاد می شود ولی با به کارگیری این محرک ها از میزان ضعف آن کاسته می شود. یکی از روانشناسان کالج لندن به نام «جک بریسی» معتقد است که انجام بازی های فکری، حل جدول و نیز افزایش علاقه فرهنگی و اجتماعی باعث افزایش عملکرد مغز می شود.

● استفاده از مواد معدنی

آزمایش های انجام شده در دانشکده کینگز لندن و دانشگاه روچستر نیویورک بیانگر آن است که نبود آهن در بدن نقش تعیین کننده یی در میزان و عملکرد شناختی انسان ایفا می کند. با کمبود این ماده در بدن مقدار هموگلوبین خون کاهش یافته و در نتیجه اکسیژن کافی به مغز نمی رسد. ضمن آنکه آهن در انتقال اطلاعات به مغز نیز بسیار موثر است. همچنین کمبود «روی» که در گوشت قرمز و بادام زمینی به وفور یافت می شود، در تضعیف حافظه نقش اساسی دارد.

نوشیدن قهوه به دلیل وجود کافئین در آن باعث بهبود عملکرد مغز می شود زیرا کافئین باعث تحریک بسیاری از قسمت های مغز مثل هوشیاری، آگاهی، تمرکز و خلق وخو می شود. محققان دانشگاه آریزونا دریافتند افراد مسنی که به طور منظم روزانه نصف لیوان قهوه استفاده کرده اند در هنگام آزمایش حافظه نسبت به افرادی که قهوه بدون کافئین نوشیده اند قابلیت بیشتری از خود نشان داده اند. البته نوشیدن بیش از حد قهوه نیز عوارض جانبی مانند لرزش، اضطراب و عدم تمرکز را به همراه دارد.

● مصرف ماهی

اصلی ترین ترکیب تشکیل دهنده پوسته سلول های مغزی، اسید امگا ۳ است که در ماهی یافت می شود. مصرف زیاد امگا ۳ نه تنها باعث افزایش قدرت یادگیری و حافظه می شود بلکه در تعادل خلق وخو نیز تاثیر زیادی دارد. در ضمن به دلیل آنکه برای رشد جنین مناسب است، خانم های باردار باید زیاد از آن استفاده کنند. همچنین ساردین که سرشار از ماده «کولین» است در تقویت حافظه بسیار موثر است و به وفور در ماهی یافت می شود. بنابراین حداقل هفته یی ۳ وعده ماهی مصرف کنید.

● استفاده از سویا

بررسی هایی که دکتر «ساندرا فایل» رئیس بیمارستان گای لندن انجام داده است نشان می دهد که مصرف «ایزو فلاون» موجود در مواد غذایی سرشار از سویا به عنوان گیرنده های استروژن در مغز به ویژه گیرنده های موجود در هیپوکامپ (مهمترین بخش مغز که مربوط به حافظه است)، فعالیت می کند و در نتیجه ارتباط های عصبی جدیدی در مغز تشکیل می شود. بسیاری از آزمایش های پزشکی بیانگر آن است که افرادی که به مقدار زیاد سویا مصرف می کنند در حافظه گفتاری، غیرگفتاری و انعطاف ذهنی خود شاهد بهبود شایانی بودند.

● انجام ورزش های روزانه

محققان دانشگاه دوک و استادان دانشکده پزشکی کارولینای شمالی پس از بررسی های انجام شده همگی معتقدند که انجام ده دقیقه ورزش در روز به طور چشمگیری باعث تقویت مغز می شود.

در ضمن هر نوع تحرک بدنی باعث افزایش توانایی های قلب در ارسال خون به اعضای بدن می شود و بخش جلوی مغز را که به برنامه ریزی، انضباط و توانایی انجام وظایف فکری مربوط است، به شدت فعال می کند.

● جویدن آدامس

دانشمندان در بررسی های انجام شده به این نتیجه رسیدند که فعالیت هیپوکامپ (مهمترین ناحیه مربوط به حافظه در مغز) با جویدن افزایش می یابد و حتی گیرنده های انسولین در مغز هم با این کار تحریک می شوند. زیرا جویدن باعث کاهش انسولین می شود و در ضمن بدن نیاز به غذا پیدا می کند. هر چند که دکتر «آندر سکولز» معتقد است که ساده ترین دلیل این است که با جویدن، ضربات قلب بیشتر شده و در نتیجه اکسیژن بیشتری به مغز رسیده و توانایی مغز را افزایش می دهد.

ترجمه: علیرضا سزاوار

www.Foxnews.com