جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
حرفی از جنس آدامس
آدامس، پرطرفدارترین جویدنی دنیاست که در گذشتههای نهچندان دور در کشور خودمان به آن «سقز» میگفتند. نام آدامس از آنجا وارد فرهنگ ما ایرانیان شد که «توماس آدامز» در سال ۱۸۷۱ تولید انبوه آدامس را در کارخانه آغاز کرد و این محصول، کمکم به عنوان یک کالای وارداتی به کشور ما هم راه یافت و مردم آن را «آدامس» نامیدند. آدامس امروزی ما در قدیم فقط یک نوع و مزه داشت اما حالا در انواع مختلف و با طعمهای متفاوتی مانند آدامسهای نیکوتیندار، آدامسهای بادکنکی یا آدامسهای دیابتی وارد بازار شدهاند.
قدیمترها، مردم صمغ درختانی مانند کُنار، صنوبر یا سقز را جمع میکردند و برای سرگرمی، آن را میجویدند اما بعد از مدتی برخی از افراد به فکر اضافه کردن رنگ، اسانس و شیرینکننده به این صمغها افتادند. این آدامسها، طرفداران بسیار زیادی به خصوص در بین بچهها و نوجوانان پیدا کردند و به این ترتیب، صنعت تولید آدامس به شکل امروزیاش گسترش یافت. حالا آدامسهایی برای ترک سیگار یا پیشگیریکننده از پوسیدگی دندانها تولید میشود.
هضم غذا با آدامس
درباره اینکه جویدن آدامس میتواند باعث هضم غذا بشود یا نه، نظرهای ضد و نقیض زیادی وجود دارد. دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، میگوید: «برخی از متخصصان معتقدند جویدن آدامس باعث به اشتباه افتادن دستگاه گوارش و ترشح شیره معده میشود. یعنی با اینکه غذایی نمیخوریم، معدهمان اسید ترشح میکند و این ترشح اسید، بهخصوص در افرادی که اسید معدهشان کم ترشح میشود، میتواند به هضم غذا کمک کند اما گاهی ترشح زیاد اسیدمعده میتواند دردسرساز شود و مشکلات گوارشی برای افراد به وجود بیاورد».
آدامست را قورت نده!
خیلیها فکر میکنند اگر آدامس را قورت بدهند، به دیواره معدهشان میچسبد و آنها را به مشکلات گوارشی مبتلا میکند. دکتر عزیزی معتقد است: «ترکیبات موجود در آدامس، قابلیت هضمشدن در بدن ما را ندارند و اگر کسی آدامسش را قورت بدهد، حتما این آدامس از بدنش دفع میشود و به دیواره معده نخواهد چسبید اما به هر حال بهتر است تا جایی که میتوانید، آدامستان را قورت ندهید». راستی! یک نکته جالب در مورد آدامس این است که آدامسهای جدید از جنس صمغ درختان نیستند چون صمغ درخت، بسیار گران است و استفاده از آن برای تولید انبوه آدامس صرفه اقتصادی ندارد. آدامسهای امروزی به جای صمغهای قدیمی از جنس پلیمرهای پلاستیکی هستند که مصرفشان برای بدن ضرری ندارد.
ارزش غذایی زایلیتول
زایلیتول، یک نوع قند مصنوعی است که بیشتر در تهیه مرباها، محصولات رژیمی یا آدامس و شکلاتهای رژیمی مورد استفاده قرار میگیرد. دکتر عزیزی میگوید: «این قند از مواد سنتزی و شیمیایی تشکیل شده است که هضم و جذب آن در بدن به خوبی انجام نمیشود بنابراین مصرف بیش از اندازه آدامسهای زایلیتول توصیه نمیشود چون این آدامسها هیچ ارزش غذایی خاصی ندارند و شما باید در مصرف آنها هم مانند سایر آدامسها و خوراکیها، حد اعتدال را رعایت کنید.»
آدامس برای دیابتیها
بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نمیدانند که اجازه دارند آدامس بجوند یا نه! نظر دکتر سیدمحسن خوشنیت، فوقتخصص غدد و متابولیسم و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، این است: «مصرف آدامسهای بدون شکر، زایلیتول و آدامسهایی با شیرینکنندههای مصنوعی، ضرری برای افراد مبتلا به دیابت نخواهند داشت. بهتر است دیابتیها تا جایی که میتوانند از خوردن آدامسهای شیرین معمولی خودداری کنند».
فاطمه افروغ
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران انتخابات دانشگاه تهران عراق رهبر انقلاب احمد وحیدی مجلس شورای اسلامی دولت دولت سیزدهم روز معلم نیکا شاکرمی مجلس
سیل هواشناسی آتش سوزی تهران شهرداری تهران آموزش و پرورش قوه قضاییه پلیس فضای مجازی معلم سلامت زلزله
قیمت خودرو سهام عدالت تورم قیمت طلا سازمان هواشناسی خودرو بازار خودرو قیمت دلار قیمت سکه بانک مرکزی حقوق بازنشستگان ایران خودرو
مهران غفوریان ساواک موسیقی تلویزیون سریال عمو پورنگ سینمای ایران تبلیغات نمایشگاه کتاب مسعود اسکویی سینما عفاف و حجاب
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه آمریکا جنگ غزه روسیه ترکیه حماس انگلیس نوار غزه اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر علی خطیر بازی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران تراکتور رئال مادرید
اپل هوش مصنوعی فناوری آیفون گوگل ناسا مدیران خودرو تلفن همراه
خواب فشار خون چای کبد چرب دیابت