چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
نبات فلهای نخرید
نبات، نسل قدیم آبنباتهای امروزی است. یکی از پرمصرفترین انواع نبات، نبات چوبی و نبات شاخه است. اغلب از شاخه نبات برای تزیین سفرههای عقد و هفتسین و از نبات چوبدار برای شیرین کردن چای و نوشیدنیهای گیاهی استفاده میشود.
این روزها برای تنوع بخشیدن به این محصول نباتهای چوبی طعمدار نیز به بازار آمده است. نبات دارچینی، نعنایی، زعفرانی، زیره، لیمویی، آویشن و... از جمله انواع این محصولهستند که مصرف آن با یک فنجان چای گرم خالی از لطف نیست. بنابراین اگر میخواهید به پذیرایی خود تنوع دهید از نبات چوبی طعمدار استفاده کنید.
از سوی دیگر به دلیل آن که نبات در مقایسه با قند و شکر طعم و مزه بهتری دارد، میتوانید شاخه نباتهایی را که شکنندگی بالایی داشته و براحتی خرد و آب میشوند به صورت حبهای یا نگینی درآورده و به همراه چای میل کنید. همچنین میتوانید پودر نبات را که همان ریزه یا خرده نباتهایی است که ذراتی درشتتر از شکر دارند برای شیرین کردن شربت به کار برید.
خواص درمانی نبات
نبات در مقایسه با انواع آبنباتها خاصیت ملین و ضد نفخ بالایی داشته و ماده اولیه آن با قند و شکر یکسان و از نوع ساکاروز است. نبات در مقایسه با قند نیز طبع گرمتری دارد و اگر آن را بسوزانید تبدیل به یک ماده قهوهای مایل به سیاه با مزهای تلخ میشود، که به دلیل قابض بودن برای درمان اسهال بسیار نافع است.
توصیهها:
۱ـ هنگام تهیه نبات چوب دار، ترجیحا انواعی را که از نیهای چوبی تهیه شدهاند انتخاب کنید. نیهای پلاستیکی اغلب غیربهداشتی بوده و هنگام تماس با نوشیدنیهای داغ سمومی از آن خارج میشود که میتواند برای سلامت مصرف کننده مخاطرهآمیز باشد. عوارض این سموم همچون سموم موجود در ترکیبات ظروف پلاستیکی یکبار مصرف است.
۲ـ نبات را در بسته بندیهای بهداشتی تهیه و به تاریخ تولید و مجوز بهداشت آن توجه کنید. نباتهایی که این روزها در بازار به صورت فلهای و روباز در شرایط بد محیطی عرضه میشوند به صورت غیربهداشتی تولید و اغلب آلوده به گرد و غبار و فضولات حشرات موذی هستند. همچنین این نباتها به دلیل آن که به مدت طولانی در انبارهای غیربهداشتی نگهداری میشوند میتوانند آلوده به فضله یا ادرار موش نیز باشند. از طرف دیگر نباتهای زعفرانی فلهای اغلب حاوی رنگهای شیمیایی و غیرمجازی هستند که مصرف آن برای سلامت خطرناک خواهد بود.
۳ـ نبات به دلیل رطوبت بسیار اندک، بافت سختتری داشته و در مقایسه با قند که تردتر بوده و قسمتی از حجم آن را هوا تشکیل داده شیرینتر است. بنابراین در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت کنید. مصرف این محصول برای افراد چاق و دیابتی منع مصرف دارد.
۴ـ بهترین مشخصه برای انتخاب نبات ممتاز و اعلا، شفافیت بلورهای آن است.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست