جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

چربی گیاهی، کمتر سرطان زاست


چربی گیاهی، کمتر سرطان زاست

اگر می‌خواهید سرطان پروستات نگیرید بهتر است به جای چربیهای حیوانی بیشتر از چربیهای گیاهی استفاده کنید.

اگر می‌خواهید سرطان پروستات نگیرید بهتر است به جای چربیهای حیوانی بیشتر از چربیهای گیاهی استفاده کنید. محققان متوجه شده‌اند مردانی که در رژیم غذایی شان بیشتر از چربیهای گیاهی مانند روغن زیتون استفاده کرده بودند، کمتر دچار سرطان پروستات شدند.

محققان معتقدند جایگزینی چربیهای سالم به جای بعضی از کربو هیدرات‌ها هم می‌تواند خطر مرگ به هر علت را کم کند. اما مصرف چربیهای ترانس و اشباع که در گوشت و غذاهای آماده زیاد است بر عکس می‌تواند عمل کند. بسیاری از متخصصان بر این باور بودند که قطع مصرف چربیها بعد از ابتلا به سرطان پروستات لازم است فارغ از اینکه چه نوع چربی باشد اما تحقیق تازه محققان نشان داده که اینگونه نیست و استفاده از چربیهای مفید گیاهی می‌تواند نه تنها مرگ در اثر سرطان پروستات بلکه همه انواع سرطان را کم کند.

متخصصان دانشگاه کالیفرنیا می‌گویند تبدیل ۱۰ درصد از کالری روزانه به چربی گیاهی می‌تواند تا ۲۹ درصد میزان مرگ در اثر سرطان پروستات و ۲۶ درصد مرگ به هر علت دیگر را کم کند. اما تبدیل تنها ۵ درصد از کالری به چربی اشباع و تنها ۱ درصد چربی ترانس در رژیم روزانه می‌تواند آمار مرگ را ۲۵ تا ۳۰ درصد بیشتر کند. محققان معتقدند علت این امر می‌تواند به دلیل وجود آنتی اکسیدانهای موجود در روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون باشد که با کم کردن التهاب در بدن جلوی انتشار سرطان را می‌گیرند. البته قضیه به این سادگی هم نیست و نحوه مصرف انواع چربی هم می‌تواند در این قضیه نقش داشته باشد. با این حال کم کردن وزن و کاهش مصرف مواد قندی ساده و غذاهای آماده می‌تواند بهترین کمک به بیماران سرطانی باشد.