چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
ارتباط مصرف گوشت قرمز و افزایش خطر سرطان
سال هاست که متخصصان سلامت پی برده اند که مصرف گوشت قرمز خطر بروز سرطان را افزایش می دهد. اما علت آن را تا امروز نمی دانستند. برخلاف آن چه محققان تصور می کردند، چربی و کلسترول گوشت قرمز یا روش پخت آن خطر بروز سرطان را افزایش نمی دهد، بلکه قند موجود در آن در بروز این بیماری نقش دارد.
محققان آمریکایی دریافته اند، علت این که گوشت قرمز خطر سرطان را افزایش می دهد، مولکول قند به خصوص «Neu۵Gc» است که به طور طبیعی در بدن انسان وجود ندارد. با ردیابی کردن این مولکول قند، سیستم دفاعی به آن حمله می کند و التهاب بر اثر این حمله است که به مرور زمان، خطر بروز سرطان را افزایش می دهد. «Neu۵Gc» در گوشت گاو و گوسفند وجود دارد اما در گوشت مرغ و ماهی موجود نیست. این مولکول در خاویار، شیر پرچرب و برخی از انواع پنیر نیز موجود است.
به گفته متخصصان، این مولکول قند مانند گازوئیل روی آتش عمل می کند، یعنی به طور مستقیم سرطان ایجاد نمی کند بلکه خطر بروز بیماری را افزایش می دهد. سوالی که پیش می آید، این است که آیا باید از خوردن گوشت دست کشید؟به گفته متخصصان، کافی است مصرف گوشت قرمز را به هفته ای ۲ یا ۳وعده محدود کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست