دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا

لکنت زبان در کودکان، درمان


سوال مخاطب نی‌نی‌بان: من دخترم را نزد روانپزشک بردم گفت نیازی به دارو نیست برای رفع ترس هایش و با نشان دادن تصویر مارمولک و قصه گفتن ترس او برطرف می شود. دخترم در حال حاضر شب ها راحت می خوابد ولی چون می بیند که خودم از سوسک می ترسم او نیز از هر جانوری و حتی پروانه می ترسد. چه کنم که وقتی ترس مرا می بیند درون او اثر بدی به جا نماند که لکنت او طولانی شود. چون من همه  راهکار های برخورد با کودک نا روان را اجرا می کنم. شش ماه گذشته اما هنوز برطرف نشده.
پاسخ دکتر پرویز رزاقی، روانشناس خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس:
در درجه اول باید سعی کنید عامل ترس را از بین ببرید یعنی کودک در موقعیتی قرار نگیرد که سوسک را ببیند و هر طور که امکان داره مانند سم پاشی و از این قبیل کار ها این امکان را از بین ببرید. در هر صورتی که با سوسک مواجه شد سعی کنید واکنش های هیجانی منفی و ترس را نزد فرزندتان از خود نشان ندهید. هر چه بیشتر فرزند خود را به توانمندی های بالاتر خودش آشنا کنید راحت تر می توانید او را در آماده سازی و مواجهه با ترس خود موفق کنید. به دلیل این که تعداد ترس های فرزندتان زیاد است بهتر است به جای دارو درمانی او را نزد روانشناس ببرید. با توجه به این که قبلا ترس های دیگری هم داشته است ظاهرا حل شدن این مشکل فرزندتان از طریق خانواده و یا مطالعه آزاد امکان پذیر نیست. مخصوصا که بیماری های بدنی به او مسلط شده اند. یعنی ترس باعث لکنت زبانی شده است که به آن روان تنی می گویند. در صورتی که شما نشانه های ترس را از حالت روان شناختی به جسمانی مشاهده کنید یعنی ترس مثل لکنت زبان، پرش عضلانی چشم و تیک های عصبی به اعضای بدن خللی وارد کند، بهتر است او را پیش یک روانشناس برده و سعی کنید از طریق روانشناس مشکل کودک خود را رفع کنید.

نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.

اگر شما هم سوال دارید و در مدتی کوتاه به صورت رایگان پاسخش را می خواهید به این صفحه بروید.