دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

سوارانی با شنل ارغوانی سرگردانند


سوارانی با شنل ارغوانی سرگردانند

گذری تحلیلی بر دستمزد نجومی بازیگران سینما در سال جاری

دستمزد بازیگران سینمای کشور در شرایطی در حال افزایش است که کیفیت بازی های فیلم های ساخته شده در حال کاهش است.

افت کیفیت بازی های بازیگران در سال ۱۳۸۹ کاملا مشهود به نظر می رسید، که این نقیصه کلیت سینما را تحت تأثیر قرار داده بود و از سطح کیفی فیلم ها می کاست.

در سینمای ایران بیش از آنکه به محتوا ومسائل فنی توجه شود،به بازیگران که اغلب نیز هنری ندارند بها داده می شود.عموما کارگردان های ضعیف برای پوشاندن ضعف ها و نقصان های فیلمشان،بازیگرانی را انتخاب می کنند که سزمایه فیلم را دوباره برگرداند.به همین علت برخی بازیگران که هیچ پتانسیل بازیگری ندارند، هر روز عکسشان بر سر در سینماهاست.

برای روشن شدن قضیه آخرین دستمزد برخی از بازیگران مطرح سینما را با هم مرور می کنیم.(ارقام متعلق به سایت ایرانیان است)

آخرین دستمزد مهناز افشار، ۴۰ میلیون تومان بوده است. لیلا حاتمی برای هر فیلم بالای ۵۰ میلیون تومان می گیرد. مبلغ دستمزد الناز شاکردوست و مریلا زارعی برای بازی در هر فیلم ۴۰ میلیون تومان است.

بهرام رادان و محمدرضا فروتن تمایلی برای بازی در فیلمهای تجاری ندارند ولی برای بازی در اینگونه فیلمها رقم بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان می‌گیرند اما برای فیلمهای هنری رقم پایین تری می گیرند.

عطاران ارقام متفاوت بنا بر شرایط متفاوت دارد. او برای بازی در یک فیلم رقم ۳۰ میلیون تومان گرفته و همزمان در فیلمی دیگر قرارداد ۶۰ میلیون تومانی امضا کرده است امین حیایی هم به همین شکل است.

برخی تهیه کنندگان برای بازی هدیه تهرانی در یک فیلم به علت بازگشت سرمایه حاضرند ۱۰۰ میلیون تومان پول بدهد!

در این میان شهاب حسینی دستمزد خود را با آنچه که قبلا در مطبوعات ۴۰ میلیون تومان عنوان شده بود متفاوت دانسته و البته قبلا در گفتگویی عنوان کرده بود که هر قرار دادی که بالای ۴۰ میلیون تومان ببندد، مابقی را به مراکز خیریه خواهد داد.

احمد پور مخبر ستاره این روزهای سینمای کمدی ایران است، که از مسن ترین بازیگران و البته نوپاترین آنها است و اکنون می توان عنوان پرکارترین بازیگر را نیز به وی داد. ظاهرا رقم قرار داد وی برای بازی در هر فیلم حداقل ۱۰ میلیون تومان می باشد که بسیاری از تهیه کنندگان هم با رغبت بسیار این رقم را می پردازند.

چندی پیش خبری منتشر شد که محمدرضا گلزاربرای بازی در یک فیلم رقم بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان پیشنهاد داده است.گلزار برای سه روز فیلم برداری در «دموکراسی در روز روشن» و نقش فرشته ،۵۵میلیون تومان پول گرفته است.

عنوان شده است که لیلا اوتادی برای بازی در فیلم "پیتزا مخلوط" رقم ۷۰ میلیون تومان گرفته که البته هنوز تایید نشده است.

برخی از این نام ها در سینمای ایران هیچ جایگاهی ندارند وخود معضل سینما محسوب می شوند اما از دیگران دستمزدی بالاتری می گیرند. دستمزهای نجومی بازیگران خود به خود سبب افزایش هزینه تولید فیلم می شود و ماندگاری صنعت بسیار متزلزل سینمای ایران را تهدید می کند.

پرداخت دستمزدهای کلان در سینمای ایران تقلید از سینمای هالیوود است بدون آنکه منافع این کار قابل مقایسه با هالیوود باشد.

سینمای ایران هیچ چیزش شبیه به هالیوود نیست. سیستم فروش و توزیع در سینمای ایران بسیار محدودتر از هالیوود است هنگامی که فضای سینمای کشور بازیگر سالار شود، دیگر دست اندر کارانف مانند فیلم برداران،صدابرداران،تدوین گران که به مراتب از اهمیت بیشتری نیز برخوردارند دیده نمی شوند و سرخوردگی آنان بر سینما مضر خواهد افتاد.

در این میان برخی بازیگران در واکنش به انتقادها می گویند که دستمزدهای بالا به علت ناامنی شغلی و ماهیت کوتاه مدت دوران بازیگری آنهاست ضمن آنکه دستمزد آنان در مقایسه با دستمزد بازیکنان فوتبال بسیار ناچیز است.

متولیان سینما در این زمینه بارها عنوان کرده اند که ،پرداخت دستمزدهای کلان هماهنگی با سیاستهای ما برای توسعه سینما و ارتقای سطح فروش فیلمها ندارد. این رقمهای نامعمول موجبات نارضایتی را در جامعه سینمای ایران به بار آورده و هزینه تولید فیلم را بالا برده است.

در یک سیستم هر گاه یکی از اجزا از دیگر اجزا جدا کار کند، این کل سیستم است که ضربه نهایی می خورد.

احسان انصاری