چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
تجارت الکترونیک با تلفنهای همراه نسل سوم
تجارت الکترونیک و اقتصاد مجازی پدیدههای عصر جدید هستند که با ظهور اینترنت شروع شد و با آمدن تلفنهای همراه نسل سوم روبه تکامل است.
یکی از شیوههای رایج تجارت الکترونیک همراه بانک یا موبایل بانکینگ است، استفاده از این شیوه در ایران نیز هرچند در سطح محدود شروع شده ولی این امیدواری وجود دارد که با آمدن نسل سوم تلفن همراه شاهد توسعه و گسترش موبایل بانکینگ در کشور باشیم.
همراه بانک (بانکینگ موبایل) چیست؟
همراه بانک یا بانکینگ موبایل (که به آن m-banking، بانکینگ تلفن، بانکینگ SMS و... نیز گفته میشود) مدیریت حسابها توسط تلفن همراه است و چون قابلیت ارائه سرویسهای خود را در هر زمان و مکانی در دنیا (البته اگر در آنجا سرویس G۳ یا نسل سوم تلفن همراه وجود داشته باشد) داراست، بهترین وسیله جذب مشتری برای بانکها شده است.
مدیر گروه همراه بانک شرکت خدمات انفورماتیک در زمینه خدمات همراه بانک به خبرنگار ایرنا، گفت: خدمات موجود سرویس همراه بانک در حال حاضر شامل اعلام مانده حساب، اعلام سه گردش آخر حساب، استعلام وضعیت چک و انتقال وجه بین حسابهای یک مشتری، پرداخت قبوض و خرید شارژ سیم کارت است.
مهران افسری با اشاره به راهاندازی سرویس همراه بانک از مردادماه سال ۱۳۸۶، افزود: با وجود استقبال مشتریان از این سرویس هنوز به دلیل عدم آشنایی مردم با خدمات بانکداری الکترونیکی از تمام ظرفیتهای ایجاد شده استفاده نمیشود.
براساس گزارش مجله تجارت الکترونیک، نزدیک به ۷۰ درصد مردم امریکا از تلفن همراه استفاده میکنند و آمار کاربران آن بسیار بالاتر از کاربران اینترنت است. به همین دلیل است که m-banking یا بانکینگ موبایل در ایالات متحده بسیار رایج است. این امر فرصتهای جدیدی را برای موسسات مالی که که در پی ارائه خدمات خود هستند پدید میآورد و آنها مشتریان جدیدی جذب میکنند.
آیا بانکینگ موبایل ایمن است؟
کارشناسان به آیندهی بانکینگ موبایل بسیار خوشبین هستند. آنها فکر میکنند که بانکینگ موبایل بسیار سریع تر از بانکینگ آنلاین خواهد شد. حمل یک تلفن همراه نیز بسیار آسانتر از حمل یک لپ تاپ است. بطور کلی بانکینگ موبایل ایمن تر از بانکینگ آنلاین شناخته شده است.
بزرگترین خطر سیستمهای آنلاین مثل ویروس، Trojan یا دیگر نرمافزارهای ربایندهی اطلاعات، در تلفنهای همراه وجود ندارند. از این رو خطر آلودگی موبایل در مقایسه با کامپیوتر بسیار کمتر است.
همراه بانک (بانکینگ موبایل) در جهان
به گزارش مجله تجارت اللکترونیک بانکینگ موبایل در تمام دنیا رایج است. دلایل استفاده از آن ممکن است از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشند. مثلا در اروپا به دلیل نفوذ بسیار بالای تلفنهای همراه از آن استفاده میشود. (حداقل ۸۰ درصد مشتریان از تلفن همراه استفاده میکنند).
در کشورهای آسیایی مثل هند، بنگلادش، چین، اندونزی، کره و فیلیپین(که دارای تکنولوژی G ۳ یا نسل سوم هستند) زیرساخت موبایل بهتر از زیرساخت خط ثابت است.
دسترسی به بانکینگ موبایل با هزینهای مناسب برای مردم امکانپذیر است. چون بدین وسیله دیگر نیاز به کامپیوتری که متصل به اینترنت باشد ندارند. موفقیت بانکینگ موبایل در کشورهای امریکای لاتین مثل پاراگوئه، برزیل، اروگوئه، ونزوئلا، کلمبیا، آرژانتین، گواتمالا و مکزیک نیز به همین دلیل است.
همراه بانک در ایران
مدیر گروه تلفنبانک و همراه بانک شرکت خدمات انفورماتیک گفت: تعداد کل افرادی که در حال حاضر از خدمات همراه بانک(موبایل بانکینگ) استفاده میکنند و از طریق پیامک امور بانکی خود را انجام میدهند به ۵۰۰ هزار نفر میرسد.
افسری با اشاره به سهولت استفاده از خدمات همراه بانک و انجام امور بانکی از طریق پیامک(اس.ام.اس)، افزود: این مزیت سبب شده است که تعداد مشتریان همراه بانک ۲ برابر اینترنت بانک باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست