سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
چگونه خشم خود را کنترل کنید
کنترل خشم تکنیک مهمی برای کاهش اضطراب است. خشم میتواند در صورتی که شما برای یک مدت طولانی عصبانی بمانید، به شکل قابل توجهی اضطراب را افزایش داده و آن را طولانیتر کند. عصبانیت حتی میتواند باعث حمله قلبی شود. نحوه کنترل خشم تا حدود زیادی شبیه کنترل اضطراب است. در این جا به چند نکته اشاره میشود که شما را در این مسیر یاری میدهد:
علتهای عصبانیت خود را شناسایی کنید: هنگامی که دانستید که چه چیزی شما را از کوره در میبرد، پیشاپیش برنامهای تنظیم کنید راجع به اینکه چگونه خشم خود را چنانچه در یک موقعیت مشابه قرار گرفتید، کنترل کنید. یکی از مهمترین کارهایی که باید در آن مهارت پیدا کنید، این است که نشانههای خشم قریبالوقوع خود را شناسایی کنید. به طور مثال آیا وقتی دارید عصبانی میشوید دندانهایتان را به هم فشار میدهید؟ آیا شانههای شما جمع میشود؟ آیا دچار تپش قلب میشوید؟ آیا رنگ صورتتان سرخ میشود؟ این علایم و نشانهها را مثل یک چراغ خطر به ذهن بسپارید و اگر دیدید که این حالتها رخ داد یعنی هشدار برای اینکه دارید عصبانی میشوید.
به نشانههای خشمتان پاسخ بدهید: وقتی متوجه شدید که دارید عصبانی میشوید، کمی تعلل کنید. مثلا تا ده بشمارید. چند تا نفس عمیق بکشید. از پنجره بیرون را تماشا کنید و هر کاری که به آن وسیله بتوان وقت را خرید تا مغز شما فرصت دریافت و رسیدگی به پیامهای هیجانی شما را پیدا کند و شما هم بتوانید قبل از هر چیز اقدامی بیندیشید.
زمانی را به آرامسازی اختصاص دهید: قبل از مقابله با شخص یا وضعیتی که شما را عصبانی ساخته است راهی پیدا کنید تا کمی از انرژی احساسی و هیجانی خود را تخلیه کنید. مثلا بروید کمی قدم بزنید. خانه را تمیز کنید یا اگر پشت کامپیوتر نشستهاید از فشار دادن تکمه ارسال برای ارسال نامه الکترونیکی غضب آلوده خود دست نگه دارید و کمی به آن بیندیشید.
خشمتان را سرکوب نکنید: اگر خشم شما ناشی از چیزی است که کسی گفته یا انجام داده، بروید و با همان شخص رو در رو صحبت کنید البته او را به رگبار اتهامات لفظی نبندید. فقط راجع به همین واقعه با او حرف بزنید و از زاویه احساس خود، به این موضوع بپردازید نه آنچه وی انجام داده است.
نصیحتپذیر باشید: اگر احساس میکنید اغلب اوقات عصبی هستید، به افرادی که نگران شما هستند مثل اعضای خانواده یا دوستان اعتماد کنید و از آنها بخواهید تا شما را در یافتن راه حلی مناسب برای برخورد با این مقوله یاری کنند یا با یک روان شناس مشورت کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست