سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
استقبال از استعفای نظامیان
به گزارش منابع خبری حدود ۵۰ تن از سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جهت نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی از حضور در این نهاد نظامی استعفا داده اند. پس از انتشار این اخبار برخی سایت های نزدیک به اصولگرایان به شدت از این استعفاها ابراز نگرانی کردند و نسبت به آن واکنش منفی نشان دادند. از سوی دیگر برخی محافل سیاسی نیز نسبت به این استعفاها واکنش منفی نشان داده اند و از آن تحت عنوان گام دوم نظامیان برای در دست گرفتن قدرت نام برده اند.
در مجموع به نظر می رسد می توان مخالفان استعفای نظامیان را به سه گروه تقسیم کرد. یک گروه از راست های سنتی هستند که احساس می کنند، حامیان دولت تصمیم جدی برای ائتلاف ندارند و می خواهند با ارائه فهرستی مستقل باز هم مانع از ورود آنان به مجلس شوند. این گروه معتقدند که استعفای نظامیان در واقع نشانگر ورود مستقلانه رایحه خوش خدمت به انتخابات است. گروه دیگر را می توان برخی از راست های جدید دانست که به فرمانده سابق سپاه پاسداران نزدیک هستند این عده می گویند در شرایط فعلی که تهدید آمریکا جدی است نباید عرصه نظامی را از فرماندهان با تجربه خالی کرد.
دسته سوم نیز اصلاح طلبانی هستند که گمان می کنند این حضور گسترده ممکن است به دخالت اعضای رده های پائین تر سپاه در انتخابات بینجامد و در نتیجه ممکن است در سلامت انتخابات تاثیر بگذارد.
اما نگارنده معتقد است این استعفاها را باید به فال نیک بگیریم. خروج نظامیانی که تمایل به دخالت در سیاست دارند عین اجرای قانون اساسی، وصیت نامه امام (ره) و پیروی از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر عدم دخالت نظامیان در سیاست است.
اتفاقا اصلاح طلبان که در سال های گذشته نسبت به آنچه که دخالت نهادهای نظامی در سیاست خوانده اند، معترض بوده اند، باید از خروج سیاسیون از این نهاد نظامی خرسند باشند. چرا که اساسا نهادهای نظامی جای فعالیت سیاسی در جهت تامین منافع گروه های سیاسی خاص نیست.
لذا خروج سیاسیون از نهادهای نظامی نه تنها مغایرتی با منافع ملی ندارد بلکه عین تامین منافع ملی است. چرا که حضور افرادی که مایلند در سیاست فعال باشند در نهادهای نظامی در بلند مدت این نهادها را با مخاطراتی مواجه می کند که از جمله آنها ایجاد فاصله نظامیان با مردم است.
از این رو به نظر می رسد که خروج حامیان سیاسی دولت از نهادهای نظامی و حتی تشکیل حزب توسط آنان بهترین کمک به منافع ملی است و باید همه جریان های سیاسی از آن استقبال کنند. کما این که تا کنون نیز عده زیادی از وزرا، استانداران، معاونان استانداران و مدیران دولت نهم را عناصر نظامی تشکیل داده اند که ترک نظامی گری کرده اند و مایلند در لباس سیاسی به فعالیت سیاسی بپردازند.
نویسنده : عباس پازوكی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست