دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
استفاده از رایانه خوب است یا بد
در دنیای امروز ما، نقش ابزار دیجیتال برای آموزش تا حد بسیار زیادی بالا رفته است. به نحوی که این روزها سیدیها، نرمافزارها و حتی دستگاههای ویژهای برای آموزش مطالب مختلف ساخته شده است و مورد استفاده قرار میگیرد، ولی مشکلی که بسیاری از والدین با آن روبهرو هستند در مورد خطراتی است که گهگاهی به این دستگاهها و فناوری جدید نسبت داده میشود. بنابراین طبیعی است که امروزه این سوال برای بسیاری از پدر و مادرها و حتی دستاندرکاران مسائل آموزشی مطرح شود که بالاخره استفاده از این ابزارها مفید است یا مضر؟ باید آنها را مورد استفاده قرار داد یا خیر؟ و برای کاهش عوارض ناشی از آن چه کار باید کرد؟
برای پاسخ دادن به این سوال، اول از همه باید بدانیم استفاده از رایانه یا دیگر دستگاهها و تجهیزات جدید و دیجیتال، به تنهایی هیچ ضرری ندارند و تنها استفاده نادرست و بدون آگاهی است که میتواند موجب آسیب دیدن فرد شود. همان طور که تلویزیون هم اگر به شیوهای نادرست مورد استفاده قرار گیرد، موجب بروز مشکلات چشمی و کمبود وقت و... خواهد شد.
بنابراین مهمترین نکته این است که حواسمان باشد و از این لوازم بدرستی استفاده کنیم تا نه تنها مشکلی برای ما ایجاد نشود، بلکه بتوانیم از مدرنترین لوازم روز دنیا نیز بهره ببریم. البته بد نیست نکاتی را در این مورد به خاطر بسپارید تا بدون کوچکترین مشکلی بتوانید از رایانه، تلویزیون و... در زندگی روزمرهتان کمک بگیرید. البته یادمان باشد این نکات برای همه افراد است؛ کوچک و بزرگ هم نمیشناسد و فقط در مورد بچهها به پیگیری و دقت بیشتری نیاز دارد.
فاصله خود را با منبع تصویر تنظیم کنید. برای مثال هنگام نوشتن روی ابزار دیجیتال، نمایشگر باید درست در همان فاصلهای قرار بگیرد که هنگام نوشتن روی کاغذ رعایت میشود. در حالی که متاسفانه اغلب افراد، ابزار دیجیتال را با فاصله بسیاری کمتری مقابل چشمها قرار داده و کارهایشان را انجام میدهند. این موضوع درباره تلویزیون هم نسبت مستقیمی با ابعاد آن خواهد داشت؛ بنابراین به طور کلی توجه داشته باشید که فاصله کودک شما با منبع تصویر خیلی کم نباشد تا به چشمان او آسیبی نرسد.
قانون ۲۰ـ۲۰ـ۲۰ را رعایت کنید: این یک قانون پزشکی است که نشان میدهد بعد از هر ۲۰ دقیقه نگاه کردن به یک ابزار دیجیتال باید به مدت ۲۰ ثانیه به یک شیء در مسافت ۲۰ فوتی - که تقریبا حدود شش متر میشود- نگاه کنید تا چشمان شما دچار مشکلی نشود.
بیش از حد به نمایشگر خیره نشوید: کودکان معمولا وقتی مشغول بازیهای رایانهای هستند، ساعتها به صفحه نمایشگر خیره میشوند و بدون هیچ استراحتی به کارشان ادامه میدهند. بزرگسالان هم اغلب اینقدر درگیر کار هستند که فراموش میکنند کمی به خودشان استراحت دهند. در حالی که باید بدانید متخصصان میگویند کودکان بالای دو سال در طول روز حدودا باید دو ساعت به نمایشگر نگاه کنند و نه بیشتر از آن و بچههای کوچکتر هم به هیچ عنوان نباید به نمایشگر کامپیوتر خیره شوند.
کودک خود را تحت مراقبت منظم پزشکی قرار دهید: بسادگی میتوانید با مراجعه در بازههای زمانی منظم (مثلا هر دو ماه یکبار) به یک چشمپزشک، وضع بینایی کودک خود را ارزیابی کنید. در چنین شرایطی اگر مشکلی ایجاد شده باشد، به موقع میتوانید نسبت به برطرف کردن آن اقدام کنید.
بازی مناسب را برای فرزندتان انتخاب کنید: این روزها نمیتوان کودکان را از بازیهای رایانهای محروم کرد. بنابراین بهتر است به جای ممنوع کردن این بازیها، انواع مناسب را انتخاب کنید و در اختیار کودک بگذارید. فراموش نکنید بازیای که متناسب با سن کودک انتخاب نشود، به طور حتم موجب بروز مشکلات روانی و جسمی متعددی خواهد شد.
منبع: Family
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست