جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
تلفن لینوکس اشغال نیست
لینوکس درصد بسیار کمی از سیستمعاملهای همراه را به خود اختصاص داده است؛ همانگونه که در کامپیوترهای شخصی. اما رشد محسوسش نیز مانند آنچه است که بر کامپیوترهای شخصی میگذرد. جالب است بدانید از سال ۲۰۰۰ که اولین گوشی همراه لینوکس به بازار آمد تاکنون ۳۳ شرکت گوشیسازی ۶۵ مدل مختلف از گوشیهای همراه لینوکس را روانه بازار کردهاند.
در میان این ۳۳ شرکت فقط دو نام بزرگ به چشم میخورد: «موتورولا» با ۱۷ مدل و «سامسونگ» با ۶ مدل. سایر نامهای نسبتا بزرگ درصنعت گوشی همراه لینوکس عبارت است از: فیلیپس با یک مدل، HTC با یک مدل، NEC با ۳ مدل، زیمنس با یک مدل و پاناسونیک با ۳ مدل. این نکته حائز اهمیت است که موتورولا و سامسونگ با وجود سیستمعاملهای مختلف، به سراغ لینوکس میروند. مسلما برتریهای لینوکس بر سایر سیستمعاملهای همراه بوده که موتورولا و سامسونگ را به این سمت کشیده است.
● مزایای لینوکس همراه
۱) هزینه کمتر نسبت به سایر سیستمعاملها
بحث قیمت گوشیهای عرضه شده در بازار برای پشت سر گذاشتن رقیبان و فروش بیشتر، چند وقتی است که در شرکتهای گوشیسازی بسیار مهم تلقی میشود. عرضه مدلهای مختلف گوشیهای جدید با امکانات کمتر و قیمت کم برای اقشار کم درآمدتر توسط بزرگان گوشیسازی شاهد این ادعاست. حال اگر این شرکتها هزینه سیستمعامل یا فریمورک را کمتر کنند (با استفاده از لینوکس) میتوانند از سختافزار بهتری با همان قیمت تمام شده قبلی گوشی استفاده کنند. در نتیجه با استفاده از لینوکس میتوانند در یک رنج قیمت، سختافزار بهتری نسبت به رقبا به کار ببندند و در نهایت فروش بیشتری داشته باشند. تئوریای که موتورولا در گوشیهایی مانند A۱۲۰۰ بهکار برد و به فروش بالایی برای این گوشی رسید
۲) امنیت بسیار بسیار بالاتر؛ به خصوص در مواجه با ویروسها
همانگونه که میدانید ویروسهای موجود برای لینوکس بسیار اندک هستند. نسبت به برنامههای مخرب Windows و Symbian میتوان گفت که تقریبا ویروسی برای لینوکس وجود ندارد. افزایش ضریب امنیتی گوشیها با توجه به اینکه گوشی هر شخص با اطلاعات شخصیاش پر میشود حائز اهمیت است.
۳) بهروزرسانی سریعتر؛ به دلیل کدباز بودن
بهروز رسانی لینوکس هم توسط شرکتهای پشتیبانی کننده انجام میشود و هم توسط افراد عادی. راز این امر که افراد عادی نیز میتوانند لینوکس را بهروز نمایند در کدباز بودن لینوکس نهفته است. بدین شکل بهروز رسانیها نسبت به سایر سیستمعاملها که مجبورید صبر کنید تا شرکتها آنها را بهروز کنند، به سرعت انجام میشوند.
۴) پایداری بیشتر
پایداری سیستمهای مبتنی بر لینوکس بسیار بالاست. گوشیهای لینوکسی به ندرت دچار مشکل میشوند و به ندرت هنگ میکنند. چیزی که شاید در گوشیهای Windows Mobile بسیا شایع است و در گوشیهای Symbian نیز دیده میشود.
● معایب لینوکس همراه
شاید بتوان تنها نقطه تاریک لینوکسهای همراه را در برنامههای جانبی دانست. منظور از برنامههای جانبی برنامههای جاوا نیست که روی اغلب گوشیها قابل استفاده اند. نرمافزارهای جاوا در لینوکس بهخوبی اجرا میشوند. منظور از برنامههای جانبی نرمافزارهای مخصوص سیستمعامل است. این نرمافزارها به مراتب کارایی بیشتری نسبت به نرمافزارهای جاوا دارند. به دلیل گسترش کم گوشیهای لینوکس، این برنامهها نسبت به برنامههای سایر سیستمهایعامل همراه کمترند.
● لینوکس MontaVista در Motorola
لینوکس مونتاویستا در اکثر گوشیهای لینوکسی موتورولا استفاده میشود. این لینوکس رابط کاربری جذاب و کاربرپسندی دارد و کارکردن با آن بسیار راحت است. شما با این لینوکس نه تنها امکانات سایر سیتمهایعامل همراه را دارید، بلکه از امنیت و امکان دستکاری آن نیز لذت خواهید برد! برای مثال وجود فریمورهای متعدد برای گوشیهای دارای این لینوکس از امکان دستکاری آن و کدباز بودنش نشات میگیرد. نسخههای مورد استفاده موتورولا از این لینوکس قالبا از هسته ۲/۴ استفاده میکنند و یک رابط گرافیکی نوشتهشده با QT دارند.
RealPlayer پخشکننده پیش گزیده این لینوکس است که بر خلاف Realهای سایر سیستمعاملها به شما امکان مشاهده فایلهای تصویری با فرمت RM و کیفیت بسیار بالا را میدهد. این پخش کننده رنج بالایی از فایلهای صوتی را پخش میکند. با نصب پلیر قدرتمند Mplayer که از قدرتمندترین پخشکنندههای لینوکسهای کامپیوترهای شخصی است، قادر خواهید بود تقریبا تمامی فرمتهای چند رسانهای را پخش کنید. دوستانتان باور نخواهند کرد که شما با گوشییتان فیلمهای DivX را تماشا میکنید!
سیستمهای همزمان سازی این لینوکس به طور کامل با Outlook هماهنگ هستند و نرمافزار مدیریت ایمیل، امکان استفاده از POP, IMAP, SMTP را به طور کامل به شما میدهد. خواندن فرمتهای مختلف اسناد نیز به طور کامل پشتیبانی میشود. اما برای ایجاد اسناد نیاز به نرمافزار جانبی دارید.
● OpenMoko
اپنموکو یک پروژه کدباز برای ساخت سیستمعاملهای کاملا آزاد است. (آزاد به معنای آزادی نرمافزار در بحث نرمافزارهای آزاد) این پروژه تحت حمایت هیچ شرکتی نیست و به اصطلاح یک Community است که هر کسی میتواند به آن بپیوندد و در توسعه آن شریک شود. اپن موکو قابلیت نصب در کنار سیستمعاملهای دیگر گوشیها، بر روی کار حافظه را دارد. بدین ترتیب با نصب آن لطمهای به سیستمعامل قبلیتان وارد نمیشود. اما این کار به دلیل اینکه اپنموکو هنوز پشتیبانی کاملی از گوشیهای مختلف را ندارد توصیه نمیشود. این لینوکس هنوز جوان است و باید امتحان خود را پس بدهد تا بتوان رویش جدیتر حساب کرد.
Neo ۱۹۷۳ نام اولین گوشی است که اپنموکو را بهعنوان سیستمعامل همراه دارد. این گوشی که سال قبل میلادی توسط شرکت FIC به بازار فرستاده شد، اولین گوشی کدباز در دنیاست. اپنموکو توسط عاشقان (!) لینوکس هدایت میشود و میتوان آینده درخشانی را برایش پیشبینی کرد؛ اما هنوز راه زیادی را در پیش دارد.
سینا سعیدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست